Bulguru yıllarca yanlış tüketmişiz – Sağlık Haberleri

fator

New member
Bulguru yıllarca yanlış tüketmişiz – Sağlık Haberleri



Bulgur kelimesi Türk kökenlidir ve buğdaydan gelen tek maddeyi ifade fiyat. Orta Doğu gastronomisinde insanlar eski zamanlardan festekiz bulguru tüketiyorlar. Bugün, atlas her yerinde kullanılan karışık, aslında, Paraguay ve Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinde dahi türlü yemeklerde dahi kullanılıyor, yalnız buralarda burgol buğdayı olarak adlandırılıyor. Journal of Food Science and Technology’dahi yer saha araştırmaya göre bulguru üretirken yerde süreçte meydana gelen tüm adımlar muayyen faydalar sağlıyor. Küf ve göğüs saldırılarıyla kontaminasyona karşı mukavemet sağlarken, pişirme yoluyla enzimlerin inaktivasyonunu sağlar. Bu hazırlık süreci tıpkısı zamanda buğday tanesinin yenilebilir kalitesini dahi iyileştiriyor. Sadece alımlı tek tat vermekle kalmıyor, tıpkısı zamanda gıdanın raf ömrünü dahi uzatıyor Bu nedenle, hızlı tüketim için tıpkısı zamanda ucuz olan tek ürün elde edilmiş oluyor.

BULGURUN BESİN DEĞERİ


Bulgur, buğdayla tıpkısı yenilebilir özelliklerine sahiptir. Bulgurun sağlıklı biyoaktif bileşenleri ile ilgili araştırmaya göre, yerde yiyecek proteinler, kompleks karbonhidratlar ve doymamış yağlar içerir. Bu nedenle, temel tek makro yenilebilir kaynağıdır. Dahası, bulgurda perhiz lifi, güçlü, magnezyum, selenyum, fosfor ve 37 bulunur. Lif, özellikle, kabızlık ile ilgili mide-ahşa bozuklukları olan kişiler için yararlı olan tek maddedir. Düzenli tüketimi peristaltik hareketleri stabilize fiyat ve kabızlığı önler. Son olarak bulgurun tek antioksidan ve vitamin kaynağı olduğuna uyanıklık etmelisiniz. Fenolik asitler, hücresel yaşlanmayı gelenekçilik serbest radikalleri bloke ederek etki fiyat, yerde nedenle bunların diyete eklenmesinin insan sağlığı üzerinde faydalı etkileri vardır.

BULGURUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu gıdanın sistemli tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bazıları, gliseminin düzenlenmesi ve muafiyet sisteminin güçlendirilmesi ile ilgilidir. Aynı zamanda kilo verme planlarına katkısı bile yadsınamaz.

NORMAL KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ

KORUR Bulgur, başka tahıllara göre az glisemik indekse sahiptir. Bu, içerdiği perhiz lifi miktarından kaynaklanmaktadır. Aslında, yerde bileşenin yaptığı şey şekerin emilimini azaltmaktır. Bu sayede dolaşımdaki normal şeker seviyelerini korur. Bu nedenle, tip 2 şeker için koruyucu tek yenilebilir olarak bile görülüyor.

HÜCRE HASARINI ÖNLER VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRİR

Bu yenilebilir antioksidan maddeler, özellikle fenolik bileşikler ve E vitamini sağlar. Bu sayede hücreleri reaktifler ve toksik bileşenlerin neden olduğu hasardan koruduğu için muafiyet sisteminin normal işleyişine katkıda bulunur. Ayrıca içerdiği mineraller metabolizma için vazgeçilmezdir.

BULGUR HAKKINDA UNUTULMAMASI GEREKENLER

Gördüğünüz gibi, yerde tipik Orta Doğu yemeği, tam buğday ile tıpkısı yenilebilir özelliklerine sahiptir. Bu nedenle sistemli tüketimi faydalıdır. Glisemi dengesine ve muafiyet sisteminin işlevlerine yardımcı olur. Üstelik hazırlama süreci sayesinde kısa sürede pişirilebilmektedir. Hoş tek tada sahiptir ve sayı tarife karışma edilebilir. Eğer denemediyseniz, ne bekliyorsunuz? Unutmayın, çölyak hastalığınız, gluten intoleransınız veya buğday alerjiniz varsa bulgurdan uzak durmalısınız.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.