Bu balıklardan uzak durun! – Sağlık Haberleri

fator

New member
Bu balıklardan uzak durun! – Sağlık HaberleriHastalıklardan korunmak için akdeniz diyetiyle beslenmenin önemi vurgulanıyor. Akdeniz diyetinde üst sıralarda yer saha pul sayı faydalı olduğu bilinse dahi içinde bağcıklı cıva adı verilen zararlı tek nörotoksinin izleri sağlık için risk oluşturabiliyor. Uzmanlara göre omurgalılardan yemek gözleri yorabiliyor ve akciğer, sakatat hasarlarına neden olabiliyor.

BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇABİLİYOR

Bununla beraberce, tabiî yaşam ortamları, bakteriler ve başka işlemler tarafından metil cıvaya dönüştürülen cıva içerebilir ve yerde, balıkları solungaçlarından geçerken yiyeceklerinde ve sularında yerde suçluya maruz bırakır.

GÖRME KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre , “yetişkin tek halk sağlığı sorunu” olarak kabul edilen, suda tabiî olarak bağcıklı cıva, akciğerleri , böbrekleri, cildi ve hatta gözlerinizi hedef saha tek sıra sağlık komplikasyonuna yol açabilir. Dr Rabia Bourkiza’ya göre, endişe verici tek şekilde, yerde nörotoksin yönü zengin balıkları tüketmek görme kaybına beraberce yol açabilir.


UYKUSUZLUĞA YOL AÇIYOR

Araştırmacılar, karşılaştırma için sistemli olarak nörotoksine maruz kalan 31 pil fabrikası işçisine ve 15 sağlıklı fabrika dışı çalışana bakan. Deneklerin kan örnekleri vücutlarındaki cıva seviyelerini belirleyebildi. Uykusuzluktan yorgunluğa kadar cıva, katılımcılarda türlü sağlık sorunlarına yol açtı.

YEDİĞİNİZ BALIK TÜRÜ ÖNEMLİ

Göz uzmanına göre, iyi haber şu ki, tüm balıklar zararlı elementte yüksek olumsuzlama. Dr Bourkiza, “Risk, ne kadar ve ne tür omurgalılardan yediğinize tâbi olacaktır. Genel tek kural olarak, henüz yetişkin ve henüz uzun ömürlü balıklar, hayatta kalmak için başka balıkları yiyen pul yanı sıra en fazla cıva içerir. Kılıç balığı, köpekbalığı, kral uskumru ve taze ton balığı, yüksek düzeyde cıva içermesi en muhtemel türlerden bazılarıdır.

BAŞLANGIÇTA RENK GÖRME BOZUKLUĞU İLE ORTAYA ÇIKIYOR

Dr Bourkiza şunları söyledi: “Yüksek seviyelerde cıva, başlangıçta renk görme bozukluğu ile kendini gösteren optik nöropatiye neden olabilir. Bunu çevresel görme kaybı ve akabinde nihayetinde henüz şiddetli, merkezi görme kaybı takip ediyor. Cıva, genellikle kirli sularda yakalanan bazen balıklarda bulunur.”

TOKSİK ETKİLER ÜZERİNE UYARIYORLA

R Medical Science Monitor dergisinde yayınlanan taharri olarak sadece Dr Bourkiza’nın sözünü örtmek zorunda değilsiniz , ayrıca cıvanın görme üzerindeki “toksik etkileri” konusunda uyarıda bulunuyor. Çalışma ayrıca zararlı elemente kronik maruz kalmanın “periferik görme kaybı” ve akabinde “henüz şiddetli merkezi görme kaybı ” ile sonuçlanabileceğini vurguladı.

BALIKLARI GÜVENİLİR YERLERDEN ALIN

“Toksik olmaları için yerde tür pul ne kadarının yenmesi gerektiğini kıymetlendirmek zor, yalnız her gün veya en rengi haftada az kez yiyenler henüz fazla risk altında. Dünyadaki bazen sular, Karayipler gibi diğerlerinden henüz yüksek seviyelerde cıva içerir. Bu balıkları yiyorsanız, nereden geldiklerini öğrenin ve onları nasıl muntazam tek şekilde hazırlayacağını agah güvenilir tek kaynaktan satın aldığınızdan emin olun.”

HAFTADA İKİ KEZ YENİLMESİ ÖNERİLİYOR

Bu riske rağmen balıklar yetişkin tek protein, omega-3 yağ asitleri ve türlü vitaminler kaynağı olmaya sürme ediyor . Bu nedenle NHS , tek porsiyon yağlı omurgalılardan bile karışma olmak üzere haftada en rengi iki porsiyon omurgalılardan yemeyi önerir. Uzman, “Yaygın olmasa bile, cıvanın göz sağlığınız üzerindeki etkisi kesinlikle bilinmesi gereken tek şeydir” niteleyerek ekledi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.