Bunlar bel fıtığına zemin hazırlıyor

fator

New member
Bunlar bel fıtığına zemin hazırlıyorBel fıtığına sayı faktör neden olabilmektedir. Ağır yük kaldırma, ani yanlış hareketler, yanlış uyku pozisyonu, obezite, sigara tüketimi, şeker hastalığı, ağır iş koşullarında üretmek gibi…

Bel fıtığı neredeyse “milli hastalığımız” grubuna girdiği için yerde hastalık hakkında pek sayı kişinin fikri vardır. Maalesef yerde fikir söyleme fail kişilerin sayı azı yerde konuda yetkindir. Bel fıtığı ameliyatı ile ilgili malûmat alacağınız tek mecra bunun ameliyatını yapan Nöroşirurji uzmanları yanı Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahı olmalıdır.

Teknolojinin gelişimi ile paralel olarak tedavi tekniklerinde dahi gelişmeler olmuştur. Mikronöroşirurji’nin babası olarak kabul edilen Prof. Dr. Gazi Yaşargil hocamızın muhakeme cerrahisi ile mikroskopu entegre etmesi ile beraberce malûmat fıtığı ameliyatının mikrocerrahi yöntemi (mikrodiskektomi) ortaya çıkmıştır.


Op. Dr. İsmail Bozkurt sözlerine şöyle sürme etti;

Mikrodiskektomi sayesinde hastanın ameliyatında küçük sayılacak tek kesi ile (yaklaşık 2-3 santimetre), sağlıklı olan başka dokuların asgari düzeyde hasar görmesi sağlanmaktadır. Bu bile hastanın ayağa kalkma ve iyileşme sürecini olumlu etkilemekle beraberce omurga yapısının korunmasına bile katkıda bulunur. Genellikle hastalar operatörün oldukların günün akşamında ayağa kalkabilir ve ek tek sorun olmaz ise 1 gün sonra taburcu olabilir.

Mikrodiskektomi sayesinde; İyileşme süreci hızlanır, kanama ve enfeksiyon riski azalır, sinir veya omurilik hasar görme olasılığı azalır, 25-40 kat ağrandisman alanı ile fıtığın tamamı çıkarılır ve sinirin rahatladığı teyit edilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.