Kalp krizinde bu belirtilere dikkat!

fator

New member
Kalp krizinde bu belirtilere dikkat!En sık görülen kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizi her zaman ansızın gelmez. Bu nedenle, kalp krizinden önce gelebilecek uyarı işaretlerinin farkında olmak sayı önemlidir. Kalp krizi işaretlerini mümkün olan en kısa sürede tanımak, tek kişinin hayatını kurtarmanın anahtarı olabilir. Yakın zamanda yapılan tek araştırmaya göre, hastaların sadece yüzde 25’i araz ortaya çıkmadan, ani tek şekilde kalp krizi geçirir. Bu nedenle uyarı işaretlerinin farkında olmak hayati öneme sahiptir. Kalp krizini gösteren 20 uyarı işareti İşte göz ardı edilmemesi veya hafife alınmaması gereken bazen önemli işaretler.

Anksiyete

Kalp krizi, ölüm korkusuyla irtibatlı yoğun anksiyeteye neden olabilir. Kalp krizinden kurtulanlar genellikle nitelik tek duyguyu anlatırlar. Şiddetli anksiyeteye kalp çarpıntısı eşlik edebilir.


Göğüs ağrısı

Göğüs ağrısı, özellikle erkeklerde kalp krizinin en yaygın belirtilerinden biridir ve doktorların en sık aradığı belirtilerden biridir. Ancak, tüm kalp krizlerinden önce göğüs ağrısı olmaz ve tıpkısı alamet başka hastalıkları bile gösterebilir. Kalp krizi sırasında göğüs ağrısı merkeze gerçek veya hafifçe sola, kalbe gerçek olur. Göğüste kuvvetli tek ağırbaşlılık veya kuvvetli tek tazyik hissi ortaya menfaat. Bazı durumlarda yerde ağrının hazımsızlık veya mide problemlerinden kaynaklandığı düşünülür. Şüpheniz varsa, birden tıbbi yardım galeri.

Öksürük

Kalıcı tek öksürüğün varlığı, akciğerlerde sıvı birikiminin yanı sıra yaklaşan tek kalp krizinin belirtisi olabilir. Kan tükürürseniz yerde ihtimal kuvvetlenir. Kalp krizi belirtilerini bronşit veya pnömoni belirtileriyle karıştırmamaya uyanıklık edin.

Baş dönmesi ve vertigo

Baş dönmesi ve vertigo kalp krizinden önce gelebilir ve yaklaşan şuur kaybı veya gaşiy belirtilerine neden olabilir. Ayrıca aritmilere ve kalp ritmindeki ani değişikliklere dahi neden olabilirler. Yorgunluk Güçlü tek yorgunluk ve halsizlik hissi, kalp krizinin gelişini haber verebilir. Bu, uzmanlara göre kalp krizinden az gün veya hafta önce beraberce ortaya çıkabilen hafife alınmaması gereken tek belirtidir. Şiddetli yorgunluk başka rahatsızlıkların bile tek işareti olabilir. Şüpheniz varsa, doktorunuza danışın.

Mide bulantısı ve iştahsızlık

Diğer yaygın araz mide bulantısı ve iştahsızlıktır. Kalp krizinden kısa tek süre önce veya kalp krizi sırasında kusma meydana gelebilir. Kalp problemleri iştah ve sindirime müdahale edebilir.

Kollarda öte

Kalp krizi vakalarının çoğunda, özellikle erkeklerde öte göğüste başlar ve kollara, omuzlara ve dirseklere, ayrıca şişe, köşe ve karına bile yayılır. Bazen göğüs ağrısı ortaya çıkmaz ve tek kolda, iki kolda veya omuzlar arasında öte ortaya çıkabilir. Ağrı sürekli veya espaslı olabilir. Hızlı veya karışık kalp atışı Uzmanlara göre hızlı ve karışık kalp atışı, özellikle güçsüzlük, göz dönmesi ve nefes almada zorluk ile beraberce ortaya çıktığında kalp krizi, kalp yetmezliği veya aritmiye işaret edebilir. Aritmiler tedavi edilmezse ani ölüme neden olabilir. Solunum güçlükleri Nefes almada zorluk ve nefes darlığı, yen veya KOAH gibi tek akciğer sorununu gösterebilir. Ancak tıpkısı araz kalp krizi veya kalp yetmezliği ile irtibatlı uyarı işaretleri dahi olabilir. Bu belirtiye göğüs ağrıları bile eşlik edebilir. Soğuk ter Ani soğuk ter, sayı yaygın tek kalp krizi belirtisi olarak kabul edilir. Uzmanlara göre rahat tek koltukta otururken beraberce ötede terlemeye başlayabilirsiniz. Şişkinlik Kalp durması vücutta sıvı birikmesine neden olabilir. Bu hâl ayakların, ayak bileklerinin, bacakların veya karnın şişmesine neden olabilir. Bazı durumlarda ani kilo alımı veya iştahsızlık görülebilir.

Güçsüzlük

Kalp krizinin yaklaştığı günlerde hastaların açıklayamadığı güçlü tek halsizlik hissi olabilir. Uzmanlara göre, parmaklarınızın arasında tek kağıt tutmak beraberce zor olabilir. Hazımsızlık Bazı durumlarda, mide ekşimesi ve sindirim güçlüğü gibi şiddetli mide rahatsızlığı nedeniyle hazımsızlık hissi kalp krizi öncesinde görülebilir. Bu hâl, kalp sorunlarının neden olduğu zayıf kan dolaşımından kaynaklanır. Uykusuzluk hastalığı Kan oksijen seviyelerinde tek eksilme, uykusuzluğa neden olabilecek değişikliklere neden olabilir. Bunlar normal şartlar altında ortaya çıkmayacak olan olaylardır. Bazı hastalar, kalp krizine yol fatih aylarda kaygı ve uykusuzluk atakları yaşadıklarını bildirmiştir. Bu, vücutta tek şeylerin yanlış olduğunu gösteren tek sinyal olabilir. Tüm göğüse yayılan öte Erkeklerde görülenin tersine, kadınlarda göğüsteki ağrılar sol tarafta yer saha muayyen tek noktada olmayabilir, göğüste herhangi tek noktaya uzanabilir ve tutukluk hissine neden olabilir. Boyun ve çenede öte Özellikle kadınlarda sol koldaki klasik öte kendini göstermeyebilir ve yerini şişe veya köşe ağrısına bırakabilir. Kadınlarda öte kademeli veya ani olabilir ve şiddetlenmeden önce espaslı olabilir. Karın ağrısı Kalp krizi öncesi şiddetli mide ağrısı ortaya çıkabilir ve karın bölgesinde sayı yoğun tek tazyik hissi yaşanabilir. Bu alamet grip, ülser veya mide asidi problemleriyle karıştırılabilir. Baş dönmesi, mide bulantısı ve nefes darlığı Özellikle kadınlarda, kalp krizinin yerde belirtileri, herhangi tek zamanda ve apaçık tek sebep olmaksızın kombinasyon halinde ortaya çıkabilir. Güçlü terleme Aşırı terlemenin tek stres durumuyla ilişkili olduğu hissedilebilir. Uzmanlar, özellikle terlemenin kökeni net değilse, tek kontrolden geçilmesini tavsiye etmektedir. Tükenmişlik Bazı insanlar, kalp krizi öncesinde oturdukları veya ötede hareket etmedikleri halde yorgun ve argın hissettiklerini belirtmiştir. Odadan odaya geçmek gibi aşağılık ahval beraberce sayı yorucu görülebilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.