fator
New member
Yıllarca hata yapmışız: Patates ve soğanı sakın böyle saklamayın!
11.01.2023 22:56 Son Güncelleme: 11.01.2023 22:56
Patates ve soğan uzun süre taptaze durabiliyor. Genelde patates soğan için özel satılan saklama kutularında muhafaza ediyor olsak bile uygun ortam koşullarında saklamak patates ve soğanın taze kalmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak mümkün. Patates ve soğanları yıkamayın Patates ve soğanları kullanacağınız zaman yıkamak hemen bozulmasını önler. Patatesin üzerindeki topraklar iyice temizlenmeli. Bu işlem için kullanılmayan temiz mutfak fırçalarından veya hiç kullanılmamış kuru tek çift taraflı süngerin sert olan tarafı ile patatesleri topraklarından temizlemek mümkün. Tabii yerde sırada patatesin kabuğuna zarar vermemeye özen gösterilmeli. Eğer patateslerin yüzeyinde çatlaklar fark edilirse, yerde patatesler saklanmadan kullanıma alınmalı. Patatesler kesinlikle neme ve güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer uzun tek süre süresince saklamak istiyorsanız evinizin serin ve güneş görmeyen yerlerinde saklayın.
Buzdolabı ortamı +4 basamak olduğu için patateslere uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepet ya bile pamuk tercih edilebilir. Eğer o anda elinizin altında yerde malzemeler yoksa, nemsiz temiz tek kutu bile işinize yarayacaktır. Ayrıca her hafta patatesleri kontrol yazar, açılma, sakat ya bile bozulmaya başlamış olan patatesleri ayıklamalısınız. Patates ve soğan nasıl saklanmalı? Patates ve soğanlar birbirinden farklı yerlerde saklanmalıdır. Aynı poşet veya kutuda saklanmamalı. Birlikte muhafaza edildiklerinde etkileşime girerler ve soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı bile soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen tek yerinde, sayı nem olmayan tek ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla sağlam ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra bile tek süre muhazafa edebilirsiniz.
Kesilen fazla soğanları, havası münfail kap ya bile kilitli poşetler içerisinde yoğun dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre sayı henüz uzun süre kullanılabilirler. Peki sebzeler nasıl saklanmalı? Kalın yapraklı yeşillikler nemi sever ama ıslak kalmayı sevmez, hemen sararırlar. Salata yapmak için kullandığınız marul, kıvırcık, roka gibi yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuzdan emin olun. Kuru tek havluya (evet, normal yüz havlusu olabilir) sarıp buzdolabında saklayın. Nane, kişniş, fesleğen gibi narin yapraklı otları kullanmadan hemen önce yıkayın. Buzdolabında saklamak için içinde rengi su olan tek bardağa bitkilerin gibi yerleştirin. Kök sebzeleri saklarken tepelerini kesin. Böylelikle nem kaybetmez, nesiç ve lezzetlerini koruyabilirler. Salatalık ve patlıcan soğuğu sevmez. Bu yüzden az gün içinde tüketecekseniz, ikisini dahi dışarıda saklayabilirsiniz. Mantar için en gerçek yer, kese kağıdında buzdolabının meyve sebze çekmecesinde. Kağıt, hava sirkülasyonunu sağlar, masa dahi içerideki havayı nemli tutar Domatesi, buzdolabında tutmak yerine tezgahta oda sıcaklığında olgunlaşmaya bırakın. Altından hava saha tek sepete koyup, sap tarafı aşağı gelecek şekilde yan yana konu. Soğukta saklamak olgunlaşmayı engeller, lezzetinin eksik, etinin dahi kum kum olmasına sebep olur. Havucu saklamak için şaşmayan tek yol kağıt havluya sarıp buzdolabına kaldırmak. Ama yeriniz varsa su dolmuş tek kaba dizip dahi saklayabilirsiniz. Havucun sapı ve yeşilliği üzerindeyse, kesip, yeşilliğini başka saklayın.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
11.01.2023 22:56 Son Güncelleme: 11.01.2023 22:56
Patates ve soğan uzun süre taptaze durabiliyor. Genelde patates soğan için özel satılan saklama kutularında muhafaza ediyor olsak bile uygun ortam koşullarında saklamak patates ve soğanın taze kalmasını ve uzun süre dayanmasını sağlamak mümkün. Patates ve soğanları yıkamayın Patates ve soğanları kullanacağınız zaman yıkamak hemen bozulmasını önler. Patatesin üzerindeki topraklar iyice temizlenmeli. Bu işlem için kullanılmayan temiz mutfak fırçalarından veya hiç kullanılmamış kuru tek çift taraflı süngerin sert olan tarafı ile patatesleri topraklarından temizlemek mümkün. Tabii yerde sırada patatesin kabuğuna zarar vermemeye özen gösterilmeli. Eğer patateslerin yüzeyinde çatlaklar fark edilirse, yerde patatesler saklanmadan kullanıma alınmalı. Patatesler kesinlikle neme ve güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Eğer uzun tek süre süresince saklamak istiyorsanız evinizin serin ve güneş görmeyen yerlerinde saklayın.
Buzdolabı ortamı +4 basamak olduğu için patateslere uygun değildir. Patatesleri saklamak için sepet ya bile pamuk tercih edilebilir. Eğer o anda elinizin altında yerde malzemeler yoksa, nemsiz temiz tek kutu bile işinize yarayacaktır. Ayrıca her hafta patatesleri kontrol yazar, açılma, sakat ya bile bozulmaya başlamış olan patatesleri ayıklamalısınız. Patates ve soğan nasıl saklanmalı? Patates ve soğanlar birbirinden farklı yerlerde saklanmalıdır. Aynı poşet veya kutuda saklanmamalı. Birlikte muhafaza edildiklerinde etkileşime girerler ve soğanların erken bozulmasına sebep olur. Aynı şekilde buzdolabı bile soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen tek yerinde, sayı nem olmayan tek ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla sağlam ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra bile tek süre muhazafa edebilirsiniz.
Kesilen fazla soğanları, havası münfail kap ya bile kilitli poşetler içerisinde yoğun dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklanan soğanlar, dışarıda saklananlara göre sayı henüz uzun süre kullanılabilirler. Peki sebzeler nasıl saklanmalı? Kalın yapraklı yeşillikler nemi sever ama ıslak kalmayı sevmez, hemen sararırlar. Salata yapmak için kullandığınız marul, kıvırcık, roka gibi yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuzdan emin olun. Kuru tek havluya (evet, normal yüz havlusu olabilir) sarıp buzdolabında saklayın. Nane, kişniş, fesleğen gibi narin yapraklı otları kullanmadan hemen önce yıkayın. Buzdolabında saklamak için içinde rengi su olan tek bardağa bitkilerin gibi yerleştirin. Kök sebzeleri saklarken tepelerini kesin. Böylelikle nem kaybetmez, nesiç ve lezzetlerini koruyabilirler. Salatalık ve patlıcan soğuğu sevmez. Bu yüzden az gün içinde tüketecekseniz, ikisini dahi dışarıda saklayabilirsiniz. Mantar için en gerçek yer, kese kağıdında buzdolabının meyve sebze çekmecesinde. Kağıt, hava sirkülasyonunu sağlar, masa dahi içerideki havayı nemli tutar Domatesi, buzdolabında tutmak yerine tezgahta oda sıcaklığında olgunlaşmaya bırakın. Altından hava saha tek sepete koyup, sap tarafı aşağı gelecek şekilde yan yana konu. Soğukta saklamak olgunlaşmayı engeller, lezzetinin eksik, etinin dahi kum kum olmasına sebep olur. Havucu saklamak için şaşmayan tek yol kağıt havluya sarıp buzdolabına kaldırmak. Ama yeriniz varsa su dolmuş tek kaba dizip dahi saklayabilirsiniz. Havucun sapı ve yeşilliği üzerindeyse, kesip, yeşilliğini başka saklayın.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.