Tenis: Kyrgios, Wimbledon startını iptal etti: “Yeterli zaman yok”

fator

New member
tenis
Kyrgios, Wimbledon startını iptal etti: “Yeterli zaman yok”

Ön eğitim sırasında Avustralya’dan Nick Kyrgios. Fotoğraf

© John Walton/PA Tel/dpa

Eksantrik Avustralyalı Nick Kyrgios için Wimbledon başlamadan önce bitti. Pazar öğleden sonra hala Pazartesi günkü startı dört gözle beklediğinden bahsetti.

Geçen yılın finalisti Nick Kyrgios, Wimbledon’daki Grand Slam turnuvasının açılış maçından kısa bir süre önce klasik çimenlikte startını iptal etti. Avustralyalı, sosyal medya sayfalarında “Ameliyattan sonra hazır olmak ve Wimbledon kortlarına adım atmak için elimden gelenin en iyisini yaptım” diye yazdı. Ancak geri döndüğünde bileğinde bir ağrı hissetti ve yaranın yırtık bir bağ olduğu ortaya çıktı.

“Oynayabilmek için her şeyi denedim ve Wimbledon’a gitmek için yeterli zamanım olmadığını söylemek beni hayal kırıklığına uğrattı.” Pazartesi günü Belçikalı David Goffin ile tanışmalıydı. Yerine kimin geleceği henüz belli değil.

Organizatörler, göz kamaştırıcı yıldızın iptal edilmesine üzüntüyle tepki gösterdi. Organizatörler bir Twitter mesajında, 28 yaşındaki oyuncunun “hızlı bir iyileşme” dilediğini ve onu gelecek yıl All England Lawn Tennis and Croquet Club’daki çim kortlarda görmeyi umduğunu söyledi.

Geçen yıl, Kyrgios şaşırtıcı bir şekilde Wimbledon’da finale yükseldi ve zorlu bir mücadelenin ardından Novak Djokovic’e sadece dört sette yenildi. Bunun ardından tenis kortunda yaşadığı duygusal başarısızlıklarla tanınan Avustralyalı, dizindeki sorunlar nedeniyle durduruldu ve yaklaşık dokuz ay ara vermek zorunda kaldı.

Avustralya Açık ve Fransa Açık, Kyrgios olmadan gerçekleşti. Geri dönüşünü Stuttgart’ta ancak Haziran ortasında kutladı, ancak ilk turda kaybetti. Daha sonra Westphalia’daki Halle’ye katılımını iptal etti ve ayrıca turnuvanın başlamasından kısa bir süre önce Mallorca’dan çekildi.

dpa

#Konular