Tour de France: “Tamamen boş koş”: Geschke, Acı Çekme Turunu bitiriyor

fator

New member
Fransa Turu
“Tamamen boş sürdü”: Geschke acı çekme turunu bitiriyor

Danimarka’dan Kasper Asgreen etap galibiyetini kutlarken, Hollandalı Pascal Eekhoorn (solda) onu takip ediyor. Fotoğraf

© Thibault Camus/AP/dpa

Hasta Simon Geschke, Tour de France’ın 18. etabına çıktı. Artık hiçbir şey yiyemez oldu. Kasper Asgreen, Jasper Philipsen’in galibiyet serisini durdurdu.

Yorgun düşen Simon Geschke destek arabasından indi, bir hayranıyla selfie çektikten sonra usta yıldız 110. Tour de France’a veda etti.

Bitti ve bitti – dünyanın en büyük bisiklet yarışına muhtemelen son yolculuğu Paris’te bitmiyor, bunun yerine Berlin yerlisi Cuma günü eve gidiyor olacak. Mide problemlerinden rahatsız olan Geschke, Kasper Asgreen’in Bourg-en-Bresse’deki bitişe 73 kilometre kala Danimarka festivalinin devamı için kullandığı 18. etapta kişisel acı turunu bitirdi.

Geschke, “Pek iyi değilim. Artık yemek yiyemedim,” dedi ve ekledi: “Bu benim için mide meselesi.” Bitiş alanında, formasını çoktan parlak kırmızı bir antrenman forması ile değiştirmişti.

“Artık rezervim kalmadı”

Geschke, önceki gün Alpler’deki zorlu etapta kendini çok fazla yorduğunu açıkladı. “Dördüncü kategori dağda yalnızdım. 80 kilometre daha yalnızdım, özellikle dün tamamen boşken, daha fazla rezervim kalmamıştı.”

28 yaşındaki Asgreen, Hollandalı Pascal Eenkhorn ve Norveçli Jonas Abrahamsen’in önünde yaptığı ayrılığın bir parçası olarak 184,9 kilometre sonra kazandığı zaferle Danimarkalılar için bir sonraki partiye neden oldu. Mads Pedersen ve Jonas Vingegaard’dan sonra bu yılki üçüncü etap galibiyetiydi. Asgreen, “Kazanmak benim için çok şey ifade ediyor. Geçen yıl Tour de Suisse’deki kaza nedeniyle zorlu bir dönem geçirdim. Galibiyeti orada bana yardım eden insanlara adıyorum,” dedi. Turun son haftasında küçük bir grup da sprinterlerin karşısına çıkabildi, ardından zorladı.

Aslında bir kitle sprinti bekleniyordu. Philipsen beşinci etap galibiyetini kaçırdı. Belçikalı, bitişe birkaç metre kala lider gruba saldırmaya çalıştı, ancak Bourg-en-Bresse’de dördüncü oldu. 25 yaşındaki oyuncu, en son 2017’de beş etap galibiyetini kutlayan Marcel Kittel ile ilk etapta aynı seviyeye gelemedi.

Geschke Paris’te sadece seyirci

Geschke final perdesini Paris’te sadece seyirci olarak izleyecek. Görev, sağlık sorunlarından sonra mantıklı görünüyordu. Bir gün önce, Freiburg’lu adam Courchevel’de 2003 metrede bitiş çizgisini tamamen bitkin bir halde geçti. Sadece 80 saniye onu zaman sınırından kurtardı. Geschke daha sonra otele giderken kustu ve üşüdü.

Yedi Alman profesyonelden sadece beşi hala yarışta. Çarşamba günü, daha önce sprint etaplarında üç kez podyuma çıkmayı kutlayan Phil Bauhaus yorgunluktan pes etti. Takım arkadaşı Nikias AHaberlert, “Tur bu yıl acımasızca zordu. Onunla Paris’e gelmeyi çok isterdim,” dedi.

Beklendiği gibi, genel sıralamanın zirvesinde hiçbir şey değişmedi. Danimarka’nın son şampiyonu Jonas Vingegaard, Alpler’deki güçlü performansının ardından rakibi Tadej Pogacar’ın hâlâ 7:35 önünde. Paris’e üç etap kaldı ve 26 yaşındaki sürücü muhtemelen ancak düşerse Tur’u kazanabilir.

Ön kararın ardından Vingegaard’ın memleketi Glyngöre büyük partiyi planlıyor: “Son dakika! Jonas Vingegaard’ın Glyngöre’deki kutlaması 27 Temmuz 2023 Perşembe günü yapılacak! Program daha sonra gelecek!” Perşembe günü Jutland kasabasında bir Facebook grubu söyledi.

Vingegaard’ın meslektaşı turdan erken ayrıldı

Vingegaard’ın meslektaşı Wout van Aert de Perşembe günkü galibiyet için gelecek vaat eden bir aday olabilirdi. Ancak Belçikalı başlamadı bile. Vingegaard’ın yardımcısı 18. ayaktan önce pisti terk etti. Sebep: Eşi Sarah ikinci çocuğu bekliyor.

Cuma günü, kaçanlar 19. etapta son şanslarını umuyorlar. Profesyonel bisikletçiler için Jura Dağları’ndaki Moirans-en-Montagne ve Poligny arasındaki 172,8 kilometrelik engebeli bölgedir. Bölümün sonunda ise sürücüleri uzun bir düzlük bekliyor. Bu tür rotalar, Alman dağ uzmanı Georg Zimmermann’a uygundur. Bununla birlikte, neredeyse üç haftalık bir turdan sonra, profesyonellerin güç rezervleri neredeyse tükendi. Cumartesi günü Vosges’de hala zorlu bir dağ etabı var.

dpa

#Konular