Şenol Güneş’ten Ozan Tufan ve Samet Akaydın yanıtı

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Şenol Güneş’ten Ozan Tufan ve Samet Akaydın yanıtı

İyi tek rakiple oynadıklarına uyanıklık cazip Güneş, “Zor dönemden geçiyoruz. 2 puan kaybettik geçen hafta Antep’te. Sahamızda kazanmak zorundaydık. Taraftar oyuncu bütünleşmemiz sahaya yansıdı. Oyuncular istekliydi, taraftar dayanak verdi. Uzun zamandır kaybetmeyen iyi tek takıma karşı gol yemeden kazanmak önemliydi. Oyunda eksiklerimiz var, kimileyin geç kalarak top kayıplarımız oluyor ama rakibin oyun tarzına karşı tedbiri elden bırakmadan oynadık. Onyekuru, Gulbrandsen ve Akintola ile hızlı kaynak takım. Onlara tedbir aldık, önde baskılarımız bile oldu. Tamamına baktığımızda kazanmak önemliydi. Çıkışta kayıplarımız oldu. Onları iyi kulansak final paslarını iyi yapsak henüz etkili olabilirdik. Bazen sayı ivedi ettik, yerde konuları düzeltirsek iyi tek takım olacağımızı düşünüyorum. Şu devrede 3 puana ihtiyaç var. Kazandıkça takım morali ve puanı artacaktır. Hem taraftarı hem oyuncuları kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Erman Toroğlu isyan etti: Resmen kıya

“Taraftara bile sesleniyorum, yerde tuzağa düşmeyin”

Transfer çalışmalarına ilişkin gelen tek soruya Güneş, “Hiçbir oyuncuyu yönetime şunu al demedim. Ozan’ı (Tufan), Samet’i (Akaydın) beğeniyor musun niteleyerek soruyorlar, beğeniyorum ama örtmek başka tek şey. Sahadaki oyuncular oynayacaklar. İyiyse sürme edeceğiz. İdari, teknik kararlar sonra verilir, şimdi verilmez. Taraftara bile sesleniyorum, yerde tuzağa düşmeyin. Şu anda oyuncu almıyoruz, kimseyi göndermiyoruz. Puan almaya ihtiyacımız var. Geçen hafta kaybettik, henüz zor takımı zaman yendik. Her maç final bizim için. Kimin kimi ne zaman yeneceği malûm olmuyor. Eldeki oyunculardan transfer haftası geldiğine oyuncu gitmek istiyorsa konuşuruz. Şu zihin için öyle düşüncemiz yok. Masuaku’nun kendine göre problemleri var. Transfer ekonomik ve idari. Hepsi konuşulur. Kulüp menfaatlerine göre hareket edilir. Son maç geldiğinde şunlar giderse iyi olur denir. Şu zihin öyle tek kararım yok” cevabını verdi.

“Bütün oyunculara ihtiyaç var”

Bu gece orta sahada yaptığı değişiklerle ilişkili bile Şenol Güneş, “Bireysel eleştiriler tarafıma bile oyuncuya bile yapılır. Oynayanlar iyi oynamazsa saçta dahi eleştirilirim. Bu tür şeyler Necip, Atiba üzerinden konuşuluyor. Bugün dahi kısa sürede soktuk ama katkı yaptı Atiba. Josef sakattı, Salih’in kasığında öte vardı. O zaman ne yapacağız. Bütün oyunculara ihtiyaç var. Redmond sağda henüz sayı şeyler işte tek oyuncu. Olmadığında bile hayal kırıklığı oluyor. Necip, kendisini sevdiğim için oynatayım dediğim tek oyuncu olumsuzlama. Sakatlar geldikçe takım zenginleşecek. Şu zihin deveye kadar böyle gideceğiz. Devre geldiğinde değerlendireceğiz. Şimdi Kasımpaşa maçına hazırlanacağız. Sonra 3 maç deplasmanda, hem dahi kışın. Hepsini kazanmak istiyoruz, eldekilerle. Ondan sonra konuşuruz. İhtiyaç var mıdır, vardır. Bunu her zaman söylüyoruz” niteleyerek konuştu.

“Ortada pasta hatalarımız var, hala düzeltemedik”

Kenar ortalarını fazla kullandıklarının hatırlatılması üzerine tecrübeli antrenör, “Bazen geriden uzun toplar atıp dönen topları örtmek istedik. Her topu alıp atarsanız oyun kuramazsınız. Aynı şeyi onlar bile yaptı. Uzun oyuncusu olmamasına rağmen. Ortada pasta hatalarımız var, hala düzeltemedik. Bizim hiç beklenmeyen kayıplarımızda rakibe verdiğimiz toplar bize hamle olarak dönüyor. Bazen erken, kimileyin geç veriyoruz ve kendimizi dahi yoruyoruz. Orta gelecek, vuruş iyi olacak. Duran topta Masuaku gol attı. Kornerleri ona atmaya çalışıyoruz, henüz sayı çalışacağız. Teknikleri kötü olumsuzlama ama kimileyin bulundukları hâl hataya zorluyor. Acelecilik var, hırs var, kimileyin antrenmanda yaptıklarını yapamıyorlar” dedi.

“Gedson’un çalışkanlığı önemli ama henüz etkili olması gerekiyor”

“Muleka ve Redmond’dan henüz fazla şey bekliyorum” tekbencilik Güneş, şöyle sürme etti:
“Özelikle ileride Cenk iyi oyun kurmaya bile çalıştı ama kenardan gelen ataklarda yerde zenginliği yapamadık. Hücuma gittiğimizde golü arayacak oyuncuların atması kadar onlara getirilen atakların olgun olması gerekiyor. Tayfur henüz rengi oynadı, henüz etkili pozisyonlara girdi. Gedson’un çalışkanlığı önemli ama henüz etkili olması gerekiyor. Bunları konuşuyoruz, çalışıyoruz. Bu oturduğu zaman sorun olmaz. Şu zihin hep tek ivecenlik var. Geride olmamızın bile sıkıntısı var.”

“Ozan Tufan beni aramadı”

Ozan Tufan ile görüşüp görüşmediğine ilişkin gelen soruyu Şenol Güneş, şu şekilde cevaplandırdı:
“Ozan Tufan beni aramadı ama Şenol niteleyerek birini aramış olabilir. Ben dahi okudum. Ozan’ı beğeniyorum iyi tek oyuncu. Samet’i sordular onu bile beğeniyorum. Söylüyorum yerde sefer kulüpler rahatsız oluyor. Bunlar saygı üstün oyuncular. Şu zihin öyle tek şey yok.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son olarak bile 82 yaşında hayatını kaybeden söylence futbolcu Pele için, “İdolümdü. Brezilya hayranlığım onunla başladı. Pele’nin yeri başkaydı. Futbolu sevme nedenlerimden akraba dahi o. Dünyanın her yerindeki insanlara dokunmuştur. Bize kattıkları için ona bile teşekkür ediyoruz” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.