Karanlıkta koşmak: Kışın en önemli aletleri

fator

New member
Işık olsun
Karanlıkta koşmak: Erken kalkanlar ve gece koşucuları için yedi akıllı alet





Güvenliğinizi kendi ellerinize alın! Karanlıkta koşmak tehlikeli olabilir. Far, parlak koşu kıyafetleri ve reflektör takmadığınız sürece.

© Morsa Images / Getty Images

Jan Sägert



Yaşasın! Yaşasın! Kış yakında tekrar gelecek! Ve birçok koşucunun sabah ve akşam saatlerinde küçük bir sorunu vardır: karanlık. Karanlıkta koşarken hayatta kalmak için hangi araçların önemli olduğunu buradan okuyun.





Görün ve görünün. Karanlıkta koşarken jet sosyeteden alınan bu popüler deyiş bir mantradır. Tüm yeteneklerdeki koşucuları düşmelerden ve kazalardan ve dolayısıyla ciddi yaralanmalardan ve hatta daha kötü sonuçlardan koruyabilecek bir mantra. Bu makalede, gün batımından sonra (veya gün doğumundan önce) antrenman yaparken özellikle neyin önemli olduğunu, karanlık yollarda tökezleme riskini nasıl en aza indirebileceğinizi ve hangi akıllı cihazların araba, motosiklet ve bisikletçilerin koşucuları uzaktan tanımasına yardımcı olduğunu okuyabilirsiniz.


Karanlıkta koşmayı daha güvenli hale getiren gadget'lar


Karanlıkta koşmak: Takılma tehlikelerine karşı dikkatli olun!



2020-2022 yılları arasındaki korona salgınında yürümenin yanı sıra koşu da küçük bir rönesans yaşadı. Kültür dünyası aylarca hareketsiz kaldı, spor alanları terk edildi, tırmanma spor salonları kapatıldı ve birçok kişi fitness antrenmanları yaparken zamanla motivasyonunu kaybetti. Ev. Ve pek çok amatör sporcu tozlu koşu ayakkabılarını raftan çıkardı ve yeniden koşmaya başlamak istedi. Ancak öğle tatilinde kalkamıyorsanız veya kalkmak istemiyorsanız, işten sonra (veya çocuklar yataktayken) ayrılmak zorunda kalıyordunuz. En iyi senaryoda, birçok kişi tecrit ve stüdyoların kapatılmasından sonra bile oyuna devam etti. Ve şimdi olduğu gibi o zaman da bir zorlukla karşı karşıyayız.


Çünkü koşucuların, zayıf iç benliklerinin yanı sıra ekim sonundan mart ayına kadar bir düşmanı daha var: karanlık. İlk başta zor çünkü fiziksel zorlamanın yanı sıra nereye bastığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. En azından ışıklı sokaklardan ve patikalardan uzakta olduğunuzda. Ayrıca, karanlıkta diğer yol kullanıcıları tarafından koşucuların fark edilmesi zor veya imkansızdır. Tam da bu yüzden hava karardıktan sonra sağlıkları için bir şeyler yapmak isteyen amatör koşucular için yeterli ekipman hayat sigortasıdır.


Önce kendi yönelimimize odaklanalım. Çünkü hiçbir şey, bir kökü gözden kaçırdığınız veya kaldırımın beklediğinizden biraz daha yüksek olduğu için birkaç dakika sonra sırt üstü yatmaktan daha sinir bozucu olamaz. Bu yüzden spor malzemeleri üreticileri bunlara sahip Sporcular için far gelişmiş. (2023 yılı güncel far karşılaştırmasını burada bulabilirsiniz) Öncelikle olabildiğince hafif olmalı, rahat oturmalı ve kafanızın şekline uyum sağlamalı. En iyi durumda, sürüş aydınlatması ön ve arka ışıklardan oluşur. Ama bu bir zorunluluk değil. Çünkü görülmek için reflektörler daha iyi yol arkadaşlarıdır. Ancak daha sonra bunun hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Artık ne olursa olsun başlarına takılan LED lambadan rahatsız olan koşucular var. Alın modeline alternatif olarak, elastik bir kayış sistemi kullanılarak göğsün önüne sabitlenen lambalar yolu gösterir. Prensip aynıdır. Tek küçük dezavantaj Göğüs lambası: Kalp atış hızını bir kalp atış hızı kemeriyle izleyen koşucular için (ki bu çok iyi bir fikir), kemerler yolunuza çıkabilir.


Görün ve görünün: LED'ler ve reflektörler ile




Kendi yolunuzu görmek ve düşmelerden kaçınmak bir şeydir. Bu ters giderse, genellikle morluklar veya sıyrıklarla karşılaşırsınız. Eğer koşucular diğer yol kullanıcıları tarafından görülmezse işler daha az kolay sonuçlanabilir. Karanlıkta koşarken ikinci kural şudur: Koşucular görülmelidir. Bu amaçla koşu ve bisiklet kıyafetleri üreticileri yıllardır ürünlerini, örneğin arabaların, motosikletlerin veya bisikletlerin farlarını yansıtan reflektör alanlarıyla donatıyorlar. Ancak ek olanları kullanmak daha da güvenlidir Yansıtıcı bantlar vücuda veya birine takmak için LED ışıklı ince yelek örtmek için. Temel olarak: ne kadar çok reflektör yüzeyi olursa o kadar iyidir.


Karanlıkta koşu: Tepeden tırnağa LED




Koşuya engel olmadığı sürece karanlıkta koşarken ışıklandırma konusunda her şeye izin veriliyor. Güvenlik en önemli önceliktir. Noel ağacı gibi aydınlatılan parkta yürüyebilirsiniz. Daha önce bahsedilen baş ve göğüs lambaları gece sporcuları için neredeyse standart donanım olsa da ayakkabılardaki LED'ler oldukça nadirdir. LED'lerle donatılmış ayakkabı veya ayakkabı bağı klipsleri de oldukça faydalıdır. Koldaki klipslere benzer şekilde esnek ayakkabı klipsleri de topuğun etrafına sıkıştırılır. Avantajınız: Farın aksine ayaklardaki LED'ler her zaman hareket halindedir ve sürücüler tarafından daha iyi görülebilmektedir. Sabit ışık ve flaşör modlarıyla çalıştırılabilen 2'li set, burada mevcut. Bağcıklar geçirilir ve ritime göre yanıp söner.


Kıyafetler koşucu yapar: Işık savaşın yarısıdır




Bugünlerde koşucuları izliyorsanız, görünüşe göre siyah hala koşucular arasında en sevilen renklerden biri. Bu zarif ve şık görünebilir ancak görünürlük ve güvenlik açısından bu takım elbise en azından geliştirilebilir. En azından bir el uzat Koşu ceketi ve açık renkli, tercihen sarı veya neon yeşili tonlarında koşu şapkası. Bu şekilde en azından akşam karanlığında çok daha fazla dikkati üzerinize çekeceksiniz.


Şehirde yeni misiniz? Akıllı telefonunuzu unutmayın!




Özellikle şehirde yeni olduğunuzda yeni evinizi keşfetmek istersiniz. Ve hiçbir şey koşu ayakkabılarınızı giyip yürüyerek keşif turuna çıkmaktan daha sağlıklı olamaz. Tek tehlike: Hala bilmediğiniz bir ortamda kaybolabilirsiniz. Özellikle akşam karanlığında veya karanlıkta parktan veya ormandan eve dönüş yolunu bulmak zorlaşır. GPS özellikli bir koşu saati satın almak veya parasını ödemek istemiyorsanız, güvenli tarafta olmak için ilk koşunuzda akıllı telefonunuzu yanınıza alın. Yolda kaybolursanız Google Haritalar veya diğer uygulamalar genellikle güvenilir bir şekilde yardımcı olur. İşte entegre cep telefonu cebine sahip yüksek görünürlüklü bir yelek.


Almanya'da her yıl onlarca koşucu saldırıya uğruyor, soyuluyor ve bazen de yaralanıyor. Işık tek başına pek yardımcı olmuyor. Bir saldırı durumunda sesli uyarı sinyali yardımcı olabilir. Burada bir tane varBilek için saldırı alarmı 120 dB'e kadar yüksek ses çıkardığı ve saldırganları caydırdığı söyleniyor.


Çözüm: Her gece koşucusunun sağlığı büyük ölçüde kendi ellerindedir. Gövde için geniş bir aydınlatma seçeneği mevcut ve LED yelekler ve her türlü reflektör görünürlüğü artırıyor. Daha sonra açık renkli koşu kıyafetleri giyerseniz, akşam saatlerinde (yakında tozlanmayan) koşu ayakkabılarınızın bağlarını, motivasyon dolu ve acı verici olaylardan korkmadan bağlayabilirsiniz.


Ayrıca ilginizi çekebilir:



*Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantılarını içerir. Bu konuda daha fazla bilgi var Burada.

#Konular