Wimbledon: Switolina masalı devam ediyor – Djokovic durdurulamaz

fator

New member
Wimbledon
Switolina masalı devam ediyor – Djokovic durdurulamıyor

Elina Switolina zaferini ve Wimbledon yarı finallerine girişini kutluyor. Fotoğraf

© Steven Paston/PA Tel/dpa

Wimbledon’da geçen küçük bir tenis masalı. Ukraynalı Jelina Switolina çim klasmanında zaferden zafere koşuyor. Bu, Novak Djokovic için uzun zamandır bir alışkanlık haline geldi.

Jelina Switolina’nın Wimbledon masalı devam ediyor. Ukraynalı, Polonya’dan dünyanın bir numaralı Iga Swiatek’i klasik çimde turnuvanın dışına attı ve yarı finale yükseldi.

Novak Djokovic uzun süredir Londra’da müdavim olmuştur. Rekor Grand Slam şampiyonu, çeyrek finallerini Rus Andrei Rublev’e karşı 4: 6, 6: 1, 6: 4, 6: 3 kazandı ve böylece Wimbledon’da üst üste 33. galibiyetini kutladı.

Djokovic, 46. kez bir Grand Slam turnuvasında yarı finalde. Bunu yaparak, uzun süredir İsviçreli rakibi Roger Federer’in elinde tuttuğu rekoru eşitledi. Sürekli avlanan rolünde olması, uzun süredir dünyanın bir numarasına ilham veriyor. Djokovic, Rublev’e karşı kazandığı başarının ardından Merkez Kortta yaptığı bir röportajda “Bunu seviyorum,” dedi. Djokovic, “Her tenisçi, korttaki diğer oyuncuların onu yenmek istediği bir durumda olmak ister,” dedi. “Ama bu beni en iyi tenisimi oynamam için motive ediyor ve ilham veriyor. Kafa derimi istiyorlar ve kazanmak istiyorlar – ama bu olmuyor.”

Günahkar ilk kez bir Grand Slam yarı finalinde

Final mücadelesinde Djokovic, Cuma günü İtalyan Jannik Sinner ile karşılaşacak. 21 yaşındaki oyuncu, Rus Roman Safiullin’i 6: 4, 3: 6, 6: 2, 6: 2 yendi ve böylece ilk kez bir Grand Slam turnuvasında yarı finale yükseldi.

Djokovic ve Rublev, çok sayıda muhteşem ralli ile sürükleyici bir mücadele verdi. Rus, Djokovic’ten her şeyi istedi ve başlangıçta başını ciddi bir belaya soktu. Ancak sık sık olduğu gibi, Sırp bir yol buldu ve gelecek vaat eden bir rakibin bu saldırısını etkileyici bir şekilde savuşturdu.

Switolina, Swiatek’i 7: 5, 6: 7 (5: 7), 6: 2 mağlup etti ve Rus saldırganlık savaşının boğuştuğu kendi ülkelerindeki yurttaşlara bir sonraki dikkat dağıtıcı hoş geldin verdi. Organizatörlerin joker kartı sayesinde sadece ana çekilişte yer alan Ukraynalı, ikinci maç puanını 2:50 saat sonra çevirdi ve ardından seyirciler tarafından kutlandı.

Arkadaşlarınız ve ailenizle Switolina’nın düşünceleri

Switolina, Merkez Kort’taki güçlü performansının ardından, “Turnuvadan önce biri bana burada yarı finale kalacağımı ve dünyada bir numarayı yeneceğimi söyleseydi, onun deli olduğunu söylerdim,” dedi. “Az önce kafamda ne oldu bilmiyorum. Burada oynamak harika bir duygu.”

Fransız tenisçi Gael Monfils ile evli olan Switolina, yaklaşık dokuz ay önce ilk kızını dünyaya getirdi. Tenis turuna ancak bir yıllık bebek molasından sonra Nisan başında geri döndü – ve bu, Ukrayna anavatanının 500 günden fazla bir süredir Rus roket saldırılarından muzdarip olduğu bir zamanda.

Beyaz Rusya’dan Viktoria Asarenka’ya karşı son 16 galibiyetinin ardından “Ukrayna’da bunlar zor zamanlar ve burada oynayabilirim. Bu tarif edilemez,” dedi. Sahada olmadığım her an ailem ve arkadaşlarımın nasıl olduğunu, Ukrayna’da durumun nasıl olduğunu kontrol ediyorum.”

Switolina, Vondrousova ile tanışıyor

Ancak Switolina, memleketiyle ilgili endişelerini sahada etkileyici bir şekilde saklamayı başarıyor. Swiatek’e karşı yine kötü bir başlangıç yaptı. Ama sonra Switolina gelişti, çok daha agresif oynadı ve güçlü tenisiyle Swiatek’i umutsuzluğa sürükledi.

Switolina yarı finalde Çek Marketa Vondrousova ile karşılaşır. 24 yaşındaki oyuncu, çeyrek finalde şaşırtıcı bir şekilde ABD’den dünyanın dört numarası Jessica Pegula’yı 6: 4, 2: 6, 6: 4 mağlup etti ve böylece tenis kariyerinde ilk kez Wimbledon’da çeyrek finalden sağ çıktı. .

dpa

#Konular