Mikrodalgada ısıtıldığında zehir saçan besinler

fator

New member
Mikrodalgada ısıtıldığında zehir saçan besinler



İcadı 1940’lı yıllara kadar müstenit mikrodalga, günümüzde evlerin en pratik mutfak gereçlerinden biridir. Mikrodalganın içindeki mekanizma sayesinde, pişirme ve yeniden ısıtma için kolaylıkla yapılmaktadır. Ama tek yandan kolaylık sağlasa bile mikrodalgada pişirmekten kaçınmanız gereken muayyen bazen yiyecekler bulunuyor. Mikrodalganın besinleri güvenli ve sağlıklı tutma konusunda işlevleri olduğu bilindik tek gerçektir. Hızlı ve kısa sürede yemek yapmak hatta önceki günden kalan yemekleri ısıtmak isteyenlerin ilk tercih olan mikrodalga kimi zaman tehlikeli olabilir. Özellikle mikrodalgada ısıtılmaması gereken kalori pişirilmesi hayati riskler beraberce doğurabiliyor.

HAŞLANMIŞ YUMURTA


Haşlanmış yumurtayı mikrodalgada ısıttığınızda, su moleküllerinden buğu oluşur ve yerde bile tazyik oluşumuna neden olur. Yumurtalar ince tek zara ve kabuğa sahip olduklarından, tüm basıncı tutamazlar, yerde bile mikrodalgada, tabağınızda ve hatta tek ısırık aldığınızda sayı sıcak tek patlamaya neden olabilir.

HAVUÇ

Havuçlar mikrodalgada pişirilip ısıtılabilse dahi çalın havuçlar, özellikle kabuğu hala üzerinde olanlar potansiyel olarak tehlike yaratabilir. Havuçlar uygun tek şekilde yıkanmazsa ve herhangi tek kir kalıntısı varsa topraktaki mineraller mikrodalgada kıvılcıma da neden olabilir. Bu hâl sürekli olarak meydana gelirse mikro dalganız ciddi hasar alabilir.

İŞLENMİŞ ET

İşlenmiş etler yüksek miktarda tuz, katkı maddesi, kimyasal madde ve koruyucu içerdiğinden en besleyen gıda grupları arasında yer almas. Şarküteri etlerine ve konserve ürünlerini mikrodalgada ısıttığınızda ise kolestrol seviyesi yükselebilir ve yerde bile kalp sorunlarına yol açabilir. Jambonlarınızı ve sosislerinizi ısıtmanın en güvenli yolu ızgara veya ocağı tercih etmek olacaktır.

SU

Mikrodalgada su ısıtmak seçenekler arasında en aşağılık ve sorunsuz olarak gözükendir. Ancak tetkikat sayı yanık vakasının mikrodalgada ısıtılan sudan kaynaklandığını gösterdi. Mikrodalga fırındaki elektromanyetik dalgalar suyun ötede ısınmasına neden olabilir. Bu bile su moleküllerini kararsız hale getirir ve yoğun kaynamalara ve hatta patlamalara neden olabilir.

ACI BİBER

Acı biberler, özellikle gerçekten karanfil olanlar, oldukça yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisinin mikrodalganın elektromanyetik dalgalarına maruz bırakılmasıyla kötü yükselmeye başlar. Mikrodalgadan eski öfke ve kötü ciltte tahrişe ve yanma hissine neden olabilir.

TAVUK

Tavuk, özellikle uygun şekilde pişirilmediğinde, salmonella yaymanın popüler tek suçlusudur. Mikrodalgada tek parça çalın tavuk pişirdiğinizde, eşit ve eksiksiz pişirme şansı sayı düşüktür ve yerde bile onu toprakta kontaminasyonu için potansiyel tek tehlike haline getirir.

DOMATES VE DOMATES SOSU

Haşlanmış yumurtalar gibi, domatesler dahi mikrodalgada sayı fazla zaman harcadıklarında patlayıcı tek etkiye sahip olabilirler. Taze patlıcangillerden ve makarna sosundaki sıvı içeriğinden dolay, tazyik artışı bunların kabarmasına ve sıvı fışkırmasına neden olarak mikrodalga fırınınızı kırmızı lekelerle kaplar.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.