DFB-Pokal kadınları: “Çılgın atmosfer”: Kurtlar onuncu kupa zaferini kutluyor

fator

New member
DFB Kupası bayanlar
“Çılgın atmosfer”: Kurtlar onuncu kupa zaferini kutluyor





Wolfsburglu oyuncular finalin ardından kupayla kutlama yapıyor. Fotoğraf

© David Hint şarkısı / dpa


Kapalı gişe Köln stadyumunda ve rekor bir kalabalığın önünde SC Freiburg, DFB Kupası finalinde VfL Wolfsburg’dan her şeyi istedi. Ancak sonunda Alexandra Popp kupayı kaldırıyor.





Yorucu 95 dakikanın ardından Alexandra Popp bitkin bir halde dizlerinin üzerine çöktü ve birkaç dakika sonra Wolfsburg kaptanı, Svenja Huth ile birlikte on bir kiloluk DFB Kupasını şevkle kaldırdı.


Popp, DFB Kupası’ndaki on ikinci zaferinin ardından kötü bir şekilde hırpalanmış bir sesle, “Bu kupayla çok güçlü bir bağım var,” dedi: “O benim bebeğim – ama onu yanımda alamam.”


Ancak kutlamak için nedenleri olan sadece milli takımın en skorer ismi değildi. Tüm VfL futbolcuları, SC Freiburg’a karşı finalde 4:1 (1:1) ve kulübün genel olarak onuncu kupa galibiyetini kutladı. Tişörtlerinde “Rekor kazananlar” yazıyordu, Wolfsburg 1. FFC Frankfurt’u geride bıraktı. Ancak en büyük kazanan kadın futbolunun kendisi oldu: Köln’deki 44.808 seyirciden oluşan rekor kalabalık ve atmosfer etkileyiciydi. Popp, “Vay canına! Çok mutluyum” dedi: “EM ile neler yaptığımızı ancak şimdi görebilirsiniz. Burada, stadyumda harika bir atmosfer vardı. Futbol bununla ilgili, bu kadar çok taraftar Bizi destekleyin, Freiburg’u destekleyin ve kadın futbolunu destekleyin.”


Wolfsburg kadınları, İngiltere’deki EM 2022’nin hit parçası “Sweet Caroline”ın sesleriyle çimlerde dans ettiler. Favori, onuncu başarısıyla tek rekor kazanan oldu. Neredeyse kaybedilen şampiyonluğun ardından, VfL bu sezon ilk şampiyonluğunu kazandı. 3 Haziran’da Eindhoven’da FC Barcelona’ya karşı oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde bir daha iyi gidebilirler – ancak bu formda bu zor olacak.


Yenilgiye rağmen SCF: “Bu kadar erken unutma”


Bundesliga’da Eintracht Frankfurt’ta 4-0’lık sürpriz beraberlikten dört gün sonra, teknik direktör Tommy Stroot’un VfL kadınları üst üste dokuzuncu kupayı kazanmak istediklerine dair hiçbir şüphe bırakmadı. Lynn Wilms’in ortasından sonra, Lisa Karl topu kendi kalesine doğru manevra yaparak skoru 0:1’e getirdi (4. dakika). Freiburg için talihsiz başlangıcın ardından, genç milli oyuncu Janina Minge kapalı gişe oynanan Rhein-Energie Stadyumu’nda (42.) hak ettiği şekilde eşitliği sağladı. Rebecka Blomqvist (57′), Popp (84′) ve Dominique Janssen ikinci yarıda Freiburg’un güçlü kalecisi Gabrielle Lambert’e elle penaltı (89′) ile gol attı.


Freiburg’dan Minge, “Tabii ki inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradık. İlk şampiyonluğumuzu kazanma şansımız oldu. Başaramadık, ancak buradaki harika atmosferin tadını çıkarmalıyız,” dedi. çabuk unutma.”


Dördüncü Wolfsburg golünden önce, bir kadınlar kupası finalindeki ilk VAR görünümü geldi. Video asistanından bir ipucu alıp Haber görüntülerine baktıktan sonra baş hakem Fabienne Michel hentbol ve penaltı vuruşlarına karar verdi. Michel daha sonra VAR’ın ona “inanılmaz bir güvenlik duygusu” verdiğini söyledi. Ayrıca ruh hali hakkında da övgüde bulundu: “Kalbim küt küt atıyordu ve hepimizin tüyleri diken diken oldu.”


Köln rekor ayarı


FCR Duisburg ve USC Jena arasında Köln’de düzenlenen 2010 galasına 26.282 taraftarın önceki rekor katılımı önemli ölçüde artmıştı. Bir kadın maçı için, stadyum spikerinin gürültülü Freiburg taraftarlarını başlama vuruşundan önce herhangi bir piroteknik yakmamaları konusunda uyarmak zorunda kalması alışılmadık bir durumdu. Sky röportajında milli teknik direktör Martina Voss-Tecklenburg devre arasında “Harika! Hepimiz mutluyuz, hepimiz eğleniyoruz, harika bir atmosfer. Özellikle Freiburg bloğu gerçekten endişe verici,” dedi ve Freiburg’u övdü kadın: “Başlangıçta çok gergindiler, şimdi oyunun içindeler. Şimdi açıldı.”


Freiburg özgüveni karşılıksız kaldı


Sakatlanan DFB oyuncuları Lena Lattwein ve Marina Hegering olmadan ve başlangıçta sadece yedek kulübesinde gol atan Ewa Pajor ile bile, VfL başlangıçta karşılaşmaya hakim oldu. 2019 finalinde Wolfsburg’a sadece 1-0 yenilen SC oyuncuları, başından beri çok şey kovalıyordu. Antrenör Theresa Merk’in takımı, deneyimli rakiplerine giderek daha fazla gol şansı vermek zorunda kaldı, ancak aradan kısa bir süre önce geri döndü: önce milli kaleci Merle Frohms, Lisa Karl’a karşı kurtardı, ardından Minge eşitlemek için oyuna girdi.


Freiburg ikinci yarıya büyük bir özgüvenle girdi, ancak kısmen ikna edici olan ancak son aşamada vites yükselten bir VfL’ye karşı bir sonraki golü yediklerinde sıralamasız olduklarını gösterdiler.


dpa

#Konular