Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın! ‘Merdiven altı yüz gerdirme operasyonu’ uyarısı

fator

New member
Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın! ‘Merdiven altı yüz gerdirme operasyonu’ uyarısı22.11.2022 11:43
Haber Kaynağı: DHA


Teknoloji ve bilimdeki gelişmelerle beraberce yaşam alanımızdaki seçenekler artıyor. Bu gelişmelerden sürekli olarak etkilenen alanlardan akraba ise insanların güzellik olgusu üzerinde farklılık yaratmak istediği kozmetik uygulamalar. Bilimsel alandaki gelişmeler sayesinde atlas farklı tek noktasında yapılmaya başlanan kozmetik tek uygulama, kısa süre içinde her yere yayılabiliyor. Uzmanlar tarafından geliştirilen yerde uygulamalar gördüğü talebin akabinde ise sektör içinde hızlı tek şekilde yayılmaya başlıyor. Son dönemde kalan ve güzellik salonlarında da uygulanmaya başlayan yöntemlerden akraba dahi ip artırma ile yüz gerdirme operasyonu. Ameliyatsız şekilde yüzdeki sarkmaların engellendiği ip artırma uygulamasıyla, gergin tek yüze sahip olunması amaçlanıyor. Hijyeni olmayan ve gerekli sağlık koşullarını taşımayan ürünler ise güzelleşme için yapılan operasyonlarda istenmeyen sonuçlarla ortaya çıkarmasına neden olabiliyor. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıç, yerde tarz sorunların önüne geçebilmek için, alanında uzman dermatologlar yetiştirmek için, üniversite bünyesinde taharri ve uygulamalar yaptıklarını söyledi.

GERGİN VE GENÇ BİR GÖRÜNÜM İÇİN


İp artırma yöntemini, yüzünde henüz gergin ve genç tek görünüme sahip olmak isteyen bireylerin tercih ettiğini söyleyen Prof. Dr. Arzu Kılıç, uygulama sayesinde kolajen oluşumunun artmasının sağlandığını belirtti. Çeşitli faktörlerin etkisiyle kolajen ve elastik liflerin azalmasıyla yüz ve boyunda gevşeme ve sarkmalar oluşabildiğini müfit Prof. Dr. Kılıç, ip artırma yöntemiyle henüz genç ve gergin tek yapının yanı sıra cildin elastik tek yapıya büründüğünü ifade etti. Prof. Dr. Kılıç, “Üniversitemizde normal toplantı hastalıkları ve dermatolojik muayene sayılmazsa kozmetik uygulamalar bile yapılmakta. Dermatoloji kliniğimizde botoks, dolgu peeling, PRP ve ip artırma uygulamaları başarıyla yapılıyor” dedi.

‘KRONİK ENFEKSİYONLARA NEDEN OLABİLİR’

Şeker hastalarının, muafiyet baskılayıcı ilaç kullananlar, gebelere, kanama hastalığı olanlar ve kan sulandırıcı kullananlara uygulamanın yapılmadığını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, yanlış hasta ve ip seçiminin yüzde inhitat, mermerde hasarı ve sinir zedelenmelerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Kılıç, “Güzelleşeyim demek sağlığınızdan olmayın” diye, son günlerde oldukça popüler olan ip artırma uygulaması hakkında şu uyarılarda bulundu:

“Düşük fiyatlarla botoks, dolgu ve ip artırma yapıldığını duyuyoruz. Dolayısıyla yerde ürünlerin bazılarının bile sahte olduğunu, yurda kaçak girdiğini biliyoruz. Bu konuda işin ace hekimlere müracaat etmek, özellikle cildiyeci ve plastik cerrahi hekimleri tarafından yerde uygulamayı yaptırmak sayı önemlidir. Aksi takdirde merdiven 6 kuaförler ya bile güzellik merkezlerinde yapılan ip artırma uygulamalarının bize dahi gelen olumsuz sonuçları bulunmaktadır. Bunlardan tek tanesi sayı ciddi ve kronik enfeksiyonlar, ötekisi yüzde oluşabilecek asimetri dediğimiz, yanlış yüz oluşumları ve ciddi sarkmalar olabilir. Kozmetik uygulamalar yaptıracak olanların yerde işin ace olan cildiye ve plastik cerrahi hekimlerine müracaat etmelerini öneriyorum.”


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.