DFB kadınları: milli teknik direktör Voss-Tecklenburg Dünya Kupası çeyreklerini savunuyor

fator

New member
DFB kadınları
Milli teknik direktör Voss-Tecklenburg, Dünya Kupası çeyreklerini savundu





Milli teknik direktör Martina Voss-Tecklenburg, Dünya Kupası’nı dört gözle bekliyor. Fotoğraf

© Arne Dedert/dpa


Uzak Avustralya’daki Kadınlar Dünya Kupası planları DFB’de tüm hızıyla devam ediyor. Üs bölgelerinde erkeklerin deneyimleri soru işaretleri uyandırıyor.





Milli teknik direktör Martina Voss-Tecklenburg, yazın Avustralya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Alman futbolcuların uzak bir yer seçimini savundu.


55 yaşındaki bir Haber bağlantısında, “Dört veya beş farklı otelde değil, bir ana kamp yapmak istedik. Futbol sahasına kısa mesafelere öncelik verdik” dedi.


DFB oyuncuları, Temmuz ortasında Sidney’in yaklaşık 90 kilometre kuzeyindeki Wyong’da ana kamplarını kurdular. Ön eleme turunda, Avrupa ikincisi Fas ile 24 Temmuz’da Melbourne, Kolombiya’da 30 Temmuz’da Sidney’de ve Güney Kore ile 3 Ağustos’ta Brisbane’de karşılaşacak. Metropolden Sidney Havalimanı’na ulaşmak için muhtemelen saatler sürecek olan yolculuktan kaçınmak için, yakınlardaki Newcastle’dan Melbourne ve Brisbane’e uçarlar.


Dünya Kupası beklentisi artıyor


DFB, erkek milli takımının Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’nda (Watutinki) ve 2022’de Katar’da (Al-Ruwais) uzak konaklaması nedeniyle eleştirildi. Ancak 2014’te Brezilya’da Dünya Kupası kazanıldığında, Atlantik kıyısındaki Campo Bahia daha sonra ünlü oldu. Voss-Tecklenburg, “Zorlu olacağını biliyoruz çünkü çok seyahat etmemiz gerekecek. Ancak her şey çok iyi planlanmış.” “Zaten ilgilenen iki ülkede düzenlenecek bir Dünya Kupası’nı dört gözle bekliyoruz. Her şey gerçekten çok iyi olacak.”


Grup maçlarının sonucu ne olursa olsun, DFB oyuncularının ana kamplarını grup maçlarının ötesinde kullanıp kullanamayacakları belli değil. İsteklerini FIFA’ya ilettiler, ancak dünya derneği aslında eleme turundan itibaren oyunların oynanacağı şehirlerdeki otelleri reçete ediyor.


İngiltere’deki Avrupa Şampiyonasından sadece bir yıl sonra, yazın Almanya’nın seçeceği bir sonraki büyük turnuva şimdiden yaklaşıyor. Yeni Zelanda, 2023 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak. Ancak yapılan çekilişin ardından 2003 ve 2007’de şampiyonluk yaşayan DFB oyuncularının sadece Avustralya’da forma giyeceği netleşti. Dünya Kupası yılının ilk uluslararası test maçı 21 Şubat’ta (18:15 / ZDF) Duisburg’da İsveç’e karşı oynanacak.


dpa