Spor politikası: DOSB yönetim kurulundaki liderlik değişikliğini duyurdu

fator

New member
Spor siyaseti
DOSB yönetim kurulunda liderlik değişikliğini duyurdu

Mevcut bağlantıyı kopyala

DOSB'nin CEO'su Köln şehrinin belediye başkanlığına aday. Seçim sonucu ne olursa olsun, DOSB artık herhangi bir ayrıntı vermeden üst kademedeki değişikliği açıklıyor.

Alman Olimpiyat Sporları Konfederasyonu (DOSB), yönetim kurulunda değişiklik yaptığını duyurdu. DOSB bunu, mevcut başkan Torsten Burmester'ın 14 Eylül 2025'te Köln'de yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde SPD'nin adayı olarak sunulmasının ardından duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Seçimin sonucu ne olursa olsun, DOSB merkez ofisinin tepesinde değişiklik olacak” denildi. Alman sporunun şemsiye kuruluşu, başlangıçta değişikliğin ne zaman gerçekleşmesi gerektiği de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı sunmadı. “Daha fazla ayrıntının yayınlanması kaçınılmaz olarak bireylerin kişilik haklarını etkileyecektir.” DOSB bu formülasyonun ne anlama geldiğini açık bıraktı.

Medya: Burmester herhangi bir çıkar çatışması görmüyor

Basında çıkan haberlere göre Burmester'ın, adaylıkla DOSB ana ofisi arasında herhangi bir çıkar çatışması görmediğini belirttiği söyleniyor. DOSB açıkça bunu farklı görüyor. Edinilen bilgiye göre şemsiye kuruluş ile Burmester arasındaki sözleşme bu yılın başında 2029 yılına kadar uzatılmıştı.

Burmester'dan ayrılma duyurusu, 7 Aralık'ta Saarbrücken'de yapılacak DOSB genel toplantısından iki hafta önce ve Almanya'daki önemli spor politikası meselelerinin ortasında geldi. Bir yanda Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları başvurusu tartışmaya açıkken, diğer yanda trafik ışığı koalisyonunun ayrılmasının ardından planlanan spor finansmanı yasasının geleceği belirsiz.

Burmester, 2002'den 2005'e kadar dönemin Şansölye Gerhard Schröder'in (SPD) kişisel asistanıydı. Daha sonra Federal İçişleri Bakanlığı'nda spor dairesi başkan yardımcısı ve Ekonomi, Yenilik Bakanlığı'nda ticaret hukuku dairesi başkanı olarak çalıştı. , Kuzey Ren-Vestfalya'da Dijitalleşme ve Enerji. Burmester, 2022 yılında Alman Engelliler Sporları Birliği genel sekreteri olduktan sonra DOSB başkanlığını devraldı.

dpa