Zencefil ve zerdeçal ikilisi kış aylarının vazgeçilmezi oldu

fator

New member
Zencefil ve zerdeçal ikilisi kış aylarının vazgeçilmezi oldu



18.12.2022 12:43
Haber Kaynağı: İHA


Aksaray’bile hava sıcaklıklarının düşmesi ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının artması nedeniyle vatandaşlar nebatî ürünler için aktarların yolunu tutuyor. Birçok nebatî cûyun faydasını gören vatandaşlar, özellikle ayakçak rahatsızlığının önüne geçmek ve tedaviye yardımcı nebatî karışımları tercih ediyor. Vücutta ödem sökme ve soğuk algınlığıyla mücadelede aktarlar zencefil ve zerdeçal ikilisinden yapılan karışımları öneriyor. Gribal enfeksiyon ve sürekli öksürük rahatsızlığı cazip vatandaşların en sayı tercih ettiği zencefil ve zerdeçal aktarların tavsiyesiyle hem yoğurt hem dahi balla tüketilebiliyor. Aktarlar, hastalığın başladığının hissedilmesinden geçişine kadar zencefil ve zerdeçalın faydalarından bahsederken, vatandaşlar sıklıkla kullandıkları ikiliyi birbirilerine tavsiye ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte en etkili nebatî ürünler arasında yer saha ikili soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi oluyor.

Zencefil, zerdeçal ve şifalı başka albümin yoğun şekilde satıldığını tamlayan karanfil Salih Gür (54), “Burada zencefil var, zerdeçal var bunlar muafiyet sistemini güçlendiriyor. Öksürüğe, yen ve bronşite, halsizliğe, yorgunluğa iyi gelir. Kış çayları, öğecik çayları, ıhlamur, papatya, kekik var, bunların hepsi şifalı bitkilerdir. En sayı zencefil, zerdeçal, öğecik çayları ve bunların macunları var. Macunlar bile öksürüğe, astıma, bronşite, zencefilli macunlar karışık her şeyi içinde yerde macunlar bile sayı tercih ediliyor. Hastalığına göre değişiyor. Bitkinin durumuna göre hastalığına göre kişi geliyorsa benim öksürüğüm var diyorsa zencefil veriyoruz. Toz zencefil, bunu balla karıştır ye diyoruz. Veyahut bile karışık macun veriyoruz. Onu kullan diyoruz. Böyle biraz henüz yaşlıysa içemiyorsa, tatlıyı kullanamıyorsa o kişilere dahi ıhlamur veriyoruz” dedi.


Çocuklarına genelde yoğurt ve pekmezle zencefil ile zerdeçal ikilisi yedirdiğini ifade fail Gülizar Bilge (33), “Kış aylarında genellikle zencefil ve zerdeçal kullanıyoruz. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Mesela zerdeçalı akşamları yoğurtla karıştırıp çocuklara yediriyoruz. Pekmezle karıştırıyoruz kan yapıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor niteleyerek biliyoruz. Çok şükür hastalanmıyoruz. Benim iki tane çocuğum var bugüne kadar hiç antibiyotik kullanmış değiller” niteleyerek konuştu.

Kış aylarında sıklıkla zencefil ve zerdeçal tercih ettiğini tamlayan Tuğba Kocapınar (36), “Zencefille zerdeçalı havaların soğumasıyla beraberce tığ dahi tüketiyoruz. Balla karıştırdığımızda tabiî antibiyotik olduğunu biliyorum. O yüzden dahi tercih ediyoruz. Daha sayı kış mevsiminde zerdeçalı ayakçak sütlerinin içine karıştırıp veriyorum. O şekil tercih ediyorum” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.