Önümüzdeki yüzyıl içerisinde kalp yetmezliği pandemisi bekleniyor

fator

New member
Önümüzdeki yüzyıl içerisinde kalp yetmezliği pandemisi bekleniyor25.09.2022 11:45
Haber Kaynağı: İHA


Son zamanlarda teknolojinin gelişmesi sürme ederken sayı hastalıklıların tedavileri yaşam sürecini geçmişe göre uzattı. Bununla beraberce ileri yaş hastalığı olarak bilindik kalp yetmezliği ve mermerde tıkanıklığının önümüzdeki yüzyılda pandemi haline gelebileceğini, yerde nedenle yaşam şekli modifikasyonlarının macunlamak gerektiği açıklayan Memorial Dicle Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Karabulut, belirtileri tek tek sıralayarak önlem alınması için neler yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, “Gelecek projeksiyonunda önümüzdeki yüzyılda kalp yetmezliği pandemisi olabileceği ön görülmekte. Özellikle tek takım ritim bozuklukları, kalp yetmezliklerinin önümüzdeki 100 yıl içerisinde artacağı tahmin edilmekte. Bunun en önemli sebebi eksiksiz materyalizm muhtemel ömür süresi uzuyor, kalp ve mermerde hastalıkları, kalp yetmezlikleri, ritim bozuklukları yaş ilerledikçe ortaya çıkıyor. Beklenen ömrün tek takım hastalıkları henüz iyi tedavi edilebilir olması ortalama ömrü ve muhtemel yaşı uzatıyor. Beklenen yaşam süresinin uzamasıyla beraberce kalp yetmezliği belirtileri ve önümüzdeki yüzyılın kalp yetmezliği ve ritim bozuklukları açısından pandemi yüzyılı olabileceği tahmin edilmekte” dedi.


“Yaşam şekli modifikasyonu ilaçlar, tedavi ve basamak gelip gitmekten sayı henüz önemli”

Kalp hastalıkları için bizi namzet haline getiren tek takım faktörlerin olduğunu nâkil Prof. Dr. Karabulut, yaşam şekli modifikasyonu ilaçlarla tedavi ve basamak gelip gitmekten sayı henüz önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aziz Karabulut, “Bu faktörlerin tek kısmı değiştirilemez tek kısmı ise değiştirilebilir karakterdedir. Düzeltebileceğimiz şeyleri elimine etmektir. Toplumumuz oturan zodyak ve hareketsiz. Hareketi artıracağız, günde 45 an sistemli tek fiziksel aktivitede bulunmalıyız. Beslenmemizi henüz rengi kolesterol, karbonhidrat henüz fazla Akdeniz tipi beslenmeye değiştirmek zorundayız. Sigarayla ciddi manada savaşmak zorundayız, kilo vermek zorunda şekerimizi ve tansiyonumuzu onarmak zorundayız. Periyodik aralıklarla doktorumuza başvurmalıyız. Örneğin 20 yaşındaki tek gencin hiç gitmemişse şeker, tansiyon ve kolesterolüne baktırmalı. 5 yılda tek yerde süreç sürme etmeli. Ama 40 yaşında yerde süreyi hiçbir şikayeti olmasa beraberce 2 yıla çekiyoruz. Yaşam şekli modifikasyonu ilaçlar, tedavi ve basamak gelip gitmekten sayı henüz önemli” niteleyerek konuştu.

Ağrı yaşayanlar doktorun yolunu tutmalı

Kalp hastalıklarının sebebi mermerde tıkanıklığı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karabulut, bunların tek numara belirteçlerinden akraba öte olduğunu kaydetti. Karabulut, “Özellikle göğüs kafesi üzerinde sıkıştırıcı, yanıcı, kola yayılan ve çeneye yayılan tek ağrıdır. Bu ağrılar tek idman aktivitesinde ortaya menfaat. Nefes darlığı, kapasitede eksilme, tansiyonu olan hastalarda göz ağrısı gibi şikayetler hastayı hekime getirmek durumundadır” şeklinde konuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.