Yemeden önce bir daha düşünün

fator

New member
Yemeden önce bir daha düşününDeğişen yaşam koşulları nedeniyle yediklerimiz, içtiklerimiz ve gün içerisinde yaptığımız gelenek sağlığımızı etkiliyor. Uzmanlar paketlenmiş gıdaların, şekerli, yağlı ve ötede tuzlu yiyeceklerin oldukça zararlı olduğunu belirtiyorlar. Bu yiyeceklerin zararları bilinse dahi faydalı olduğunu akıl yediğimiz yiyecekler dahi zarara neden olabiliyor. Sıklıkla yediğimiz yerde yiyeceklerin faydaları olsa bile sayı hastalık riskini zait özellikleri dahi bulunuyor.

HASTALIKLARA NEDEN OLABİLECEK SAĞLIKLI YİYECEKLER NİŞASTALI SEBZELER

Bu sebzeler iyi yenilebilir maddelerinde yüksek olmasına rağmen, özellikle tip 2 şeker hastaları için tüketimi minimumda tutulmalıdır. Patates, baklagillerden ve mısır, fasulye, nohut, mercimek gibi nişasta oranı yüksek sebzeler kan şekerinde ani yükselmeye neden olabilir. Şeker hastalığı olan insanlar için nişastalı sebzeler yerine nişastalı olmayan sebzeleri yemeye sürme etmek en iyisidir.


FERMENTE GIDALAR

Tuzlu gıdalar içeren yüksek tek perhiz tüketmek, kalan kalp krizi riski ve henüz yüksek tansiyon karışma olmak üzere tek sıra sağlık riski doğuracaktır. 51 yaşında veya üzerindeyseniz, yüksek risk grubundaysanız, Amerikan Kalp Derneği ne kadar sodyum aldığınızı izlemenizi önerir. 51 yaşın üzerindeyseniz, önerilen sınır günde 2.300 mg’dır. Ve yüksek risk grubundaysanız, her gün 1.500 mg’dan fazla sodyum almadığınızdan emin olmanız gerekir. Bazı yiyecekler sağlıklı görünebilir, yalnız aslında yüksek sodyum içeriğine sahiptir, bunlar arasında konserve çorbalar, tütsülenmiş et ve fermente gıdalar bulunur. Aşırı tuzlu yiyeceklerden uzak çalışmamak için gıda etiketlerindeki tuz içeriğini kontrol etmeniz önerilir.

ÇİĞ FİLİZLER

maş fasulyesi ve turp bile karışma olmak üzere tek sıra filiz türü gıdanın sağlığa faydaları nedeniyle övülmektedir “yalnız çalın filizler yaşlılar ve zayıf muafiyet sistemi olan herkes için sağlık tehdidi oluşturabilir” niteleyerek uyarıyor. Siteye göre bunun nedeni, bakterileri barındırabilecek sıcak koşullarda yetiştirilmeleridir. Bu nedenle lahanaları tüketmeden önce pişirmek muafiyet sisteminiz için henüz iyi tek seçenektir.

GREYFURT SUYU

Çoğu meyve suyu, sağlık içeriği söz konusu olduğunda tek muamma olarak kalır. Meyve şiddetle tavsiye edilse dahi, eklenen şekerler minimumda tutulması gerektiği anlamına gelir. Özellikle greyfurt suyu, potansiyel olarak sorunlara neden olan ilaç etkileşimi ile ilaçlarınızın emek şeklini etkileyebileceğinden uyarıya uyanıklık edilmesi gereken tek türdür. Kolesterol düşürücü ilaç alanların greyfurt suyuna ekstra uyanıklık etmeleri gerekir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.