fator
New member
Zehir dolu karaciğeri tertemiz yapıyor!Toksinlere karşı toplantı ,gastrointestinal sistem tabiî engel oluştururken karaciğer ve sakatat toksinlerin işlenip zararsız hale getirilmesinde ve atıkların atımında rol almaktadır. Karaciğer toksinlerin zararsız hale getirilmesinde görev saha asal organdır. Karaciğerin toksinleri zararsız hale getirme işlemine detoksifikasyon adı verilmektedir. Diyetisyen Burak Çetiner karaciğeri temizleyen detoks görevi gören besinleri sıraladı.
PROBİYOTİKLER
Probiyotikler gastrointestinal sistemimizdeki mikrobiyotayı istatistikçi yaşayan organizmalardır. Probiyotik bakteriler toksik bileşiklerin parçalanarak uzaklaştırılmasında görev almaktadır. Besinlerle probiyotik bakterilerin alımı detoksifikasyon sürecini destekleyecektir. Kefir, ağartı, yoğurt probiyotik içeren besinlerdir.
ANTOSİYANİNLER
Böğürtlen gülgillerden yaban mersini gülgillerden nar ve kırmızı kuş üzümü gibi kırmızı ve mor renkli meyvelerde bağcıklı bileşiklerdir. Antiosidan, antikanser, antibakteriyel özellikleri detoksifikasyonda önemli görev üstlenmektedir.
KİŞNİŞ
Karaciğerde toksisiteye neden olan bazen metallerin birikimini engellemektedir.
ELMA
Elmanın içerisinde bağcıklı pektin ve antioksidanlar toksinlerden arınmayı sağlamakla beraberce türlü kanser türlerine karşı koruyu özellik göstermektedir.
SARIMSAK
Antibakteriyel özellliğiyle bilindik sarımsak karaciğerin temizlenmesine yardımcı olarak karaciğer kanseri riskini azaltmaktadır.
ZERDEÇAL
Karaciğer hastalıklarının önlenmesinde önemli rolü olan zerdeçal antikanser, antioksidan ve antiinflamatuar etkilere sahiptir. Ayrıca karaciğerin yağ içeriğinin azalmasında bile etkili olabilmektedir.
ZENCEFİL
Zencefil, mide bulantısı üzerine olan etkileri ve antioksidan özelliğiyle bilinmektedir. Karaciğer hastalıklarında bile zencefil kullanılmaktadır.
KAKAO
İçerisindeki kateşinler sayesinde karaciğerin detoksifikasyon yükünü azaltmaya yardımcı olur. Bu besinlere ek olarak Sarımsak yağı, ballıbabagillerden, soya, kabak ve brüksel lahanası detoksifikasyonda görevli enzimlerin aktivitelerini indükleyen bileşikleri içerirler. Toksinlerin vücutta birikmemesi için detoksifikasyon rolünü üstlenen karaciğer sağlığına uyanıklık edilmelidir. Karaciğer sağlığında etkili olan yerde kalori tüketimi toksinlerin etkilerinin azaltılmasında etkili olacaktır.
SIZMA ZEYTİNYAĞI
İçeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri sayesinde karaciğer üzerinde türlü etkileri vardır. Karaciğer yağlanmasını azaltmasının yanında karaciğer hasarını bile engellemektedir.
LİMON
Karaciğer fonksiyonlarının optimal seviyelerde olmasında etkilidir. KAHVE Antimikrobiyal, prebiyotik, antiinflamatuar, antioksidan, antilipidemik, muzad-obezite, muzad şeker aktivitesi ve kardiyovasküler koruyucu özellikleri sayesinde kronik karaciğer prevelansını azaltmaktadır.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
PROBİYOTİKLER
Probiyotikler gastrointestinal sistemimizdeki mikrobiyotayı istatistikçi yaşayan organizmalardır. Probiyotik bakteriler toksik bileşiklerin parçalanarak uzaklaştırılmasında görev almaktadır. Besinlerle probiyotik bakterilerin alımı detoksifikasyon sürecini destekleyecektir. Kefir, ağartı, yoğurt probiyotik içeren besinlerdir.
ANTOSİYANİNLER
Böğürtlen gülgillerden yaban mersini gülgillerden nar ve kırmızı kuş üzümü gibi kırmızı ve mor renkli meyvelerde bağcıklı bileşiklerdir. Antiosidan, antikanser, antibakteriyel özellikleri detoksifikasyonda önemli görev üstlenmektedir.
KİŞNİŞ
Karaciğerde toksisiteye neden olan bazen metallerin birikimini engellemektedir.
ELMA
Elmanın içerisinde bağcıklı pektin ve antioksidanlar toksinlerden arınmayı sağlamakla beraberce türlü kanser türlerine karşı koruyu özellik göstermektedir.
SARIMSAK
Antibakteriyel özellliğiyle bilindik sarımsak karaciğerin temizlenmesine yardımcı olarak karaciğer kanseri riskini azaltmaktadır.
ZERDEÇAL
Karaciğer hastalıklarının önlenmesinde önemli rolü olan zerdeçal antikanser, antioksidan ve antiinflamatuar etkilere sahiptir. Ayrıca karaciğerin yağ içeriğinin azalmasında bile etkili olabilmektedir.
ZENCEFİL
Zencefil, mide bulantısı üzerine olan etkileri ve antioksidan özelliğiyle bilinmektedir. Karaciğer hastalıklarında bile zencefil kullanılmaktadır.
KAKAO
İçerisindeki kateşinler sayesinde karaciğerin detoksifikasyon yükünü azaltmaya yardımcı olur. Bu besinlere ek olarak Sarımsak yağı, ballıbabagillerden, soya, kabak ve brüksel lahanası detoksifikasyonda görevli enzimlerin aktivitelerini indükleyen bileşikleri içerirler. Toksinlerin vücutta birikmemesi için detoksifikasyon rolünü üstlenen karaciğer sağlığına uyanıklık edilmelidir. Karaciğer sağlığında etkili olan yerde kalori tüketimi toksinlerin etkilerinin azaltılmasında etkili olacaktır.
SIZMA ZEYTİNYAĞI
İçeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri sayesinde karaciğer üzerinde türlü etkileri vardır. Karaciğer yağlanmasını azaltmasının yanında karaciğer hasarını bile engellemektedir.
LİMON
Karaciğer fonksiyonlarının optimal seviyelerde olmasında etkilidir. KAHVE Antimikrobiyal, prebiyotik, antiinflamatuar, antioksidan, antilipidemik, muzad-obezite, muzad şeker aktivitesi ve kardiyovasküler koruyucu özellikleri sayesinde kronik karaciğer prevelansını azaltmaktadır.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.