Formula 1: Mercedes yıldızı Hamilton: “Başka bir yere gitmeyin”

fator

New member
formül 1
Mercedes yıldızı Hamilton: “Başka bir yere gitmeyin”





Bahreyn’deki Grand Prix’de, yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton sadece beşinci oldu. Fotoğraf

© David Davies/PA Tel/dpa


Lewis Hamilton, Formula 1’de zor bir sezon bekliyor. Ancak eski dünya şampiyonu Mercedes’e olan inancını kaybetmiyor ve zaferlere inanıyor.





Lewis Hamilton, eski gücüne kavuşma mücadelesinde Mercedes’ten cesur kararlar talep etti. Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Suudi Arabistan Grand Prix’si için düzenlediği basın toplantısında, bu açıdan bir süreç içinde olduklarını vurguladı.


Bu yıl sekizinci dünya şampiyonluğunu kazanmak ve böylece birinci sınıf motor sporları sınıfında tek rekor şampiyonu olmak isteyen Hamilton, yeni arabayı ilk kez kullandığında sezon için kendi hedeflerini yeniden değerlendirdiğini söyledi.


Dishidda Corniche Pisti’ndeki padokta konuşan Hamilton, “Açıkçası, aracın olması gerektiği gibi olmadığını anladığınızda ilk başta şok oluyorsunuz.” Ama bu onun motivasyonunu gerçekten değiştirmiyor. İki yıl önce Suudi Arabistan’daki Formula 1 prömiyerinde 103. ve son Grand Prix zaferini yöneten 38 yaşındaki sürücü, sadece onları yönlendirin, dedi.


“Yine Kazanacak”


Artık ekibi güçlendirmek ve her bir bireyi desteklemekle ilgili. “Ancak şu anda kazanmamız için Red Bulls’un, Ferrari’lerin ve belki Aston Martins’in de bitirmesi gerekmiyor.” Ama bu yetişemeyecekleri anlamına gelmez. Bununla birlikte Hamilton, açılış galibi ve iki kez dünya şampiyonu Max Verstappen ile savunan şampiyon Red Bull’un yeni arabanın gerçek hızını henüz göstermediğini de varsayıyor.


Hamilton tekrar kazanacağını garanti etti, bu sadece biraz zaman alacak. Tüm ekip üyeleriyle aynı fikirde olmadığınız da oluyor ama Mercedes onun ailesi ve takıma yüzde yüz güveniyor. 2013’ten beri Alman fabrika takımında yarışan ve mevcut sözleşmesi bu sezon sonunda sona eren İngiliz pilot, “Uzun süredir buradayım ve başka yere gitmiyorum.”


dpa

#Konular