Şampiyonlar Ligi: Milan on bir yıldır yine birinci sınıf çeyrek finalde.

fator

New member
Şampiyonlar Ligi
Milan on bir yıldır birinci sınıf çeyrek finallere geri döndü





Harry Kane (solda), Tottenham Hotspur ile Fikayo Tomori ve AC Milan’a karşı son 16 turunda sona erdi. fotoğraf

© John Walton/PA Tel/dpa


AC Milan, uzun bir aradan sonra yeniden Avrupa’nın en iyi sekiz takımı arasına girdi. Tottenham Hotspur’da gösterişsiz bir görünüm İtalyanlar için yeterli.





İtalyan devi AC Milan, on bir yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. Milan, Avrupa’nın ilk sekiz takımı arasına girme hakkı elde etmek için son 16 rövanş turunda Tottenham Hotspur’da 0-0 berabere kaldı.


İtalyanlar ilk ayağı 1-0 kazandı. Uzun uzadıya zorlu geçen bir maçta Tottenham’ın Arjantinli dünya futbol şampiyonu Cristian Romero, tekrarlanan fauller sonrasında sarı-kırmızılıları gördü (77.). Çeyrek final kuraları 17 Mart’ta çekilecek.


İki takımın ilk karşılaşmasında olduğu gibi, Londra’daki maç pek çekici olmadı. İlk maçta avantaja sahip olduklarını bilen Milan, başlangıçta temkinli davrandı ve Spurs neredeyse hiç şans yaratmadı. En iyisi, AC kalecisi Maik Maignan’ın ayağıyla kurtardığı, eski Schalke oyuncusu Malick Thiaw’ın (35′) ilk yarıda yön değiştiren topuydu. İtalyanlar ikinci yarıda ilerleme kaydetti, ancak Brahim Diaz (51.) o ana kadar maçın en iyi şansını kaçırdı ve Spurs kalecisi Fraser Forster tarafından reddedildi.


Ev sahibi ise teknik direktör Antonio Conte’nin safra kesesi ameliyatının ardından birkaç hafta sonra ilk kez sahalara dönmesine rağmen maça doyamadı. Londra yağmurunda, Spurs genel olarak çok zararsız görünüyordu, Pierre Emile Höjbjerg’in (64.) hala bir şansı vardı. Uzatma dakikasında Milan’ın kalecisi Maignan, Harry Kane’in (90’+3′) kafa vuruşunu kurtardı, diğer tarafta Divock Origi (90’+4) direğe vurdu.


oyun hakkında bilgi


dpa

#Konular