Şampiyonlar Ligi: BVB, son intikamını almak için hiç beklemeden Madrid'e gidiyor

fator

New member
Şampiyonlar Ligi
BVB son intikamını almak için hiç beklemeden Madrid'e gidiyor





Siyah-sarı zihniyetinin simgesi iki oyuncu: Jamie Gittens'in (yukarıda) hücumu her zaman BVB taraftarlarına ilham verirken, Emre Can'ın etrafındaki sallantılı savunma pek de Şampiyonlar Ligi havası vermiyor

© kolbert-press / Imago Görselleri


Zaten potada bir elleri vardı ve ardından Real Madrid'e karşı Şampiyonlar Ligi finalini kaybettiler. Artık intikam zamanı mı?





Gri bulutlar ve çiseleyen yağmur, bastırılmış ruh hali ile eşleşiyordu. İspanya'nın başkentindeki Real profesyonelleri Salı günü (21.00/Amazon Prime) mavi gökyüzü ve yaz sıcakları altında son Şampiyonlar Ligi finalinin yeni versiyonuna hazırlanırken, Borussia Dortmund son antrenmanını evinde rahatsız edici bir havada tamamladı.



Her zamankinden farklı olarak son seans rakibin stadında değil, havaalanına gitmeden önce takımın kendi antrenman sahasında gerçekleşti. Antrenör Nuri Şahin, BVB'nin casusları dışlamak istediği yönündeki spekülasyonları yalanladı: “Yakın gelecekte çok sayıda deplasman maçımız olacak ve çok seyahat edeceğiz. Bu yüzden evde mümkün olduğunca fazla zaman geçirmek istedik.”


BVB'nin Real ile Şampiyonlar Ligi maçına dair pek bir beklentisi yok




Ancak Borussia Dortmund'un Real Madrid'e karşı oynayacağı son Şampiyonlar Ligi finalinin yeni versiyonu için kaygısız bir beklentiden söz edilemez. BVB, birinci sınıfta lig lideri olarak son şampiyonlara gitse de endişeleri devam ediyor. Şu ana kadar alınan ayık sonuçlar ve gergin personel durumu morali bozuyor.


Olumsuz işaretlere rağmen Sebastian Kehl, takımın Salı günü yerel ligdeki son kasvetli maçlarına göre farklı bir yüz göstereceğini umuyor. Spor direktörü, Haziran başında Wembley'de oynanan uzun açık finale (0-2) atıfta bulunarak, “Kesinlikle bizi şanssız görmüyorum. Bunu birkaç hafta önceki finalde gösterdik” dedi.



Bernabeu futbol tapınağındaki özel atmosferin Borussia'yı hayata döndürmesi amaçlanıyor. “Real dünyanın en büyük kulübü. Orada zaten büyük savaşlar verdik” dedi Kehl. “Takımın göreve tam bir kararlılıkla yaklaşacağına inanıyorum.”


Öfkeli başlangıç – ama gerçek, ilk gerçek sınav olacak




Bruges'de (3:0) ve Celtic Glasgow'a karşı (7:1) alınan iki rahat galibiyet, Bundesliga'nın yedinci sırada yer almasını sağladı. Ancak bu fotoğrafın gerçekte ne kadar anlamlı olduğu ancak dünya yıldızları Kylian Mbappé ve Vinicius Junior ile yapılacak bir düelloda ortaya çıkacak. Milli oyuncu Waldemar Anton, “Sadece bu oyunun tadını çıkarmalısınız” tavsiyesinde bulundu, “Eğer kendimizi sınırlarımıza zorlarsak iyi bir oyun oynayabiliriz.”


Ancak eğer Borussia, Bremen (0:0), Stuttgart (1:5) ve Union Berlin'deki (1:2) önceki başarısız Bundesliga deplasman maçlarında olduğu gibi Şampiyonlar Ligi rekoru kazanan takıma karşı anemik bir performans sergilerse, bu risk söz konusudur. kaba bir uyanışın.


Eylül ortasında VfB Stuttgart, başarılı teknik direktör Carlo Ancelotti'nin İspanyol başkentindeki yıldız kadrosunun ne kadar kırılabileceğini gösterdi. Swablılar uzun süredir puan kazanmaya çok yakındı ama sonunda haksız yere 1:3 mağlup oldular. Kehl, Borussia'nın da benzer şekilde cesur bir performans sergilemesini umuyor ancak mutlu sonla: “Şanslarımız olacak. Stuttgart bunu gösterdi. İspanyollar fırsatlar ve alan sunuyor.”


Şahin'in eski işyerine dönüşü




Eski bir Real profesyoneli olan (2011 – 2012) futbol öğretmeni Şahin, “Kraliyet ailesinin” evinde nasıl bir güç geliştirebileceğini çok iyi biliyor. İyi hazırlanabilmek için son milli devre arasında “bir veya iki Real maçını” Haberda izlediğini söyledi. Ancak 36 yaşındaki oyuncu, İspanyolların kombinasyon becerilerinden çok kendi takımının personel durumuyla ilgili endişe duyuyor. Şahin, “Şu anda sadece birkaç oyuncumuz var” diye şikayet etti.


Hücum oyuncuları Karim Adeyemi, Julien Duranville ve Giovanni Reyna'nın yanı sıra sağ bek Yan Couto da kayıp. Ayrıca tempo belirleyici Pascal Groß ve tecrübeli savunma oyuncusu Niklas Süle'nin kullanımı da belirsiz. Groß, St. Pauli'ye karşı alınan 2-1'lik zorlu galibiyette doktorların tavsiyesi üzerine devre arasında değişiklik yapmak zorunda kaldı. İnatçı bir mide-bağırsak virüsünden sonra Süle hâlâ tam olarak dirençli değil. Şahin'e göre her ikisi de eski formlarına kavuşma yolunda ilerliyor. Mide rahatsızlığı nedeniyle son antrenmanda yer almayan normal kaleci Gregor Kobel de iyileşme sürecinde.


Personel sorunları ne olursa olsun Şahin, Madrid'e dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor: “Bu benim için çok şey ifade ediyor. Real'de oynamak her zaman hayalimdi. Oğlum burada doğdu. Buraya geri dönmek benim için bir zevk.”


İspanya liginde ikinci sırada yer alan takımın daha fazla baskı altında olması Borussia için avantaj olabilir. Lille'deki ikinci maç gününde alınan 0-1'lik şaşırtıcı mağlubiyetin ardından, şampiyonluk için ortak favorilerin ev sahibi takımda galibiyet alması şart.


pgo / Heinz Büse
DPA

#Konular