Teniste elit rekabet: Burun alçısıyla: Alcaraz sağlık sorunlarına meydan okuyor

fator

New member
Elit tenis yarışması
Burun alçısıyla: Alcaraz sağlık sorunlarına meydan okuyor

Mevcut bağlantıyı kopyala

Tenis yıldızı Carlos Alcaraz, sağlık sorunlarına rağmen ATP Finallerinde ilk zaferini elde etti. Cuma günü patlayıcı bir grup finali olacak.

Alexander Zverev'in grubundan hasta İspanyol tenis yıldızı Carlos Alcaraz, Torino'daki sezon finalinde yarı final yarışını kazanarak geri döndü. Şaşırtıcı açılış yenilgisinden iki gün sonra 21 yaşındaki oyuncu, Andrej Rublev'i 6:3, 7:6 (10:8) ile mağlup etti. Alcaraz, sağlık sorunları nedeniyle pembe burun bandıyla oynadı ama yine de kendine hakim oldu. İlerleyip ilerlemeyeceğini ancak Cuma günü Zverev'e karşı oynadığı zaman belirleyecek.

Norveçli profesyonel Casper Ruud'a karşı sezonun en iyi sekiz profesyonel tenisçisinin katıldığı yıl sonu turnuvasına başarısız bir başlangıç yapan Alcaraz, Torino'ya gitmeden kısa bir süre önce hastalandığını bildirdi. Maç günü de mide sorunları yaşadı. Ama bu bir mazeret gibi görünmemeli.

Alcaraz ikinci maçına çıktıktan sonra “Casper'a karşı maç benim için zordu. Kendimi iyi hissetmedim” dedi. Alcaraz, “Bugün neredeyse aynı hissettim. Muhtemelen biraz daha iyiydim ama çok fazla değil. Bugün sahaya çıktım ve daha iyi oynamam gerektiğini düşündüm” dedi. “Kendimi iyi hissetmediğimi unutmaya çalıştım.” ” Dünya sıralamasında üçüncü olan, burun bandının “ona çok yardımcı olduğunu” söyledi: “Çok daha iyi nefes alabiliyordum.”

2024 Fransa Açık ve Wimbledon galibi, Rublev karşısında yine Ruud karşısında olduğundan daha iyi bir formdaydı. Ancak fiziksel olarak elinden gelenin en iyisini yapmadı ve rallileri kısaltmaya çalıştı.

Heyecan verici eşitlik bozmalarda Alcaraz başlangıçta bir liderliği kaçırdı ve Rusya'nın iki set puanıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Daha sonra ikinci maç puanını kullandı ve yaklaşmakta olan üçüncü setten kaçındı.

Alcaraz'ın zaferi aynı zamanda dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan Zverev'in, kazansa bile akşam (20.30/Sky) ATP Finalleri yarı finallerine güvenli bir şekilde çıkamayacağı anlamına geliyor. Kimin ilerleyeceğine yalnızca grubun son maç günü, Zverev'in Alcaraz'a karşı ve Ruud'un Rublev'e karşı oynayacağı gün karar verecek. Zverev ilk grup maçını Rublev'e karşı kazandı.

dpa