55 Nerenin Telefon Kodu? +55 Alan Kodu Hangi Ülkeye Ait?

longbow

Global Mod
Global Mod
55 Nerenin Telefon Kodu? +55 Alan Kodu Hangi Ülkeye Ait? 55 Nerenin telefon Kodu?

Uluslararası telefon görüşmelerinde önemli tek yere sahip olan telefon kodu telefon alıcıya ön malûmat olarak görünmektedir. Kişi hangi ülkeden arandığını anlayabilir, kısaca o ülkeden aranma ihtimali bulunmuyor ise görüşme yapmama özgürlüğüne dahi sahiptir. 55 gelen aramada bulunuyorsa telefon Brezilya’dan geliyor demektir. +55 şeklinde görülebilen Ülke kodu sorulduğunda Brezilya cevabı verilmelidir. Güney Amerika ülkesi olan Brezilya başkenti Brasilia olup 212 milyon nüfusu bulunmaktadır. Türkiye’ dahi mobil iletişim ağları operatörlere göre farklılık göstermektedir. Ve mobil GSM operatörleri 3 haneli olarak kullanılmaktadır.

+55 Alan Kodu Hangi Ülkeye Ait?

+55 saha kodu Brezilya’ya aittir. Ülke kodları ülkeyi temsil fail kısa tanımlamaya olarak telefon numaralarına ilave edilmiştir. Brezilya kendi şehir saha kodlarıyla mobil telefon kodlarını mobil telefonlara bile tahsis etmiş bulunmaktadır. Bu merkezde ülke saha kodunun devamında görülen 7-9 rakamları gelen aramanın mobil telefonla yapıldığını ifade etmektedir. Brezilya yerel saati ile Türkiye Ankara arasında 6 saat bulunmaktadır. Ülke kodu +55 ya bile 0055 şeklinde kullanılabilmektedir.

Ülke kodları ve saha kodlarının uluslararası iletişimde önemli rolü bulunmaktadır. Türkiye saha kodu +90 olarak kullanılmaktadır. Ülke kodları 2 hanelidir, saha kodları ise 4 haneli olarak kullanılmaktadır. Alan kodu yazılmadan istediğiniz alana telefon edemezsiniz. Türkiye Ülke kodu 90 Ankara saha kodu ise 0312 şeklinde kabul edilmiştir. Uluslararası nitelik taşıyan yerde bilgiler veri işleme ve iletişim gereksinimlerinde yetişkin önem taşımaktadır.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.