Diyetisyenden uyarı: “Bağışıklığınızı beslenme ile güçlendirin”

fator

New member
Diyetisyenden uyarı: “Bağışıklığınızı beslenme ile güçlendirin”05.12.2022 12:53
Haber Kaynağı: İHA


Diyetisyen Deniz Tığlı Torun, kış mevsiminde muafiyet konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle koyu renk olan kırmızı-mor sebze meyvelerin antioksidan miktarının yüksek olduğunu ifade fail Diyetisyen Torun, “Sarı-turuncu sebzeler ise karotenden zengin antioksidan kaynaklarıdır. Bunların yanı sıra yeşil çay ve ak çaydan bile antioksidan alabilirsiniz. Günde 2-3 fincan yeşil veya ak çay içebilirsiniz. Günde mutlaka 2 sıra öğünde meyve tüketiniz. Ara öğünlerimiz genellikle henüz atıştırma hatta ihtimal abur cubur odaklıdır, meyve yemek arka planda kalmaktadır. Gerek işte olunan saatlerde yanımızda meyve taşınması fikri veya farklı yiyeceklerin henüz alımlı gelmesi meyve tüketimini engellemektir. Daha sağlıklı nemalanmak istiyorsanız çantanızda 1 porsiyon kolay yenebilen meyve elma, mandalina, muz gibi olsun.

Evdeki gece yemeği sonrasındaki sıra öğününüzde dahi mutlaka 1 meyve bulunsun. Sebze yemeyi ihmal etmeyin. Vücudun vitamin–mineral kaynaklarının başında sebze meyveler gelir. Sebze yemeyi sayı sevmem diyenlerdenseniz; sebzeleri sebze olarak veya rengi pişirilmiş halleriyle yoğurtlu karanfil salatalara dönüştürerek keyifle tüketebilirsiniz. Çiğ ve taze olarak tüketilmelerinin henüz faydalı olduğunu unutmayın. Yemek masanızda aşırı salatalara yer verin. Bol soğan ve sarımsak tüketin. Yemeklerde şarap sarımsak ve soğan kullanımı sizi hastalıklardan koruyacaktır. Midede yanma problemi yoksa salatalarda taze soğanlara yer verebilirsiniz. Ayrıca yemek ve salatalarınızda baharatlara yer vererek hem yemeklerinizi lezzetlendirin hem dahi muafiyet güçlendirin” dedi.


Probiyotik tüketimine uyanıklık

Son zamanlarda önemine tüm uzmanların özellikle değindiği bağırsaklar için faydalı toprakta olan probiyotik tüketimine henüz özen göstermek gerektiğini söyleyen Torun, “Güçlü tek muafiyet sistemi için ilk şart sağlıklı bağırsaktır. Bunu bile probiyotik veya tabiî olarak probiyotik içeren yiyeceklerle sağlarız. Probiyotik içeriği yüksek olan yiyeceklere; ev yapımı yoğurt, peynir, turşu örneklerini verebiliriz. Daha güçlü tek muafiyet için ek olarak probiyotik takviyelerinden dahi faydalanabilirsiniz. Düzenli ve yeterli uyuyun. Bağışıklığı en kolay düşüren etmen yetersiz ve kalitesiz uyumaktır. Uyku düzeninizin sizin için en önemli sırada olduğuna emin olun” niteleyerek konuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.