Bundesliga: BVB yıldızı Haller: Kupa özlemi devasa

fator

New member
Bundesliga
BVB yıldızı Haller: Kupa özlemi çok büyük





Cumartesi günü BVB ile şampiyonluk kupasını alabilir. Dortmund’un forveti Sebastien Haller. Fotoğraf

© Tom Weller/dpa


On bir yıllık yoksunluğun ardından BVB, ilk kez bir sezonu yeniden şampiyon olarak bitirmenin eşiğinde. Sébastien Haller, kupayı Dortmund semalarına kaldırmak için sabırsızlanıyor.





Saldırgan Sébastien Haller şimdiden Borussia Dortmund’un olası şampiyonluk partisini dört gözle bekliyor.


“Bazen arabamla Borsigplatz’dan karşıya geçiyorum. Ama bu meydanı gerçekten insanlarla dolu görmek istiyorum. Hala 90 dakika var, şimdi son adım atılmalı!” 28 yaşındaki sporcu, “Sport Bild” ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi: “Borsigplatz’ta kase ile bir ustalık partisi yaşamanın inanılmaz olduğunu hayal edebiliyorum.”


“Hepimiz böyle özel bir kulüp anının parçası olmak istiyoruz”


Bundesliga’nın 34. ve son maç gününden önce BVB, FC Bayern Münih’in iki puan önünde lider durumda. Önümüzdeki Cumartesi FSV Mainz 05’e karşı evinde bir galibiyet Dortmund’a şampiyonluk kazandıracaktı.


Haller, “Hepimiz gerçekten böyle özel bir kulüp anının parçası olmak istiyoruz,” dedi: “Burada, Dortmund’daki insanlarla ve taraftarlarla çok konuştuk, kupa özleminin ne kadar büyük olduğunu her yerde hissedebilirsiniz.”


Haller, şampiyonluğu kesinleştirmek için takımın son haftalarda olduğu kadar sinir bozucu olması gerektiğini talep etti. “Maçlara mutlak bir şekilde odaklandığımız ikinci anda, kendimize çok güveniyorduk, güçlüydük ve baskındık,” dedi: “Devam etmeliyiz.”


Testis kanserinden sonra kendini henüz formunun zirvesinde görmüyor. Eski Frankfurter, “Doktorlar, terapinin tüm yan etkilerinden kurtulmamın yaklaşık bir yıl alacağını söylüyor” dedi. Şahsen, acıdan çok şey aldı: “Zamanımı olumsuz düşüncelerle harcamamayı, olumlu olanlara odaklanmayı öğrendim.”


dpa

#Konular