Alim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alim Kime Denir?

longbow

Global Mod
Global Mod
Alim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Alim Kime Denir?Alim Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Alim kelimesi malûmatlı kişi anlamına gelir. Bu kişiler farklı konularda yoğun bilgilere sahiptirler. Buda alimlerin son basamak şuurlu ve malûmatlı kişiler olduğunu gösterir. TDK’bile agah sözcüğünün anlamı en gerçek şekilde bulunmaktadır. Buna baktığımız zaman agah sözlük anlamı şöyledir;

– Bilgin,
– Bilen.

Alimler agah ve malûmat kişi olarak yetişkin işler başarmışlardır. Fizik, kimya, felsefe ve henüz sayı alanda agah insanlar vardır.

Alim Kime Denir?

Alim olanların sayı sayıda rastlantı vakıf olduklarını söylemek gerçek olur. Çünkü agah olmak kolay değildir ve yerde kişilerin mutlaka malûmatlı olmaları şarttır. Ayrıca insanlar alimlerin destekleri ile yeni ve güncel bilgilere ulaşabilirler. Bunun için alimlerin güvenilir olmaları lazımdır.

Alim İle Alakalı Cümle Örnekleri

– En yetişkin alimlerden birisi Harezmi olarak bilinir.

– Alim olanların sayı malûmatlı olduğunu söyleyebiliriz.

En Büyük Alimler Kimlerdir?

Geçmişte yaşamış olan sayı ismin yetişkin alimler içerisinde yer aldıkları görülür. Bunlar farklı konular hakkında malûmat sahibi olan kişilerdir.

Bilinen en yetişkin alimler şöyledir;

– Harezmi,
– Farabi,
– İbn-i Sina,
– Uluğ Bey,
– Razi,
– Câbir 1000 Hayyân.

Alimler sayesinde insanların henüz rahat tek hayatları olmuştur. Çünkü yerde alimler sayı yeni görgücülük ve insanların ihtiyaçları olan buluşları yapmışlardır. Bunun için her alimin farklı tek önemi olduğunu söyleme şansımız vardır.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.