Pazar tezgahlarında yerini aldı! Bağırsaklara bu faydasını kimse bilmiyor!

fator

New member
Pazar tezgahlarında yerini aldı! Bağırsaklara bu faydasını kimse bilmiyor!



YER ELMASI NASIL KULLANILIR?
Yer elması toprağın altından çıkarıldıktan sonra meyve gibi soyularak tüketilebilir veya patates gibi haşlanarak püre yapılabilir. Yer elmasının havuç ve soğan gibi farklı sebzelerle beraberce yemeği yapılır. Bununla beraberce portakal ve mandalına gibi meyvelerle beraberce zeytinyağlı yemek olarak hazırlanır. Yemeklerin sayılmazsa çorbası bile yapılan yer elması; süt,mercimek veya tavuk gibi malzemeler ile beraberce kullanılır. Çorbanın yanında nohutlu yemeği ve salatası bile yapılan yer elması, ince dilimler halinde kızartılarak tüketilebilir.

YER ELMASININ FAYDALARI HAFIZAYI GELİŞTİRİYOR

Yer elması yemek beyninizi güçlendirebilir. Yer elması, nöron küçük teşvik ettiği ve muhakeme işlevini geliştirdiği tespit edilen diosgenin adı verilen eşsiz tek mürekkep içerir. Diosgenin ayrıca türlü labirent testlerinde farelerde hafıza ve öğrenme yeteneklerini geliştirdi.


KANSERLE MÜCADELE EDİYOR
Yer elması, muzad kanser özelliklere sahip olabilecek az antioksidan sağlar. Yapılan tek batılılaşmak yer elması açısından tek arıcı düzenine sahip olan kişilerin kolon tümörü küçük önemli ölçüde azalttı. Bu etkiler, yer elmasında bağcıklı antioksidanlarla ilişkilendirildi ve yerde, yerde yumruların kansere karşı koruma sağlayabileceğini düşündürdü.

MENEPOZ SEMPTOMLARINI AZALTIYOR
Yer elması, menopozun bazen semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Düzenli tüketimde kan seviyelerinde mütenakıs iki hormonun arttığı gözlemlendi. Östrojen seviyelerini iyileştirmek menopoz semptomlarını hafifletebilir.

İLTİHABI ÖNLÜYOR

Yer elmasındaki antioksidanlar iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kronik inflamasyon, kalp hastalığı, şeker ve obezite gibi türlü durumların riskinin artmasıyla bağlantılıdır. Yer elması gibi iltihap önleyici yiyecekler yemek, kronik iltihabı yönetmeye yardımcı olabilir

KAN ŞEKERİN KONTROLÜNÜ SAĞLIYOR
Yer elması kan şekeri seviyenizi iyileştirebilir. Yapılan tetkikat sonucunda yer elması ve yer elması özü verilen insan ve hayvanlarda kıtlık kan şekeri ve hemoglobinde düşüş yaşandı. Uzun süreli kan şekerinde dahi kontrol sağlar. Yer elması içerisinde abar nişasta vardır. Dirençli nişasta, sindirilmeden bağırsaklarınızdan geçer. Bu nişasta türü, iştah azalmasının yanı sıra iyileştirilmiş kan şekeri seviyeleri ve insülin duyarlılığı bile karışma olmak üzere türlü sağlık yararlarıyla bağlantılıdır.

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİYOR

Araştırmalar, patateslerdeki abar nişastanın, yiyecekleri parçalamaya ve bağırsaklarınızdaki iyi toprakta sayısını artırmaya yardımcı olan sindirim enzimlerini artırabileceğini gösteriyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Bir batılılaşmak, 30 gün süresince günde 390 gram yam yiyen kadınların kan kolesterol seviyelerinde %6’lık tek düşüş görüldü.

KANSIZLIĞI ÖNLÜYOR

Yer elması içinde bağcıklı yüksek oranda güçlü kansızlığı bile önlemektedir. Yiyeceğiniz tek porsiyon yer elmasından yaklaşık olarak 13 mg güçlü alabilirsiniz

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR

İçerdiği C vitamini sayesinde muafiyet sistemini destekler ve vücut direncini artırır. Bunun yanında B vitamini yönü bile zengin olan yer elması hafıza ve muhakeme gelişimini dahi destekler. KABIZLIĞI GİDERİYOR Yer elması, lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin çalışmasını hızlandırarak tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Bu sayede kabızlığı ve hatta hemoroit şikayetlerini azaltır.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.