Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor – Sağlık Haberleri

fator

New member
Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor – Sağlık Haberleri21.11.2022 23:21 Son Güncelleme: 21.11.2022 23:21


Bitki çayları kış aylarında sayı henüz fazla içilmeye başlıyor. Gripten, nezleden korunmak ve boğazı yumuşatmak için içilen yosun çayları denildiğinde kuşburnu akla gelen etkili çaylardan oluyor. Ancak kuşburnunu başka yosun çaylarından ayıran özelliği sadece grip ve nezle için olumsuzlama sayı hastalık için sayı faydalı olması. Toplumumuzda yeteri kadar içilmeyen kuşburnu çayını faydalarını duyduktan içmek isteyebilirsiniz. Ancak muayyen tek hastalığınız varsa kuşburnu çayını sistemli olarak kullanmadan önce basamak danışmanız gerekiyor.

KUŞBURNU FAYDALARI SOLUNUM HASTALIKLARINA ETKİLİ SONUÇLAR SAĞLIYOR

Kuşburnunun içinde aşırı C vitamini bulunduğundan, yerde vitamin grip, nezle, tükenmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta yen, bronşit, nefes darlığı gibi sayı solunum yolu hastalığı ya bile kış rahatsızlığında oldukça etkili.


YÜKSEK KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Kuşburnu, içerdiği yararlı maddeler sayesinde kötü kolesterolün dahi karşısında durabiliyor. Kolesterol seviyesinin dengelenmesinde önemli roller oynayan kuşburnunu böyle tek amaçla kullanacaksanız mutlaka öncesinde doktorunuza danışmanızda fayda var, babalarımız söylemesi.

ÖDEM SÖKTÜRÜYOR

Kuşburnu, güçlü antioksidan özellikler gösteren tek yenilebilir olduğundan ödem söktürücü, şişlik giderici tek etki oluşturmayı bile başarıyor. Böyle tek sorunu olanlara günde 1 su bardağı kuşburnu çayı öneriliyor.

KANSERE KARŞI KORUYOR

Kuşburnunun yerde antioksidan özellikleri sadece grip, nezle gibi nispeten henüz kolay anlatılabilir olarak bildiğimiz hastalıklarda olumsuzlama, kanser gibi sayı henüz ciddi rahatsızlıklarda bile etkili olabiliyor. Kanserli hücrelerin oluşumunu engellediği gibi var olan zararlı hücrelerin yayılıp çoğalmasının bile elinden geldiğince önüne geçiyor.

İLTİHAPLI BÖLGELERİ DAHA HIZLI İYİLEŞTİRİYOR

Antioksidan etkisi sayesinde vücuttan serbest radikalleri uzaklaştıran kuşburnu, tıpkısı zamanda iltihaplı bölgelerin henüz hızlı iyileşmesine dahi yardım ediyor. Eklem iltihaplanmalarında da olumlu etkilerde durduğu söyleniyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELEYEREK DİYABET HASTALARINA YARDIM EDİYOR

Tıpkı kolesterolde olduğu gibi kuşburnu, şeker hastalığında bile kendine önemli roller ediniyor ve kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Bu sayede özellikle yüksek kan şekeri problemi nedeniyle şeker hastası olanların yardımına koşuyor. Tabii yine dahi sistemli olarak kullanmaya başlamadan önce, her zaman söylediğimiz gibi doktorunuza danışmanızda yarar var.

BÖBREKLERİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİYOR

Kuşburnu içerdiği bazen faydalı asitler sayesinde böbreklerin dahi sağlıkla çalışmaya sürme etmesini sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle özellikle sakatat rahatsızlığı bulunanlara öneriliyor.

KABIZLIĞI GİDERİYOR

Bağırsakların aktivitelerini dahi etkileyen kuşburnu, kabızlık tedavisinde dahi önerilen nebatî yöntemlerden akraba.

CİLT PROBLEMLERİNİ ÇÖZÜYOR

Yukarıda bile sık sık gıyaben andığımız antioksidan özellikleri sayesinde kuşburnu aslında tepeden tırnağa tüm hücrelerimizin temizlenmesinde önemli rol üstleniyor. Hal böyle olunca ciltte oluşan sivilcelere, akne ya bile yara izlerine dahi iyi geliyor. Çok henüz ışıl ışıl tek cilde sahip olmamızı sağlıyor. Bunun için sistemli olarak kuşburnu çayı içebileceğiniz gibi, henüz hızlı etki görebilmek namına kuşburnu yağını bile değerlendirebiliyorsunuz üstelik.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.