Manchester City, Real Madrid’i açık ara yendi

fator

New member
Şampiyonlar Ligi finaline ulaştı
Manchester City, Real Madrid’i açık ara yendi





Yumruğunu havaya kaldıran Erling Haaland değildi, ancak eski Dortmunder Manuel Akanji Real Madrid’e karşı golü 3-0 yaptı. Haaland 4-0’lık galibiyette gol atamadı

©Michael Regan/Getty Images


Açık bir olaydı: Manchester City, Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ikinci ayağında Real Madrid’e karşı üstün bir galibiyet kutladı ve haklı olarak finale yükseldi. Toni Kroos’un takımı hiçbir zaman eşit olmadı.





İngiliz futbol şampiyonu Manchester City bir güç gösterisiyle kraliyet ailesini tahtından indirdi ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. Antrenör Pep Guardiola’nın heyecan verici ekibi, Çarşamba gecesi yarı finallerin ikinci ayağında büyük ölçüde çaresiz bir savunma şampiyonu olan Real Madrid karşısında etkileyici bir 4-0 (2-0) galibiyetini kutladı. Bu sadece City’nin bir finaldeki ikinci görünümü, 2021’de kulüp Chelsea’ye karşı finali kaybetti.


Bernardo Silva (23. ve 37. dakika), diğerleri arasında RB Leipzig ve FC Bayern’in fatihi için çeyrek saat içinde iki gol attı. Üç numaralı gol – neredeyse Real’in hayal kırıklığı yaratan performansının göstergesi – Éder Militão’nun (76′) kendi kalesine attığı goldü. Son noktayı Julián Álvarez (90+1) belirledi.


Ancelotti ilk 11’de Rüdiger’siz kaldı




Madrid’deki ilk maçta 1-1 berabere kaldıktan sonra, City’nin bir yıl önce 14 kez şampiyonluğa karşı yarı finalde aldığı acı sonun intikamı mükemmeldi. Bitime kısa bir süre kala büyük alkışlarla oyundan alınan kaptan İlkay Gündoğan liderliğindeki Manchester, 10 Haziran’da İstanbul’da AC’yi mağlup eden Inter Milan ile karşılaştı.


İlk maçta City süperstarı Erling Haaland’a karşı gösterdiği güçlü performansın ardından Real’de ilk 11’de Antonio Rüdiger olmadan devam etmenin mantıklı olup olmadığı, ilk birkaç dakikadan sonra şüpheliydi. Real sürekli baskı altındaydı ve Norveç futbolunun şiddeti üzerine düşeni yaptı. Gol olmadan bile.


Ancelotti, teknik direktör olarak çıktığı 191. Şampiyonlar Ligi maçının başlarında kenarda sakız çiğnedi ve şu anda Sir Alex Ferguson’un önünde tek rekoru elinde tutuyor. Meslektaşı Guardiola el salladı ve kollarını salladı. Kenarda da devlerin bir düellosu.


Kaleci Thibaut Courtois başlangıçta Real Madrid’i oyunda tutuyor




Üst üste 25 iç saha maçına çıkan City, Şampiyonlar Ligi’nde evinde mağlubiyeti kabul etmedi. Ama kaybetmemek yetmez. Galibiyete ihtiyaç vardı. Ve İngiliz şampiyonu böyle bir performans sergiledi. Guardiola, ilk maçta olduğu gibi aynı ilk 11’e güvendi. Hızlı, çevik, teknik olarak bilgili, güç ve çılgın kararlılıkla süslenmiş – Manchester City gerçekten Real’i gösterdi.


Tek kaleci Thibaut Courtois, her şeye yarım saatten kısa bir süre sonra karar verildiği için kraliyet ailesine teşekkür etti. Belçikalı iki metrelik adam, Haaland’a karşı iki kez artistik kurtarış yaptı (13. ve 21.). Tamamen korumasız olan ve Kevin De Bruyne tarafından mükemmel bir şekilde hizmet edilen Silva yaklaşık on iki metreden vurulduğunda Courtois güçsüzdü. İlk maçta sarı kart cezasının ardından Rüdiger için başlangıç dizilişine giren Militão çevresindeki savunma, bunu yapmalarına izin verdi.


Kroos, bireysel özel sınıfı sayesinde savunan şampiyonun böyle bir aşamada ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi. 35. dakikada eski dünya şampiyonu kaleye 20 metre kala kaleye nişan aldı. Ancak top sadece üst direğe çarptı.


Futbol Bundesliga
Geyik kafasından prezervatiflere ve Gazprom’a – 50 yıllık forma reklamcılığından bir seçki




13 resim

03/23/2023


İlkay Gündoğan, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk şampiyonluğunu kazandı!




Top biraz sonra karşı taraftan kaleye indi. Bu sefer Gündoğan devreye girdi, şutu sekti, ribaunt Silva’ya indi. 28 yaşındaki Portekizli için iki numaralı gol.


Bu yüzden Real’in uzatmalarda en azından kendilerini kurtarmak için iki gol uydurması gerekiyordu. Ve Ancelotti onu şaşırtıcı bir şekilde 20 dakika kala oyundan çıkarmadan önce Kroos takım arkadaşlarını uyandırmaya çalıştı. Ederson, takım arkadaşı David Alaba’nın üst direğin üzerinden tehlikeli bir serbest vuruşunu saptırdı. Real kesinlikle ilk 45 dakikadan daha fazla hazırdı. Ama bu yeterli olmaktan uzaktı.


Bir yıl önce Manchester’da 4-3 yenildiler, Madrid’de ikinci maçı 3-1 kazandılar ve ayrıca finalde Liverpool FC’yi mağlup ettiler. O zamanlar Kroos’un beşinci zaferiydi, Şampiyonlar Ligi’ni bir kez Bayern ile ve dört kez Real ile kazanmıştı. Bu sezon kraliyet ailesiyle beşinci şampiyonluk olmayacak. Hemşehri Gündoğan ilk kez umut etmeye devam edebilir ve aynı zamanda kaptanlık sayesinde ilk kez City ile potayı elinde tutabilir.


tis / Jens Marx
DPA

#Konular