2. lig: Heidenheim, Bundesliga yolunda ilerliyor – Sandhausen küme düşüyor

fator

New member
2. lig
Heidenheim Bundesliga yolunda ilerliyor – Sandhausen küme düşüyor





Heidenheim, Sandhausen’a karşı galip geldi ve masada ikinci sırayı aldı. Fotoğraf

© Stefan Puchner/dpa


Heidenheim, Bundesliga’ya doğru bir adım daha attı. Tablonun en altında, küme düşen ilk takım Sandhausen ve muhtemelen onu Regensburg takip edecek.





2. lig yükselme yarışında 1. FC Heidenheim, Bundesliga’da SV Darmstadt 98’i takip etme yolunda ilerliyor. SV Sandhausen karşısında aldığı 1-0 (0-0) galibiyetle teknik direktör Frank Schmidt’in ekibi, ikincilik mücadelesinde Hamburger SV ile uzun mesafeli bir düelloya girdi.


Cuma günü Darmstadt, 1. FC Magdeburg’u 1-0 yenerek Bundesliga’ya dönüşünü çoktan mükemmel hale getirmişti. Sandhausen, ikinci lig sezonunun ilk küme düşmesi olarak yenilgiyle belirlendi.


Heidenheim’ın, akşam saatlerinde Greuther Fürth’ü 2-1 (1-0) yenerek küme düşme hattında üçüncü olan HSV ile arasındaki farkı son maç gününe bir puan kaldı.


Sandhausen’de hayal kırıklığı


Heidenheim kutlamayı başarırken, rakip Sandhausen büyük hayal kırıklığına uğradı: Geçici teknik direktör Gerhard Kleppinger’in takımının yine alt sıralarda kaybettikten sonra ligde kalma şansı yok. Rakip Arminia Bielefeld ve ayrıca Jahn Regensburg gol attı.


Ancak Regensburg, Eintracht Braunschweig deplasmanında 2-1 (1-1) galibiyetine rağmen muhtemelen üçüncü lige çıkmayı engelleyemeyecektir. Maçın son gününden önce Regensburg 16. sırada üç puan ve 15 gol farkla geride kaldı. Bielefeld önde. Jahn’ın sportif direktörü Tobias Werner, “Elbette önümüzdeki hafta yine de bir final oynayacağımızı umuyorduk. Hayal kırıklığı şu anda çok, çok büyük,” dedi. SC Paderborn’a karşı 2: 2 (2: 1) sonrasında, Bielefeld fiilen küme düşme yerini güvence altına aldı.


dpa

#Konular