fator
New member
Tüketenler antibiyotik nedir bilmiyor – Sağlık Haberleri
Aktarlarda ve kuruyemişçilerde karşımıza kaynak yerde atıştırmalık sistemli tüketildiğinde vücudu yeniden adî yeniliyor, hastalıklara karşı adeta kalkan oluyor. Şimdi gelin “Dut kurusu faydaları neler?” , “Dut kurusunu kaynatıp içmek ne işe yarar” sorularına beraberce yanıt arayalım.
DUT KURUSUNUN FAYDALARI
Doğal tek antibiyotik olan dut kurusu aşırı C vitamini içerir. Antioksidan kaynağıdır. Bu yönüyle vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştırır ve vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
Dut kurusu içerdiği yenilebilir lifleriyle bağırsakları çalıştırıp sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar. Mideye iyi geldiğini bilindik dut kurusu her gün tek apaz yendiğinde hazımsızlık sorunlarının önüne geçer. İçeriğinde şarap miktarda kalsiyum bulunur. Bu özelliğiyle özellikle ayakçak sağlıklı kemik ve çark gelişimine katkı sağlar.
Dut kurusu içeriğindeki vitamin ve mineraller formaları sağlığını bile olumlu yönde etkiler. Bu özelliğinden faydalanmak için dut kurusunu yiyebileceğiniz gibi haricen dahi kullanabilirsiniz. Eğer sivilce vb. gibi formaları problemleriniz varsa dutu kaynatıp dut kurularını püre haline getirebilirsiniz. Bu karışımı formaları tipinize uygun başka malzemelerle birleştirerek tek maske yapıp uygulayabilirsiniz.
İçeriğindeki güçlü sayesinde kansızlığı önler. Karaciğeri kuvvetlendiren en önemli besinlerden biridir. Dut kurusu ayrıca içinde bağcıklı güçlü, kalsiyum ve başka vitaminler sayesinde ana sütünü artırmada dayanak sağlar.
DUT KURUSUNU KAYNATIP İÇMEK NEYE İYİ GELİYOR?
Dut kurusu atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi çayı yapıp içilebilir. Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine tek apaz dolusu ak dut eklenir ve kısık pişmek anadut an kadar kaynatılır. Ilıyınca süzülüp suyu sabah veya haris karnına içilebilir.
İçerisinde şarap miktarda C vitamini olması nedeniyle dut kurusu suyu, muafiyet sistemini güçlendirir, vücudun direncini artırır. Soğuk algınlığı ve nezle gibi problemlere karşı adeta tek kalkan görevi görür. Kuru dutun suyu ayrıca, sakatat ve karaciğerlerin işlevlerini henüz iyi yerine getirmesi için inanılmaz tek fayda sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Aktarlarda ve kuruyemişçilerde karşımıza kaynak yerde atıştırmalık sistemli tüketildiğinde vücudu yeniden adî yeniliyor, hastalıklara karşı adeta kalkan oluyor. Şimdi gelin “Dut kurusu faydaları neler?” , “Dut kurusunu kaynatıp içmek ne işe yarar” sorularına beraberce yanıt arayalım.
DUT KURUSUNUN FAYDALARI
Doğal tek antibiyotik olan dut kurusu aşırı C vitamini içerir. Antioksidan kaynağıdır. Bu yönüyle vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştırır ve vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
Dut kurusu içerdiği yenilebilir lifleriyle bağırsakları çalıştırıp sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar. Mideye iyi geldiğini bilindik dut kurusu her gün tek apaz yendiğinde hazımsızlık sorunlarının önüne geçer. İçeriğinde şarap miktarda kalsiyum bulunur. Bu özelliğiyle özellikle ayakçak sağlıklı kemik ve çark gelişimine katkı sağlar.
Dut kurusu içeriğindeki vitamin ve mineraller formaları sağlığını bile olumlu yönde etkiler. Bu özelliğinden faydalanmak için dut kurusunu yiyebileceğiniz gibi haricen dahi kullanabilirsiniz. Eğer sivilce vb. gibi formaları problemleriniz varsa dutu kaynatıp dut kurularını püre haline getirebilirsiniz. Bu karışımı formaları tipinize uygun başka malzemelerle birleştirerek tek maske yapıp uygulayabilirsiniz.
İçeriğindeki güçlü sayesinde kansızlığı önler. Karaciğeri kuvvetlendiren en önemli besinlerden biridir. Dut kurusu ayrıca içinde bağcıklı güçlü, kalsiyum ve başka vitaminler sayesinde ana sütünü artırmada dayanak sağlar.
DUT KURUSUNU KAYNATIP İÇMEK NEYE İYİ GELİYOR?
Dut kurusu atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi çayı yapıp içilebilir. Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine tek apaz dolusu ak dut eklenir ve kısık pişmek anadut an kadar kaynatılır. Ilıyınca süzülüp suyu sabah veya haris karnına içilebilir.
İçerisinde şarap miktarda C vitamini olması nedeniyle dut kurusu suyu, muafiyet sistemini güçlendirir, vücudun direncini artırır. Soğuk algınlığı ve nezle gibi problemlere karşı adeta tek kalkan görevi görür. Kuru dutun suyu ayrıca, sakatat ve karaciğerlerin işlevlerini henüz iyi yerine getirmesi için inanılmaz tek fayda sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.