Şampiyonlar Ligi: “Virtüöz” ve “sihirbaz” Guardiola, tarihi bir üçlemeden önce

fator

New member
Şampiyonlar Ligi
Tarihi bir üçlünün önünde “Virtüöz” ve “sihirbaz” Guardiola





City Teknik Direktörü Pep Guardiola, oyuncularını alkışladı. Fotoğraf

© Jon Süper/AP/dpa


Manchester City’nin Real Madrid’i 4-0’lık olağanüstü galibiyetinin ardından medya, Pep Guardiola’ya övgü dolu. Cityzens ile yedinci sezonunda yıldız koç tarih yazabilirdi.





Şampiyonlar Ligi’ndeki muhteşem finallerin ardından Pep Guardiola, tarihi üçlü şansı hemen düşünmek istemedi. Manchester City futbol koçu, Real Madrid’i 4-0’lık öfkeli galibiyetinin ardından “Önce ilk ikisini kazanmama izin verin” dedi.


52 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki haftalarda Premier Lig kulübüyle sadece birinci klasmanda değil, İngiltere’de ligi ve kupayı da kazanabilir. Guardiola, “Tabii ki artık buradayız. Artık oyuncular bunu düşünebilir ve hayal edebilir. Bundan üç maç uzaktayız” dedi.


Man City, bu hafta sonu Chelsea’ye karşı bir galibiyetle Premier Lig kupasını şimdiden garantiledi ve ardından 3 Haziran’da İngiltere’den şimdiye kadarki tek üçlü galibiyet olan Manchester United’a karşı kupa finali geldi. Ancak 10 Haziran’da İstanbul’da Inter Milan’a karşı oynanacak Avrupa finali, Guardiola’nın takımı için büyük önem taşıyor. Son yıllarda yaşanan hayal kırıklıklarının ardından özlem her zamankinden daha büyük.


Real’e karşı Gala


Rekor kazanan Real’e karşı gösterdiği olağanüstü performansın ardından Guardiola, geçen yılki yarı finallerden sonra kendisinde ve takımında neler biriktiğini ortaya çıkardı. Maç boyunca tribünlerde taraftarları coşturan ve her golü coşkuyla alkışlayan Guardiola, “Geçen sezon yaşananlardan sonra bir yıl boyunca karnımız ağrıyormuş gibi hissettim” dedi.


Şehir koçu, “Zehir yutmak zorunda kaldık, ancak futbolda ve sporda her zaman bir şans daha vardır” dedi. “Madrid’e çekildiğimizde, ‘Evet, bunu istiyorum’ dedim.” Seçkin Alman kaptan İlkay Gündoğan liderliğindeki Man City, bu fırsatı etkileyici bir şekilde değerlendirdi. Gündoğan, maçın ardından sosyal medya hesabından “Bu takımla gurur duyuyorum.


Real Madrid’in kalecisi Thibaut Courtois, diğer şeylerin yanı sıra Erling Haaland’a karşı iki harika kurtarış yaptığında performansının ilk yarıda bir aşağılama haline gelmediği için teşekkür etti. Bernardo Silva’nın ilk turdaki desteği (23. dakika, 37.) Courtois’yı da engelleyemedi. Golü başlangıçta Real’den Éder Militão tarafından kendi kalesine atılan gol olarak yorumlanan Manuel Akanji (76′), her şeyi netleştirdi. Julián Álvarez (90+1) sansasyonel sonucu geliştirdi.


medya coşkulu


City geçen yıl yarı finalin ikinci ayağında 90. dakikada Real’e üç gol atarak başarısız olduğunda, eleştirmenler Guardiola’yı aşırı koçluk yapmakla suçladı – tıpkı 2021’de Thomas Tuchel’in FC Chelsea’sine karşı son yenilgisinde yaptığı gibi. Artık uluslararası medya, futbol uzmanları ve yorumcular “futbol virtüözü” Guardiola için övgü dolu ilahiler söylüyor.


Telegraph, “Real Madrid’i zavallı bir bez bebek koleksiyonuna indirgemek için bir sihirbaz gerekir” diye yazdı. BBC Sport, “Guardiola’nın kurduğu takımın dehası hakkında herhangi bir şüphesi olan varsa, bu dünya dışı performans muhtemelen onları dağıtmıştır” dedi. Ünlü İspanyol futbol muhabiri Guillem Balague, Twitter’da durumu şöyle özetledi: “Bu sporun tarihinde çok az takım bu seviyeye ulaştı.”


İspanya’da Kroos & Co.’ya yönelik eleştiriler vardı. Madrid ticaret gazetesi “AS” birinci sayfada “Ağlamak” manşetini attı. “Marca”, “acıtan bir şaplak” hakkında yazdı. “Chiringuito de Jugones” adlı futbol talk şovunda, tanınmış gazeteciler “kafa vuruşu” çağrısında bulundu. Ancelotti’nin gitmesi gerekiyor ve sizin de Toni Kroos, Luka Modric ve Karim Benzema gibi yaşlanan profesyonellerin yerine geçecek isimlere ihtiyacınız var.


Gerçek hoca kalır


Ancak Ancelotti, Real teknik direktörü olarak kalacağına dair güvence verdi. Kulüp patronu Florentino Pérez bunu doğruladı. Modric, “Bir devrin sonu mu? Bakalım,” dedi. Kroos da aynı şekilde düşünüyor. Ancak, sona eren sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı sorulduğunda Kroos, “Karar vermek kulübe kalmış” yanıtını verdi. 2014’ün dünya şampiyonu iflası şekerle kaplamak istemedi. Haklı olarak elendiler, dedi ve Man City’yi övdü: “Bugün oynadıkları gibi oynarlarsa, şu anda her şeyin ölçüsü onlar.”


Pep Guardiola yönetimindeki beşinci şampiyonluk neredeyse kesin. Cityzens, yerel rakipleri Manchester United’a karşı FA Cup finalinin yanı sıra 10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak Avrupa finalinin de favorisi. FC Barcelona’nın teknik direktörü olarak potayı iki kez kaldıran Guardiola, “Kazanmaya çalışacağız, kesinlikle kazanacağımızı söyleyemeyiz” uyarısında bulundu. Ancak Madrid’e karşı oynanan gala performansından sonra, adadaki hiç kimse, Boğaz’daki bu Şehirlilerin kendilerini Avrupa’nın kralları olarak taçlandıracaklarından şüphe duymuyor.


dpa

#Konular