Sarımsağı sakın böyle yemeyin – Sağlık Haberleri

fator

New member
Sarımsağı sakın böyle yemeyin – Sağlık Haberleri



Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün tek çark çalın sarımsak yenmesi gerekiyor. Aynı zamanda allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya bile ezilmesi gerekiyor. Sarımsak şayet ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Maksimum allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonra on an beklenmesi gerekiyor. 2018 senesinde yapılan tek araştırmaya göre haşlanmış sarımsak çalın sarımsağa göre yüzde 16 henüz rengi allisin içeriyor ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 henüz rengi allisin oluşuyor.

ALLİCİN’İN FAYDALARI NELERDİR?


Antimikrobiyal özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korumada,Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürücü etkisinden dolay kalp-mermerde sağlığını korumada,Kanser oluşumuna karşı korunmada,Beyni oksidatif stresten korumada yardımcı olan etkili tek maddedir.Çiğ olarak tüketmek faydalı olduğu halde, allicinin yani sarımsağın keskin kokusundan dolay sayı kişi kullanmaktan kaçınmaktadır.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.