Tour de France: “En alttan başlamak”: Ackermann'ın etap zaferi için taktikleri

fator

New member
Fransa Turu
“En alttan başlayarak”: Ackermann'ın etap zaferi için taktikleri

Altıncı, dördüncü, üçüncü: Ackermann Tur'da yükseliyor. Fotoğraf

© Dirk Waem/Belga/dpa

Daha fazlası var. Pascal Ackermann, Tour de France'da büyük darbeyi vurmak istiyor, ilk etap galibiyetini. Şanslar azalıyor, ancak onun görüşüne göre rakipler de zayıflıyor.

Pascal Ackermann, Tour de France'da uzun zamandır beklediği ilk etap galibiyetini elde etmek için sprint yarışının artan zayıflığını kullanmak istiyor. “Burada Tour'da en altta başladım ve her gün bir adım daha büyüdüm. Umarım bu yeterli olur. Çok iyimserim,” dedi 30 yaşındaki sürücü Saint-Amand-Montrond'daki üçüncülüğünün ardından. Palatinate sürücüsü daha önce altıncı ve dördüncü olmuştu.

Bir etap galibiyeti, Ackermann'ın uzun süre beklediği Tour çıkışının taçlandırıcı başarısı olurdu. “Tur'da olmak harika bir duygu. Ama gerçekten neler yapabileceğimi göstermek istiyorum,” dedi eski Alman şampiyonu. Ve sprinterler öncelikle zaferlerle ölçülür.

Takım değişikliği Ackermann'ı Tur'a getirdi

Ackermann, rakipleri arasında artan bir yorgunluk fark etti. “Birçok sürücünün zaten bitkin olduğunu görebiliyordunuz. Bazı sprint trenleri artık orada değildi, ancak hepimiz oradaydık,” diye vurguladı Ackermann. Onun için hala üç fırsat olabilirdi. Kağıt üzerinde, sprint finişleri Perşembe günü Villeneuve-sur-Lot'ta, ertesi gün Pau'da ve önümüzdeki Salı günü Nîmes'te planlanıyor.

Ackermann'ın Tur'a katılması bile pek olası değildi. Birçok başarıya rağmen, hızlı adam eski takımı Bora-hansgrohe tarafından büyük tur kadrosunda her zaman görmezden gelindi. Sonra Tur'da sprinter'lara yer olmayan Tadej Pogacar'ın BAE takımına geçiş geldi. İsrail-Premier Tech takımına geçiş artık karşılığını verdi.

Ancak bazen Ackermann'ın aslında orada olduğunu hatırlamak için kendini çimdiklemesi gerekiyor. “Bunun için sekiz yıl bekledim. Bu sadece bir çocukluk hayali,” dedi birden fazla Giro etabı kazananı. “Bugün Didi Senft'i yol kenarında gördüm ve kendi kendime, onu 25 yıl önce de orada görmüştüm diye düşündüm.” Tour şeytanı olarak bilinen Senft, on yıllardır en büyük yarışa eşlik ediyor ve pelotonu şeytan kostümüyle destekliyor.

dpa

#Konular