Kahvaltıda yumurtayı sakın böyle yemeyin

fator

New member
Kahvaltıda yumurtayı sakın böyle yemeyin



Yumurta sayı uzun süre tok kalmamızı sağlayan ve kemik gelişimimizde önemli rol oynayan besinler arasında bulunuyor. Uzmanlar her gün yumurtayemeniz gerektiğini savunuyor. Özellikle ayakçak ve sporcuların beslenmesinde önemli tek yere sahip olan yumurtanın yanlış tüketilmesi kanser gibi hastalıkların riskini artırıyor. Yumurtayı sade tüketmektense farklı tatlarla lezzetlendirmeyi tercih ediyoruz. Yumurta başlı başına sağlığın koruyucusu olsa bile içerisine eklenen sosis, hindi füme ve pastırma gibi meşbu yağ içeren besinler, insan sağlığını ciddi tek şekilde tehdit ediyor.

ÇOK FAZLA YAĞ VE SODYUM İÇERİYOR


Kahvaltıda tüketilen yumurtanın içerisine pastırma ve sosis gibi et çeşitlerini eklemek sayı fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir. Günlük alınması gereken sodyum miktarının 2.3000 miligram olduğunu göz önünde bulundurursak 115 miligramlık 1 kesik pastırma günlük alınması gereken değerin %5’ine yatak gelmektedir. Aynı şekilde 790 miligram sodyum içeren tek tabak sosis dahi günlük alınması gereken değerin %34’üne yatak geliyor.

İŞLENMİŞ ETLER KALP HASTALIKLARINA NEDEN OLABİLİYOR

Tüketilen yağ miktarına bakıldığında meşbu yağlar günlük kalori miktarımızın maksimum ‘luk tek kısmına yatak gelmelidir. Aksi takdirde kalp sağlığı ve obezite geliştirme riskinde ciddi miktarda artım gözlemlenebilir. Konu hakkında incelemelerde bağcıklı hastane Angela L. Lago, sosis tüketimi hakkında “İşlenmemiş Kırmızı ve İşlenmiş Etler ve Koroner Arter Hastalığı Riski antetli [Güncel Ateroskleroz Raporlarında yayınlanan] tek araştırmaya göre, mevcut kanıtlar işlenmiş et tüketiminin koroner şiryan hastalığı insidansına etki ettiği saptanmıştır” şeklinde konuşuyor.

DEMANS VE ALZHEIMER RİSKİNİ ARTIRIYOR

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1. grup kanserojen olarak tanımlanan işlenmiş etlerin tıpkısı zamanda İngiltere’dahi geçen yıl yapılan tek araştırmaya göre demans riski ve Alzheimer riskini dahi arttırdığı gözlendi.

SAĞLIKLI SEBZELERE ŞANS VEREBİLİRSİNİZ

Peki yumurta sürekli olarak tek başına mı tüketilmeli? Elbette hayır. Bu noktada yumurtanın yanında işlenmiş etler tercih etmek yerine avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzelere şans verebilirsiniz.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.