Norris'e verilen cezanın ardından: McLaren “yarı yasal yollarla” şampiyonluk düellosunda öfkelendi

fator

New member
Norris'in cezasının ardından
McLaren şampiyonluk düellosunda “yarı yasal yollar” kullanıyor





Lando Norris startın ardından ilk kornerde liderliği kaybetti. fotoğraf

© Patrick Falllon/AFP Havuzu, AP/dpa aracılığıyla


Max Verstappen ve Lando Norris zorlu bir düelloya çıkıyor. Norris dışarıdan Hollandalıyı geçtiğinde ikisi de pistten çıkıyor. Norris cezalandırıldı, Verstappen ise cezalandırılmadı. Bu sorun yaratır.





Heyecanlı Dünya Kupası düellosunda, McLaren patronlarının Lando Norris'e verilen tartışmalı cezanın ardından öfkesi öncelikle yarış hakemlerine yönelik. ABD Grand Prix'sinin son saniyesinde kendisine verilen beş saniye, Dünya Şampiyonası'nı kovalayan sürücüye sadece podyumda yer vermekle kalmadı, aynı zamanda Max Verstappen'e karşı zaten zorlu olan yakalama mücadelesinde değerli puanlar kazandırdı.



Takım patronu Andrea Stella, “Benim bakış açıma göre, hakemlerin motor sporlarının bu harika parçasına müdahale etmesi uygunsuzdu” diye şikayet etti.


Karar Norris'e, 24 yaşındaki Britanyalı yerine Charles Leclerc ve Carlos Sainz (o dönemde Michael Schumacher) ile ABD'de Ferrari'nin ilk çifte başarısını kazandıran Verstappen ile Formula 1 şampiyonluk mücadelesinde üç puan daha pahalıya mal oldu. Indianapolis'te Felipe Massa'nın önünde podyumda kutlama yapmayı başardık.


Zaten Uluslararası Otomobil Birliği ile sürekli sözlü tartışma içinde olan Hollandalı, sondan kısa bir süre önce sahne hakkında çok fazla şey söylemek istemedi. “Benim bir fikrim var ve bunu burada ifade etmeme gerek yok.” Yarış görevlileri işlerini yapacaklardı.


Ne oldu?


İlk olarak: Norris, Verstappen'in Austin'deki sprint başarısının ardından Dünya Şampiyonası liderinin önünde pole pozisyonunu elde etti. Birinci virajda, yüzde 15'e varan eğimle yokuşun ilk birkaç metresinden sonra Verstappen içeriden atak yaptı ve ikisi de pistten çıktı. Leclerc her ikisini de geride bıraktı ve ardından etkileyici derecede kendinden emin bir yarışı zafere taşıdı.


İkinci sıradaki Carlos Sainz sayesinde Scuderia, markalar şampiyonluğu mücadelesinde büyük ilerleme kaydetti ve şu anda şampiyon Red Bull'un sadece sekiz puan gerisinde ve lider McLaren takımının 48 puan gerisinde bulunuyor. Yani büyük bir heyecan var, takımlar şampiyonası pilotlar şampiyonluğunun prestijine sahip değil ama TV parasının takımlara nasıl dağıtılacağına karar veriyor.


“Yetim olmadığı açık”


Teksas'ta Verstappen ve Norris arasındaki hesaplaşmada İngiliz sürücü, daha sonraki lastik değişiminin ardından hızla önemli bir fark oluşturdu ve her ikisi de turlar boyunca heyecan verici bir düelloya girişti. Norris tekrar tekrar sollamayı denedi, Verstappen ise elinden geldiğince karşılık verdi.


Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, Sky'a şunları söyledi: “Kendisini savundu ve onun bir yetim olmadığı açık. O, en kontrollü ama aynı zamanda en zorlu sürücülerden biri. Lando bunu biliyor.”


Sonuç: Norris on ikinci virajda dışarı çıkmaya çalıştığında pistten çıktı. Verstappen de içeride. Yarış komiserlerinin gerekçesi, Norris'in virajın zirvesinde Verstappen'in arabasının yüksekliğinde olmadığı ve bu nedenle viraj hakkını kaybettiği yönünde.


Daha sonra Verstappen'in önünde piste çıktığında avantaj elde ettiği için cezalandırıldı. Yarış görevlileri kurallara göre manevranın on saniye cezasıyla cezalandırılması gerektiğini söylemeyi ihmal etmediler.


Beş saniyede bıraktılar, bu da Austin'de üçüncü olanın Norris değil Verstappen olmasını sağladı. Norris'in pistte Verstappen'i beş saniyeden fazla farkla geçmeye vakti olmadı. “Her şeyi doğru yaptığımı düşünüyorum” diye vurguladı: “Ama kuralları ben koymuyorum.”


Ralf Schumacher: “Bunun adil olduğunu düşünmüyorum.”


McLaren'in takım patronu Andrea Stella, “İkisi de pist dışındaydı ve kimsenin avantajı yoktu” diye vurguladı: “Bu çok yazık çünkü bize bir podyuma ve yarışa mal oldu.” Gökyüzü uzmanı Ralf Schumacher de cezanın gereksiz olduğunu düşünüyordu: “Benim için yarıştı. Max her şeyi denedi, Lando her şeyi denedi” diyen eski pilot, “Bunun adil olduğunu düşünmüyorum.”


Norris cezalandırılacak, Verstappen ise cezalandırılmayacak – İsviçreli Tagesanzeiger “bir düello heyecan yaratır” diye yazdı: “Max Verstappen, Lando Norris'e karşı Dünya Kupası'ndaki düellonun adıdır – Austin pistinde sert bir şekilde mücadele edilecek. en azından yarı yasal araçlar.”


Yarış komiserlerinin kararına artık itiraz edilemez. Bu aynı zamanda şu anlama da geliyor: Norris, bu hafta sonu mücadelenin devam edeceği Austin'den Mexico City'ye giderken 57 puan geride olacak. Bir hafta sonra São Paulo'da yarış olacak, bu yıl toplam beş Grand Prix olacak ve öfke potansiyeli olan birkaç zorlu düellonun daha olması kaçınılmaz.


dpa

#Konular