Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası: En çok gol atan oyuncunun eleştirisinden sonra: Peterka için “Motivasyon artışı”

fator

New member
Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası
En çok gol atan oyuncunun eleştirisinden sonra: Peterka için “Motivasyon artışı”





JJ Peterka, Macaristan’a karşı güçlü bir maç çıkardı. Fotoğraf

© Pavel Golovkin/AP/dpa


Avusturya’ya karşı NHL forvet oyuncusu JJ Peterka, ulusal buz hokeyi koçu Kreis’ten küçük bir hatırlatma aldı. Peterka’nın tepkisi, Macaristan’a karşı dört sayılık bir Dünya Kupası maçı oldu.





Doğru zamanda bir hatırlatma ve John-Jason Peterka için işler iyi gidiyor. Buffalo Sabres’in NHL forveti, Alman milli takımının Macaristan’a karşı 7:2’lik (1:0, 3:0, 3:2) galibiyetinde aldığı dört puanla, sonunda maçın belirleyici aşaması için gerekli özgüvene sahip oldu. Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası.


21 yaşındaki oyuncu, bir gol ve üç asistle Tampere’de milli teknik direktör Harold Kreis’in beğenisine cevap verdi. Cuma günü Avusturya’ya karşı 4-2’lik galibiyetin son aşamasında onu yedek kulübesinde bırakmıştı. Peterka, Almanya’nın ön eleme turunu arka arkaya üçüncü kez kazanmasının ardından “Bu ekstra bir motivasyon artışıydı” dedi. “Bugün gerçekten neler yapabileceğimi göstermek için daha fazla motive oldum.”


Daha önce, en iyi yetenekler bu Dünya Kupası’nda nispeten az şey başarmıştı. Tüm ön sıra gibi, Münihli oyuncu, Dominik Kahun ve Marcel Noebels ile birlikte son birkaç maçta çok beceriksizce oynadı ve umutsuzluğa yakın görünüyordu. Pazar günü attığı golle skoru 5-0’a (43. dakika) getirdiğinde üzerindeki tüm gerginlik gözle görülür hale geldi. Peterka derin bir nefes aldı ve ardından Kahun (51.) ve Jonas Müller’den (59.) iki gol daha ekledi. Daha önce Moritz Seiders’a 2-0 (36.) asist yapmıştı.


Peterka şimdi Alman gol kralı


Daha sonra çok övülen “Kesinlikle daha iyi oynayabilirim, ancak şimdiden çok mutluyum” dedi. Altı maçta yedi puan alan Peterka, şu anda Dünya Kupası’nda en çok gol atan Alman oyuncu. Milli teknik direktör Kreis, Macaristan’a karşı kazandığı açık galibiyetin ardından “JJ’in kendisi için çok yüksek standartları var. Bazen kendi üzerinde çok fazla baskı kuruyor” dedi.


64 yaşındaki tüm deneyimine rağmen, daha önce birçok kişinin beklediği gibi büyük bir personel değişikliği yapmamıştı. Aslında, Noel’leri yalnızca üçüncü sıradan Frederik Tiffels ile değiştirdi ve böylece sözde geçit töreni fırtınasında önemli ölçüde daha fazla hız elde etti. Peterka, özellikle hücum hattıyla ilgili olarak, “Son birkaç maçta çok fazla dış sahada oynadık. Bugün gol için çok daha fazla çaba harcadık,” dedi.


Çift paketle tekrar fırtına


Takım arkadaşları da çantasındaki düğümün kırılmasından memnundu. Örneğin, San Jose Sharks’tan NHL meslektaşı Nico Sturm, çalışkan biri olarak, teknik olarak usta Peterka’dan tamamen farklı bir oyuncu ve bu nedenle Kreis’in hayal ettiği gibi bir profesyonel. Basit oyunuyla Sturm, şimdiye kadar Dünya Kupası’nda çok daha fazla başarı elde etti. 28 yaşındaki oyuncu Pazar günü (36/38) iki kez daha gol attı ve beş golle Almanya’nın Finlandiya ve Letonya’daki Dünya Kupası’nda en çok gol atan oyuncusu oldu.


Sturm buz üstünde de ilerliyor ve Danimarka (6:4) ve Avusturya’ya (4:2) karşı son galibiyetlerinden sonra, açıkça Alman oyunundaki sorunları dile getirdi. Özellikle Peterka/Kahun serisi, Sturm Cuma günü “mavi hatta çok fazla faks gelmesinden” şikayet ettiğinde ele alınmalıydı.


Fransa’ya karşı Salı günü ön eleme turunun sonucu


“JJ kesinlikle sinirlendi,” dedi Sturm, Kreis’in Avusturya’ya karşı şaşırtıcı hamlesinin Peterka’yı yedek kulübesinde bırakmasına atıfta bulunarak. Sturm, “Bugün, doğru kararlar verirse en iyi forvetimiz olduğunu gösterdi,” diye devam etti. “Bugün işlerin onun için bu kadar iyi gitmesine çok sevindim ve umarım turnuvanın doğru zamanında formunu bulur çünkü bizim için inanılmaz derecede önemli.”


Salı günü (11.20 / Sport1 ve MagentaSport) Alman takımı ön eleme turunun sonunda Fransa ile karşılaşacak. Ardından çeyrek finale istenen giriş mükemmel hale getirilmelidir. Kreis, Peterka için “Şimdi daha iyiyse, Fransa’ya karşı bize yardım edecek,” dedi.


dpa

#Konular