Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşa

fator

New member
Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşa20.09.2022 16:45 Son Güncelleme: 20.09.2022 16:48


Atopik dermatitin kontrol altına alınabildiğini vurgulayan Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Birimi, “Sizi kaşındıran tek kazağı çıkarır gibi egzamayı hayatınızdan çıkarın, özgürce yaşayın” mesajıyla hastalık farkındalık kampanyası başlattı. Kampanyada ismi geçen “Kırmızı Kazak” atopik dermatit hastalarının kaşıntı, formaları kuruluğu ve kızarıklık semptomlarını temsil ediyor. Kampanya ile atopik dermatit hastalığıyla ilgili toplum bilincinin sağlanması ve tıpkısı zamanda yerde hastalıkla mücadele fail hasta ve hasta yakınlarının sayısal mecralardan hastalık yönetimi ve takibiyle ilgili merak ettikleri tüm soruların cevaplarına ulaşmaları amaçlanıyor.

Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından #KırmızıKazak ve #EgzamayıÜzerindeTaşıma etiketleriyle yayın kampanya; “Egzamayı Üzerinde Taşıma, Hayatı Özgürce Yaşa” sloganıyla “kırmızı kazak” konseptli farkındalık filmleri ve atopik dermatitle ilgili bilgilendirici içeriklerden oluşan sosyal medya gönderilerinden oluşuyor. Ayrıca atopik dermatit hastalığı hakkında ayrıntılı malûmat için atopikdermatitileyasam.com sayfası ziyaret edilebiliyor.



ATOPİK DERMATİTLİ HASTALAR BİRÇOK SORUNLA BAŞA ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR

Atopik dermatit hastalarının yaşadığı sorunların etkili sonuçları:

* Hastaların birçok uyku bozukluğu yaşıyor.

* Yüzde 54’ü teninden utanıyor.

* Yüzde 30’unda hastalık ile ilgili kaygı ve çöküntü gelişiyor.

* 10 atopik dermatit hastasının 6’sı hastalık nedeniyle istediği kıyafeti giyemiyor ve hastalığının geçmeyeceğini düşünüyor.

* Yüzde 52’sinin iş ve okul hayatı olumsuz etkileniyor.

* Her 3 atopik dermatit hastasından 1’inin hastalık nedeniyle cinsel yaşamı olumsuz etkileniyor.

* Yüzde 86’sı hastalık sebebiyle yaşadığı iştial döneminde günlük faaliyetlerinden en rengi 1’ini koymak zorunda kalıyor.

Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Kategori Lideri Gökhan Karaarslan proje ile ilgili şunları söyledi: “Pfizer olarak her zaman hasta ve hasta yakınlarını odağa saha tek yaklaşımımız var. Pfizer İnflamasyon ve İmmünoloji birimi olarak bile yerde yaklaşımı total olarak ele alıyoruz. İmmün aracılı hastalıklarla mücadele fail hasta ve hasta yakınlarının hastalıklarıyla tanıştıkları ilk andan başlayarak tüm mücadelelerinde onlara dayanak olabilecek yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi sırada amacımız olarak taşıyoruz.Atopik dermatit hastalarının her zaman yanındayız ve ‘Kırmızı Kazak’ atopik dermatit farkındalık kampanyamızla hasta ve hasta yakınlarına ‘Egzamayı Üzerinde Taşıma, Hayatı Özgürce Yaşa’ mesajını veriyoruz.”

İlandır


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.