Riga’daki Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası: Alman takımı yarı finale yükseldi

fator

New member
İsviçre’ye karşı zafer
Alman buz hokeyi takımı Dünya Kupası’nda yarı finale yükseldi – “hala çok şey mümkün”





Maximilian Kastner (ortada), takım arkadaşlarıyla skoru 0-1’e getirme hedefini kutluyor.

© Roman Koksarov/AP/DPA


Almanya milli buz hokeyi takımı Dünya Kupası’nda yarı finale yükseldi. Riga’da İsviçre’yi mağlup eden ekip, cumartesi günü zorlu bir rakiple karşılaşacak.





Daha son saniyelerde, Almanya’nın yıpranmış buz hokeyi çatlakları yeni çeyrek final darbesini kutladı, İsviçreli NHL yıldızları inanamayarak başlarını salladı. 2010 ve 2021’den sonra, Almanya’nın buz hokeyi çatlakları ezeli rakibi İsviçre’ye karşı kesin bir başarının ardından yeniden Dünya Kupası madalyası için mücadele ediyor. İki yıl önce olduğu gibi, Perşembe günü Riga’da Almanya yine kazandı, bu kez DEB seçimi 3-1 galip geldi (1-0, 2-1, 0-0). Sport1’de kaptan Moritz Müller, “Bu böyle devam edebilir,” dedi ve takımla “tamamen gurur duydu”. NHL forvet oyuncusu Nico Sturm, “Bence hala çok şey mümkün” dedi.


EHC Red Bull Münih’ten Maximilian Kastner (7. dakika) ve NHL forvetleri John-Jason Peterka (38.) ve Nico Sturm (39.) milli teknik direktör Harold Kreis’i vurarak yarı finale yükselttiler ve yine Cumartesi günü Finlandiya’nın Tampere kentinde yapıldı. ABD’ye karşı. MagentaSport’tan Wojciech Stachowiak, “Kesinlikle gerçek olan bir rüya. Şimdi çok mutlu olmak istemiyorum. Mümkün olduğu kadar uzağa gitmek istiyoruz,” dedi.


Hararetli ve duygusal bir oyunda, güçlü Alman takımı, NHL defans oyuncusu Moritz Seider için oyun kötü davranış cezasını atlattı. Moritz Müller, “Mutlak en iyi adamlarımızdan birini oyunun ortasında kaybetmek zihinsel olarak bir şeyler yapıyor. Bence herkes bahsi yükseltti,” dedi.


Milli buz hokeyi takımı 2026 Kış Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı




Galibiyetle birlikte, Alman Buz Hokeyi Federasyonu takımı Milano’daki 2026 Kış Oyunları için doğrudan Olimpiyat kalifikasyonunu da imzaladı. Şimdi 70 yıl sonra ilk kez bir Dünya Şampiyonası madalyası kazanma şansı var. Girişim 2 yıl önce Riga’da ve 13 yıl önce ev sahibi Dünya Kupası’nda başarısız oldu. Her iki seferde de Almanya dördüncü oldu. DEB seçimi en son 1953 Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazandı, ancak o sırada sadece dört ülke katıldı.


Toni Söderholm’un halefi olarak Kreis, baş antrenör olarak güçlü bir Dünya Kupası galasına şimdiden bakabilir. Kreis ve ekibi, derneğin belirlediği hedeflerin her ikisine de ulaştı – çeyrek finale kalmak ve Olimpiyatlara doğrudan kalifikasyon – ancak 64 yaşındaki, turnuvadan önce en iyi 15 oyuncuyu sakatlıklar nedeniyle iptal etmişti. Diğerlerinin yanı sıra, Seider ile birlikte en iyi üç Alman NHL oyuncusu olan Leon Draisaitl, Tim Stützle ve Philipp Grubauer bu sefer Finlandiya ve Letonya’da olmayacak.


Turnuvadan önce birçok uzman mevcut kadroya ve her şeyden önce hücuma çok az itibar etmişti. Aslında, bölge takımı şimdiye kadar kazanılması gereken tüm maçlarda büyük bir birlik ve egemen zaferlerle ikna etti.


Almanya yabancı olarak giriyor




Perşembe günü Almanya, Dünya Kupası’nın talihsiz başlangıcından bu yana ilk kez İsveç (0:1), Finlandiya (3:4) ve ABD’ye (2:3) az farkla mağlup oldu. B grubunun birincisi olan İsviçre, evinde “tarihteki en iyi Dünya Kupası takımı” olarak kutlandı, ancak şimdi eve erken dönmek zorunda.


İsviçreli teknik direktör Patrick Fischer, 2018 ve 2021’deki önceki iki eleme maçında İsviçre adına kalede yer alan bir numaralı Leonardo Genoni’sinden bile vazgeçmişti. Dünya Kupası’nda uzak.


Ve bu, Fischer tarafından yanlış bir karardı! Mayer, erken saatlerde yelkenlilerin arasından Kastner’dan zararsız bir atış yaptı ve ilk üçte birte titrek görünüyordu. DEB kaptanı Moritz Müller, maçtan önce Almanya’nın İsviçre’ye karşı eleme maçlarında kazandığı önceki zaferlerle ilgili olarak, “Tabii ki kafanızda bu var, onların da kafasında olacak,” dedi. Ve aslında, daha önce bu turnuvada çok güçlü olan Konfederasyonlar birdenbire kendilerini güvensiz hissettiler. Sport1’deki üçüncü molada golcü Kastner, “Oyunun ritmini biraz bozduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Frederik Tiffels (solda), takım arkadaşlarıyla skoru 2-0'a getiren golü kutluyor.  Fotoğraf: Pavel Golovkin/AP/dpa

Fransa’ya karşı zafer
Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finallere Almanya’nın kendinden emin girişi




05/24/2023


Ancak İsviçre soyunma odasından yeni bir ivme ile çıktı ve NHL defans oyuncusu Jonas Siegenthaler (21.) ile hızla eşitlendi. Ondan sonra ısındı. DEB seçimi, Andreas Ambühl ve Enzo Corvi’nin yaptığı sopalı şutlar da dahil olmak üzere sayıca az olan üç durumdan yararlanamadı. Bundan sonra Seider, Gäetan Haas’a ciddi faulünü yaptı. Almanya’nın en iyi defans oyuncusu oyun dışı kaldı.


Ancak Seider’in takım arkadaşlarının tepkisi özellikle güçlüydü. Almanya’nın Dünya Kupası gol kralı Peterka, beş dakikalık bir açıktan kurtulduktan sonra bir sınıf kombinasyonunu başarıyla tamamladı. Ve ikinci moladan önce, Dünya Kupası’nda şimdiye kadar öne çıkan fırtına sayıca az bile oldu.


Sturm, MagentaSport’ta Seider’in cezası hakkında son üçüncülükten önce, “Bir oyuncu onun yerini alamaz. Geriye kalanlar bunu şimdi yapmak zorunda,” dedi. Sağlam ve çok fazla mücadele ve sayısız engellenmiş şut ile ekibi aslında zamanla zaferi getirdi.


nik
DPA

#Konular