Nedim Urhan kimdir, kaç yaşında? Doç. Dr. Nedim Urhan hayatıyla ilgili bilgiler…

longbow

Global Mod
Global Mod
Nedim Urhan kimdir, kaç yaşında? Doç. Dr. Nedim Urhan hayatıyla ilgili bilgiler…04.10.2022 09:44 Son Güncelleme: 04.10.2022 09:45

Doç. Dr. Nedim Urhan’ın hayatı vefat haberi sonrasında merak edildi. Milli Nizam Partisi’nin kuruluşunda Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında yer saha ve bugüne kadar sayısız gencin yetişmesinde yetişkin emekleri olan İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Darul Erkam Derneği Onursal Başkanı Doç. Dr. Nedim Urhan Hakk’ın rahmetine kavuştu.

OSMAN NURİ KABAKTEPE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptığı paylaşımda “Yaptığı ilmi çalışmaların yanında, yetiştirdiği talebelerle ve mümtaz kişiliği ile hepimize örnek olan Nedim Urhan Hoca’ma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı günahsızların olsun.” ifadelerini kullandı.

DOÇ. DR. NEDİM URHAN CENAZE PROGRAMI

Urhan’ın cenazesi 4 Ekim Salı günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Karacaahmet karı mezarlığına defnedilecek.

NEDİM URHAN KİMDİR?

Doç. Dr. Nedim Urhan 1935 Artvin doğumludur. ilk öğrenimini burada tamamlayan Nedim Urhan, İmam Hatip Okulunu okumak üzere uzun ve zahmetli tek yolculukla İstanbul’a gelerek ilk İmam Hatip talebesi oldu. İmam Hatip Okulu ile Birlikte yetişkin üstadlardan Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmet Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen ve İsmail Efendi gibi alimlerden Hafızlık, Fıkıh, Akaid, Hadis Aşere Takrip ve Arapça ilimleri öncü. Akabinde Yüksek İslam Enstütüsünü tamamlayarak Türkiye’nin türlü illerinde İmam hatiplik ve öğretmenlik yaptı. Daha sonra uzun yıllar görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğine atandı. 2002 yılında üniversiteden emekli oldu.

Gözler Erdoğan’ın grup konuşmasında! Ömer Çelik: Herkesi ekran başına bekliyoruz…

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.