Şehit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Şehit Kime Denir?

longbow

Global Mod
Global Mod
Şehit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Şehit Kime Denir? Şehit Ne Demek?

Şehit, kelime anlamı olarak inandıkları, amacı, toprağı, yurdu için savaşarak ölen kişi demektir. Tarihte savaş konularında şehit kelimesine sık sık rastlarız. Şehit kelimesi, günümüzde dahi yerde ülkü ve amaçlar uğrunda ölen kişiler için kullanılmaktadır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Şehit kelimesi için Türk Dil Kurumu kaynaklarında yer verilen makale kutsal tek maksat ve inanç uğruna ölen şeklindedir.

Şehit Kime Denir?

Şehit, savaşta ölen kişiye denilmektedir. Genellikle askerler için kullanılır. Ancak er olmayan kişilerde yine muayyen tek maksat uğruna savaşta yer alıyorsa o kişilerde şehit olarak adlandırılır.

Şehit ile İlgili Atasözü ve Deyim

İçinde şehit geçen iki tabir bulunur. Bunlardan ilki şehit olmaktır. Şehit kelimesi genellikle tek başına olumsuzlama yanına fiil alarak ve tabir olarak şehit olmak şeklinde kullanılır. Şehit durduğu veya şehit yapılmak, tıpkısı uygulama sahip farklı söyleniş bicimleridir.

Şehit Kelimesi Örnek Cümleler

İçinde şehit kelimesi geçen manzume örnekleri;
Mehmet o savaşta şehit oldu.
Masum halktan kişiler dahi şehit edildi.
Şehitler için okulda tek tören düzenlendi.
O sene mezunların hepsi şehit oldu.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.