Para ödülü: Boris Becker: Eşit haklarda tenis “neredeyse bir öncü”

fator

New member
ödül parası
Boris Becker: Eşit haklarda tenis “neredeyse bir öncü”





Boris Becker, tenisi sporda eşitliğin nasıl işlediğinin bir örneği olarak görüyor. Fotoğraf

© Marcus Brandt/dpa


Teniste de oyuncular için eşit ücret tartışması var. Randevular ayrıca konuşma konuları da sağlar. Boris Becker sporunu olumlu bir örnek olarak görüyor.





Boris Becker, iş oyunculara aynı şekilde davranmaya geldiğinde teniste yetişmeye gerek görmüyor.


55 yaşındaki Eurosport uzmanı, “Diğer sporlara bakarsak, eşitlik söz konusu olduğunda neredeyse öncüyüz. Çoğu büyük turnuva aynı para ödülüne sahip ve fikstürler neredeyse aynı” dedi. “Temel olarak tenis, sporda eşitliğin nasıl işlediğinin bir örneğidir.”


Son zamanlarda Roma’daki paralel turnuvalarda erkekler için para ödülü kadınlara göre iki kattan fazla olduğu için kadın oyunculardan eleştiriler gelmişti. Her iki toprak kort etkinliği de en yüksek ikinci turnuva kategorisine giriyor. 2025’ten itibaren Roma’daki primler ayarlanacak. Grand Slam’lerde para ödülü oyuncular için zaten aynı.


Geçen yıl Fransa Açık’ta akşam maçlarına yönelik düzenlemeler de eleştirilere neden oldu, gece seansında oynanan on maçın dokuzu tek erkeklerdi. Becker, Stade Roland Garros’ta Grand Slam’in başlamasına bir haftadan kısa bir süre önce, “Kimin ne zaman başlayacağını turnuva organizatörlerine bırakmalısınız,” dedi. “Seyircinin bunu nasıl karşıladığı da önemli. Roma’da birkaç kez bayanlar maçlarında boş sıralar gördüm, erkeklerde ise neredeyse her zaman doluydu.” Roma’da kadınlar finali, hava gecikmeleri nedeniyle ancak akşam geç saatlerde başladı.


dpa

#Konular