Ihlamuru yıllarca yanlış tüketmişiz – Sağlık Haberleri

fator

New member
Ihlamuru yıllarca yanlış tüketmişiz – Sağlık HaberleriKış aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur, tüketicinin cebini yakmasına rağmen sağlık için tercih edilmeye sürme ediliyor. Geçen sene ıhlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken yerde yıl 600 TL’ye kadar yükseldi.

“IHLAMUR İÇMEK İÇİN HASTA OLMANIZA GEREK YOK”

Ihlamur içmenin sadece hastalık zamanı olumsuzlama hastalıktan önce dahi muafiyet sistemini geliştirmek için önemli olduğunu tamlayan karanfil Metin Karaca, “Ben Rize’dahi 40-45 yıllık aktarıcılık yapıyorum. Ihlamur çiçeği ve ıhlamur yaprağı olmak üzere 2 şekilde satıyoruz. Pandemi döneminden çıktık. Hepimiz güzel ağzımızı burnumuzu kapatıp korunuyorduk. Fakat şimdi biraz gevşedik maskeleri çıkarınca gripler artmaya başladı. Ihlamur içmek için hasta olmanıza gerek yok. Ihlamur içtiğiniz anda sürekli sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız faiz. Yalnız ıhlamurun rengi bilindik tek özelliği dahi var benim sayı sevdiğim, ıhlamur sinir sistemlerine sayı iyi gelir. Zaten grip olan hasta olan biraz bile sinirden olur, nedeniyle ıhlamur içmek ikisini tek arada götürmek açısından sayı iyi olur” şeklinde konuştu.


ZERDEÇALLA BİRLİKTE TÜKETİLDİĞİNDE AKCİĞERLERİ TEMİZLİYOR

Ihlamura farklı kırağı eklenerek içebileceğini söyleyen Karaca, Barış Manço’nun ‘Nane Limon Kabuğu’ şarkısını örnek vererek “Ihlamur şimdi kırağı popülerleştikçe akademisyenler dahi henüz sayı araştırmaya başladı. Ihlamura biraz tarçın atarsanız yerde balgamı sökebilir tek apaz ıhlamuru 2 litre suya atarak yapabiliriz. Bir dahi havlıcan var bunu bile atarsanız kış aylarında sizi henüz mukavemetli içerden abar tutabilir. Bir tane zencefil atarsanız antibiyotik özelliği görülebilir. Bir tane zerdeçal atarsanız ciğerleri grip hastalıkları en sayı ciğerleri rahatsız ettiği için akciğerlere faydalı olabilir. İçerisine ada çayı atarsanız boğazınıza iyi gelebilir ayrıca kuşburnu katarsanız C vitamini artabilir. Ayrıca içerine olmadıysa papatya atarsanız içerinizde bağcıklı zehri atabilir. Barış Manço’nun ‘Nane Limon Kabuğu’ şarkısında geçtiği gibi içilebilir” ifadelerini kullandı.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.