Tenis: “Üç dünyanın en iyisi”: Alcaraz, Djokovic’e meydan okumak istiyor

fator

New member
tenis
“Üç dünyanın en iyisi”: Alcaraz, Djokovic’e meydan okumak istiyor

Kazanan ve kaybeden: Carlos Alcaraz (solda) ve Novak Djokovic.. Fotoğraf

© Alberto Pezzali/AP/dpa

Carlos Alcaraz, Wimbledon’daki zaferinin ardından kendisini övgü dolu ilahilerden kurtaramıyor. Özellikle Djokovic’in sözleri onu utandırıyor. Ama Sırplarla da aynı fikirde.

Destansı Wimbledon finalindeki darbenin Carlos Alcaraz için sadece başlangıç olduğu söyleniyor.

İspanyol tenis devi, Eylül ayında New York’ta düzenlenecek ABD Açık’ta rekor Grand Slam şampiyonu Novak Djokovic ile tekrar karşılaşmak istiyor. Alcaraz, Londra’daki son galibiyetinin ardından “Sanırım onunla en büyük etaplarda destansı maçlarda rekabet edebileceğimi gösterdim” dedi. “Devam etmeye ve Novak’ın büyük rakibi olmaya hazırım.”

Kendini ölçer ve büyüklerden biri olur

Uzun yıllardır tenis dünyası, endüstrinin büyüklerine meydan okuyabilecek birini bekliyordu. O zamandan beri emekli olan Roger Federer, şu anda sakat olan Rafael Nadal, Djokovic ve ara sıra Andy Murray sahneyi oluşturdu – ta ki önümüzdeki yıllarda erkek tenisine hükmedecek her şeye sahip olan bu 20 yaşındaki İspanyol ortaya çıkana kadar .

Kutsal çimlerde üst üste dört Wimbledon zaferinin ardından Pazar günü tahttan indirilen Djokovic için, 23 Grand Slam şampiyonluğuna daha fazlasını eklemek için gelecekte kiminle rekabet etmek zorunda kalacağına dair hiçbir soru yok. 36 yaşındaki Sırp, beş maçlık acı yenilgisinin ardından, “İnsanlar oyununun Roger (Federer), Rafael (Nadal) ve benden bazı unsurlardan oluştuğunu söylüyor. Katılıyorum. Üç dünyanın da en iyisine sahip.” cümleler. “Onun gibi bir oyuncuya karşı hiç oynamadım.”

Federer gibi zarif ve incelikli, Nadal gibi güçlü ve fedakar ve Djokovic gibi baskın ve azimli – Alcaraz, kariyerinin şimdiye kadarki en büyük maçında kendini böyle sundu. İngiliz gazetesi “The Sun” Pazartesi günü onu “Kral Carlos” olarak tanımladı. İngiliz Daily Mail gazetesi, “Carlos Alcaraz’ın sismik zaferi yeni bir çağın şafağını müjdeleyebilir. Bu, Sırpların yaşlandığını gördüğümüz gün gibi geldi” diye yazdı.

Alcaraz – “herkesten bir şey”

Alcaraz, Djokovic’in coşkulu sözlerinden neredeyse biraz utanmıştı. Sırp’ın iltifatları sorulduğunda dünyanın bir numarası utanarak gülümsedi. Alcaraz, “Novak’ın böyle bir şey söylemesi çılgınca,” diye yanıtladı. Ancak, karşılaştırmaları tamamen reddetmek istemedi. “Kendimi çok eksiksiz bir oyuncu olarak tanımlardım. Belki de haklıdır. Belki her birinden biraz bende var.”

Alcaraz, Djokovic’e karşı – bu, yakın gelecekte teniste bir sonraki dev düello olmalı. Djokovic 36 yaşında olmasına rağmen, Wimbledon’da kendisini mükemmel bir fiziksel durumda sunmaya devam etti. New York’ta verdiği kısa bir aradan sonra intikam almak istediğini açıklayarak “36 yeni 26” dedi.

Djokovic intikam istiyor

Sırp oyuncu, bu yılki son Grand Slam turnuvasına atıfta bulunarak, “Umarım ABD Açık’ta tekrar birbirimize karşı oynayabiliriz.” “Sporumuz için dünyanın bir numaralı ve dünyanın iki numaralı destansı beş setlik maçlarda kafa kafaya mücadelesinden daha iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum.”

Ancak Alcaraz, dünya tenisinde kalıcı olarak gardiyan değiştirmeye çalışırken yalnız olmadığını umuyor. Wimbledon’da yarı finalde Djokovic’e karşı hiç şansı olmayan Jannik Sinner, Andrei Rublev, Stefanos Tsitsipas veya Daniil Medvedev gibi oyunculara atıfta bulunan İspanyol, “Galibiyet benim için ama aynı zamanda bir bütün olarak genç nesil için de harika.” . Alexander Zverev de yaralanmasından önce bu gruba aitti.

Ama her şeyden önce Alcaraz, sakatlıklardan kurtulursa geleceğe aittir. İspanyol spor gazetesi “Marca”, “Carlos Alcaraz yenilmez Djokovic’e son verdi ve Wimbledon’da kendisini tenisin ‘En Büyük’ü ilan etti” diye yazdı.

dpa

#Konular