Vincent Kompany'nin vizyonu: FC Bayern yeniden birlik olmak istiyor

fator

New member
Yeni antrenör
Vincent Kompany kendini tanıttı: Bayern yeniden birlik olmak istiyor

Vincent Kompany, CEO Jan-Christoph Dreesen ve spor direktörü Max Eberl (solda) arasında: “Yeniden bir ekip olmak için büyük bir şansımız var.”

Tim Schulze

Bayern, düzenlediği basın toplantısında yeni teknik direktörü Vincent Kompany'yi tanıttı. Sportif direktör Max Eberl Belçikalıyı övgüyle karşılarken, kendine son derece özgüvenli görünüyordu ve huzursuzluk döneminin sona erdiğini ilan etti.

Sonunda işte oradaydı: Bayern'in yeni koçu. Vincent Kompany, FC Bayern'in basın odasında oturuyordu. Basın sözcüsü Dieter Nickles onun yanına oturdu ve diğer tarafta Belçikalı antrenörün yanında CEO Jan-Christian Dreesen ve spor direktörü Max Eberl vardı. Aylarca başarısız bir teknik direktör arayışından sonra Kompany, yeni Bayern yönetimini tamamladı. Belçikalı oyuncu ve patronlarının önünde büyük bir görev var: on iki yıl aradan sonra ilk şampiyonluksuz sezonun ardından kulübü yeni bir döneme, ideal olarak önceki yıllardaki kadar görkemli ve parlak bir döneme taşımak istiyorlar.

Rekor şampiyonların geleceği konusunda büyük bir belirsizlik var. Bu, 38 yaşındaki oyuncu tanıtıldığında açıkça görülüyordu, ancak asıl kişi bunda en az suçluydu. Kompany, Almanca ve İngilizce arasında geçiş yaparak, kendisinin sadece beşinci ya da altıncı tercih olduğu gerçeğini başlangıçta bir şakayla küçümsemeye çalıştı: “Max Eberl ve Christoph Freund'la çok konuştum. Buradayım, iyi bir iş çıkardığın anlamına geliyor” dedi Kompany. Açıklamanın son cümlesi, Eberl'in Bundesliga'nın son maç gününde söylediği şu sözlerle çok iyi örtüşüyor: “En iyiler sonuncu olur.”

Vincent Kompany'nin tüm sorulara bir cevabı vardı

Şimdi bizzat podyumda oturan Kompany, futbol fikrini şöyle açıkladı: “Bir antrenör olarak, nasıl oynuyorsanız öyle antrenman yapmalısınız. Brüksel sokaklarında büyüdüm ve kazanma genini Anderlecht'te öğrendim.” söz konusu. Topla “cesurca” ve ona karşı “agresif” bir şekilde oynamak istiyordu. “Her oyuncuyu daha iyi hale getirmek” istediğini ekledi. “Bayern harika bir kulüp, bu yolda herkesi yanımda götürmek istiyorum. Sadece en iyi oyunculara sahip olmak istemiyorum, aynı zamanda en iyi takıma da sahip olmak istiyorum.”

Beckenbauer ve Augenthaler 1994'te DFB şampiyonluk kupasını kaldırdılar

Franz Beckenbauer'in ölümü üzerine
Dünya şampiyonu Augenthaler: “Franz hafifliğine ulaşmak için çok çalışmak zorundaydı”

10.01.2024

Bunlar pek de şaşırtıcı ifadeler değildi. Manchester City'de uzun süre yanında oynadığı Pep Guardiola'dan çok şey öğrendiğini vurguladı. Kendisi de “Almanya'da uygulayacağı” “net bir fikrin” peşindeydi. Güvenebileceği oyuncular sorulduğunda Kompany anlaşılır bir şekilde şu soruyu yanıtlamaktan kaçındı: “Oyuncular hakkında konuşmak için henüz çok erken.”

Kompany'nin tüm sorulara bir cevabı vardı. Ancak bu toplantıdaki en önemli şey, kahramanların kendilerini bir bütün olarak sunma çabalarıydı. Son aylarda zorlu ve kaotik antrenör arayışının yol açtığı hasarın onarıldığı mesajı verildi. Kompany, başlangıçta şunları söyleyerek görevini üstlendi: “Artık Karl-Heinz Rummenigge ve “Üli” Hoeneß (Kompany'nin Fransız aksanı) ile de konuştum ve onlar da arkamdalar.”

FC Bayern için yeni bir başlangıç olmalı

Bu açıklama önemliydi çünkü selefi Thomas Tuchel, görevde kalıp kalmaması konusunda sonuçta destek alamamıştı. Eberl ve sportif direktör Christoph Freund'un Tuchel'i elinde tutmak istediği izlenimi yaratılırken, Bayern patrikleri Hoeneß ve Rummenigge buna karşı çıktı. FC Bayern parçalanmış görünüyordu ve görevine ancak Mart ayında başlayan yeni sportif direktör Eberl şimdiden hasta hissediyordu. Eberl, FC Bayern'e “bir veya iki siyah göz” verildiğini itiraf etti.

O yeni adam: 38 yaşındaki Vincent Kompany, HSV ve Manchester City'de oynuyordu.

analiz

FC Bayern
Artık bir antrenman kulübü

26.05.2024

Yeni antrenörün tanıtılması, antrenör arayışındaki kaosun ardından yeni bir başlangıç yapma girişimiydi: “Birkaç konuda geri adım atmak ve yeniden bir ekip haline gelmek için büyük bir şansımız var” dedi Eberl. “Artık son birkaç ayın altına bir çizgi çekilmesi gerekiyor.” Ancak Eberl'e makul ve mantıklı gelen şey, CEO Dreesen için alay konusu oldu.

Bir hatırlatma olarak: Dreesen, sözleşme henüz imzalanmamışken Ralf Rangnick'in imzasının kesin olduğunu açıklamıştı. Artık Bayern'in ve çevresinin “çeşitliliğini” “gücümüz” olarak satmaya çalıştı ve bu da mantıksal olarak Kompany'nin imzalanmasına yol açtı. Elbette “Uli Hoeneß ve Karl-Heinz Rummenigge gibi kişilerin yetkinliği” de dikkate alındı. Bu biraz abartılı oldu.

Bazı oyuncular için zor olabilir

Yeni başlangıç bazı oyuncular için zor olabilir. Kadroda gözle görülür bir yeniden yapılanma olacak, bu yüzden Eberl bunu anlayabilir: “Muhtemelen düşündüğünüzden biraz daha ilerideyiz. Bir listemiz yok. Elbette gelecekte daha zor zamanlar geçirebilecek oyuncular var.” , ancak rekabetçi sporlarda bu normaldir.”

Sonunda üçlü toplu fotoğraf çektirdi. 1,93 metre boyundaki Kompany ortada durarak açıkça kendisinden üstün olduğu amirlerine sarıldı. Sanki Kompany'nin ikisini koruması gerekiyormuş gibi görünüyordu.

kaynak: “fcbayern.com”

#Konular