Buz hokeyi: saldırıdan memnun olmayan daire – kimseyi ikna etmeyin ve fırtına

fator

New member
buz Hokeyi
Çember Saldırıdan Memnun Kalmadı – Kimseyi ve Fırtınayı İkna Et





Antrenör Harold Kreis maç sırasında jestler yapıyor. Fotoğraf

© Pavel Golovkin/AP/dpa


Milli teknik direktör Kreis, Dünya Kupası’nda basit buz hokeyi görmek istiyor. Neredeyse hiç kimse NHL forvet oyuncusu Sturm kadar buna sahip çıkmıyor. Dördüncü fırtına sırası da ikna edici. İlk sıra için net duyurular var.





NHL forvet oyuncusu Nico Sturm’un Dünya Kupası’ndaki ilk maçında Kaptan Moritz Müller ile birlikte ulusal buz hokeyi takımının lideri olması dört hafta sürdü. Augsburger, performansı ve bağlılığıyla Tampere’de başı çekiyor, milli teknik direktör Harold Kreis’in gereksinimlerini eşi benzeri olmayan bir şekilde yerine getiriyor ve sözlü olarak da geri adım atmıyor.


Avusturya’ya karşı geç 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) sonrasında, San Jose Sharks saldırganı bazı takım arkadaşlarını “mavi hatta çok fazla faks çekmekle” suçladı.


Milli Takım Teknik Direktörü Kreis: “Bizim oyunumuzu oynayın”


Sturm’ün başta kimden bahsettiğini tahmin etmek zor değildi. Sturm ve yoldaşları Samuel Soramies (Augsburg) ve Alexander Ehl (Düsseldorf) şimdiye kadar ikna edici olsalar da, ilk sıradaki fırtınalar – sözde geçit töreni saldırısı – Finlandiya ve Letonya’daki Dünya Kupası’nda çoğunlukla hayal kırıklığı yaratıyor. Eski NHL forvet oyuncusu Dominik Kahun (Bern), yılın çoklu DEL oyuncusu Marcel Noebels (Berlin) ve NHL yeteneği JJ Peterka’nın görünüşleri, hedefe doğru bir hareketin olmaması ve çok fazla karmaşık bir oyunla karakterize ediliyor. Cuma günü Kreis’ten iki açık işaret vardı.


Önce milli teknik direktör, bu serinin en büyük potansiyeline sahip oyuncusunu – Buffalo Sabres’ten Peterka’yı – son üçte yedek kulübesinde bıraktı ve ardından onun için net bir açıklama yaptı. 64 yaşındaki oyuncu ilk oluşumuna defalarca “Bizim oyunumuzu oynayın” dediğini bildirdi.


Diğer seriler bu oyunu çok daha iyi uyguluyor. Turnuvada gittikçe daha fazla buzlanma süresi alan nominal dördüncü sıra, sadece Cuma günü parlamadı. İnandırıcı bir Dünya Kupası galası yaşayan ikinci Ingolstadt’tan Wojciech Stachowiak, Cuma günü en iyi Alman oyuncu seçildi. Straubing Tigers’tan komşusu Parker Tuomie gibi Avusturya’ya karşı bir gol atan 23 yaşındaki oyuncu, “Buz hokeyi kariyerimde şimdiye kadar yaşadığım en büyük deneyim,” dedi. Tuomie, “Oyunu basit tutuyoruz. Bugün bizim oyunumuzdu,” dedi Tuomie, tartışmasını neredeyse hafife alarak. Turnuva boyunca, Alman hücumundaki aha anlarından onun dizilişi sorumludur.


Odaklanmış Fırtına, ekipteki herkes için bir rol modeldir


Şampiyon EHC Red Bull Münih’ten takım arkadaşları Stachowiak, Tuomie ve Justin Schütz’ü öven Kaptan Müller, “Olağanüstü bir iş çıkarıyorlar. En başından beri onları sevdim,” dedi. “Bunlar sadece sizin beğenebileceğiniz türden oyuncular.”


Bu, özellikle birçok takım arkadaşı için harika bir rol model olan ve şu anda üç golle Almanya Dünya Kupası’nda en çok gol atan oyuncu olan Sturm için geçerli. Kreis, “Nico ağırlık odasında hazırlıkta kesinlikle profesyonel,” diye övdü. “Sıkı çalışması ve zindeliği nedeniyle NHL’de kendini kanıtladığını söylüyor. Hazırlıkta ne kadar odaklandığını toplantılarda görüyoruz. O gerçekten ekibimizdeki herkes için bir rol model.”


Augsburger hiçbir zaman en yetenekli oyuncu olmadı ama şimdi bir Stanley Kupası galibi. Geçen yıl Colorado ile şampiyonluğu kazandı. 27 yaşındaki çok düşünceli oyuncu, belirli becerilerle dünyanın en iyi liginde kalabileceğini erken fark etti. Bunlar arasında olağanüstü yüzleşme oyunu, fiziği ve her şeyden önce, tüm Kuzey Amerikalıların sevdiği bir şey var: basit, anlaşılır oyun ve hedefe doğru hareket – bazen incittiği yerde.


Sturm: “Vahşice zor bir maç olacak”


Şimdiye kadar Kreis, bunu Dünya Kupası’ndaki ön sırasından neredeyse hiç görmedi. Milli hocanın Pazar günü (15.20 / Sport1 ve MagentaSport) Macaristan’a karşı oynayacağı zorunlu görev için hücum hatlarını değiştirmesi kuvvetle muhtemel. Kreis anlamlı bir şekilde, “Takımın şimdi nasıl olduğunu görmeliyiz. Değişiklik yapıp yapamayacağımızı göreceğiz,” dedi.


En inandırıcı fırtına oluşumlarına güvenebilmelidir. “Rahatsız olacak,” diye uyardı Sturm, gruptaki en zayıf rakip gibi görünen rakip hakkında ve Tuomie, “Vahşice zor bir oyun olacak,” dedi. Sturm daha önce bazı takım arkadaşlarına bir başka net duyuru daha yapmıştı. Kalan görevlerin de zor olacağını fark etsek iyi olur. Başarı için “basit buz hokeyi” gereklidir.


dpa

#Konular