fator
New member
Uzmanlardan uyarı: Bu balıkları sakın tüketmeyin!Hızla gelişen sanayileşme ile denizlerimiz sayı tehlike ile karşı karşıya kaldı. Bunlardan akraba dahi denizlerdeki kimyasal kirliliği oluşturan ve yaşayan hayatını tehdit fail cıva, 91 ve kadmiyum gibi ağır metallerdir. Ağır metalleri balıklar hariç ortamdan özellikle solungaçlar yoluyla alırlar. Bu metaller pişirilse da balığın içinde kalır ve insan vücudunda birikmesi sonucu ciddi toksik etkiler oluşabilir.
Kral uskumru, kılıçbalığı, köpekbalığı, kocagözlü orkinos ve turuncu imparator balığının ağır metal içeriği yüksektir; yerde sebeple yerde pul tüketiminden kaçınmak gerekir. Hamsi, sardalya, ringa, gönül, somon, tirsi, Karadeniz levreği, mezgit ve kedi balığı gibi genellikle su yüzeylerinde yaşayan pul ağır metal düzeyi düşüktür. Balıklar; omega-3 sayılmazsa muhakeme gelişimini gelenekçilik güçlü, iyot ve kolinin zengin kaynaklarıdır. Aynı zamanda muafiyet sisteminde önemli rol oynayan D vitamini ve selenyumu içerirler. Çocukların toksik etkilerden korunması için; 11 yaşına kadar sadece ağır metal düzeyi az balıkları tüketmeleri önerilir.
Emziren annelerin ve hamile kadınların bile tıpkısı şekilde ağır metal düzeyi az balıkları haftada 2-3 porsiyon tüketmeleri tavsiye edilir. 1 porsiyon yaklaşık tek apaz içi kadardır. Yapılan çalışmalara göre gerçek şekilde pişirilen balıklar kalp sağlığını koruyucu etki gösterirken; kızartılarak pişirilen balıklarda kanserojen bileşiklerin oluşabildiği, meydana gelen trans yağ asitlerinin kalp ve mermerde hastalıkları riskini artırıcı etki gösterdiği belirtiliyor. Bu sebeple fırında orta basamak sıcaklıkta pişirme, tephir yapmak gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini seçmek önem taşıyor.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Kral uskumru, kılıçbalığı, köpekbalığı, kocagözlü orkinos ve turuncu imparator balığının ağır metal içeriği yüksektir; yerde sebeple yerde pul tüketiminden kaçınmak gerekir. Hamsi, sardalya, ringa, gönül, somon, tirsi, Karadeniz levreği, mezgit ve kedi balığı gibi genellikle su yüzeylerinde yaşayan pul ağır metal düzeyi düşüktür. Balıklar; omega-3 sayılmazsa muhakeme gelişimini gelenekçilik güçlü, iyot ve kolinin zengin kaynaklarıdır. Aynı zamanda muafiyet sisteminde önemli rol oynayan D vitamini ve selenyumu içerirler. Çocukların toksik etkilerden korunması için; 11 yaşına kadar sadece ağır metal düzeyi az balıkları tüketmeleri önerilir.
Emziren annelerin ve hamile kadınların bile tıpkısı şekilde ağır metal düzeyi az balıkları haftada 2-3 porsiyon tüketmeleri tavsiye edilir. 1 porsiyon yaklaşık tek apaz içi kadardır. Yapılan çalışmalara göre gerçek şekilde pişirilen balıklar kalp sağlığını koruyucu etki gösterirken; kızartılarak pişirilen balıklarda kanserojen bileşiklerin oluşabildiği, meydana gelen trans yağ asitlerinin kalp ve mermerde hastalıkları riskini artırıcı etki gösterdiği belirtiliyor. Bu sebeple fırında orta basamak sıcaklıkta pişirme, tephir yapmak gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini seçmek önem taşıyor.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.