Şampiyonlar Ligi: Schongang-Bayern Kopenhag’a karşı sıfır puanla

fator

New member
Şampiyonlar Ligi
Schongang-Bayern Kopenhag karşısında sıfır sayıyla

Kopenhaglı Mohamed Elyounoussi (solda) ve FC Bayern’den Konrad Laimer top için mücadele ediyor. Fotoğraf

© Sven Hoppe/dpa

FC Bayern’in Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarındaki galibiyet serisi kırıldı. Münih, Kopenhag’a karşı sadece 0-0 berabere kaldı. Tuchel & Co. penaltılarda şanslı değil.

Harry Kane ve Co. hayranlar tarafından alkışlandı ve rekor şampiyonları bu sıfır rakamını kolayca aşabildiler. Sonuçlar üzerinde çok fazla baskı olmadan, FC Bayern, FC Kopenhag’a karşı 0-0’lık kötü bir beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.

Allianz Arena’da oynanan 100. Avrupa Kupası maçında Münih’in grup aşamasındaki rekor galibiyet serisi kırıldı; duraklama süresinde hakem Stephanie Frappart Haberyu inceledikten sonra Bayern adına verilen el penaltı kararını bozdu.

Yayın hizmeti DAZN’de kaptan Manuel Neuer, “Olduğu gibi kabul etmeliyiz” dedi. “İyi savundular. Bence eksik olan şey aktiviteydi.”

Üç haftadır grup birincisi olan Bayern, 75.000 seyirci önünde, motive ama şanssız ilk beş oyuncusu Thomas Müller’in önderliğinde derin savunma yapan konuk takıma karşı uzun süre ekonomi modunda oynadı. Son saldırıda penetrasyon yoktu. 87. dakikada Bayern kalecisi Manuel Neuer yenilgiyi önlemek için refleks kullanmak zorunda kaldı. Kopenhag bu puanla sıralamada ikinci sırada yer alıyor.

Koşma isteği eksikliği

Aradan sonra, kötü ilk yarıya göre daha fazla gol sahnesi vardı, ancak Frappart’ın liderliğindeki oyun, ilerleyen saatlerde biraz daha eğlenceli hale geldi. Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Alman takımı elendiğinde düdük çalan Fransız kadın, ilk kez Bayern Münih’te forma giydi. Bazı kritik anlarda çağrıldı.

Sezonun beşinci grup maçında elde ettikleri beşinci başarı ile rekorlarını üst üste 18 ön eleme galibiyetine çıkarmayı başaramadılar. Almanya seri şampiyonu, Avrupa’nın en iyi liginde 39 grup maçında yenilmedi ve bu rekor serisi devam etti. Galatasaray İstanbul ile Manchester United arasındaki 3-3’lük beraberliğin ardından Danimarka şampiyonunun 18 Aralık’ta çekilecek son 16 turuna çıkma şansı da yüksek.

Manchester’daki son grup maçına iki hafta kala, teknik direktör Thomas Tuchel’in tam gaz sözünden uzun süre eser çıkmadı. 50 yaşındaki futbolcu, “Maça bizim için son şansmış gibi hazırlanıyoruz” dedi. Olaysız geçen ilk yarıda koşma, tempo ve moral konusunda eksiklikler vardı. Müller, Kopenhag kalecisi Kamil Grabara’nın kafa vuruşunu zekice savuşturmasıyla en iyi şansı kaçırdı (30).

Her iki takımda da fikir eksikliği var

Öte yandan, yedek kaleci Sven Ulreich gibi önceki gün sözleşmesini 2025’e kadar uzatan kaptan Neuer, ancak aradan sonra gerçekten zorlandı. Yine de Danimarkalılar ilk yarıda neredeyse hiç yoktan öne geçti. Lukas Lerager, en iyi pozisyondan şut atmak yerine Roony Bardghji’nin yanına gitti. 18 yaşındaki İsveçli, Münih’in golünü 14 metreden (27.) kaçırdı.

Aradan kısa bir süre sonra Diogo Gonçalves, Kopenhag’ı öne geçirerek oyunu farklı bir yöne yönlendirmeyi başaramadı. 20 metreden yaptığı şut direğin hemen yanından geçti (47.). Genel olarak, Güney Koreli Minjae Kim’i (kalça morluğu) temsil eden yedek merkez savunma oyuncusu Leon Goretzka’nın etrafındaki Münih savunması pek zorlanmadı.

Bir saat sonra yapılan üçlü oyuncu değişikliğiyle Tuchel, Münih’in oyununa biraz daha ivme kazandıran bir ivme kazandırdı. Yeni kanat ikilisi Serge Gnabry ve Leroy Sané, gecenin ilk golünü uzun mesafeden şutla (68.) koklayan, uzun süre etkisiz ve çok ekonomik olan Harry Kane’e de yardımcı oldu. Sané’nin serbest vuruşu (72.) gibi. Yedek kaleci Ulreich yedek kulübesinde kaçırılan korner nedeniyle haklı olarak şikayette bulundu ve Frappart’tan sarı kart gördü.

Müller hentbol kuralıyla mücadele ediyor

Bir de duraklama süresinde bahsi geçen hentbol sahnesi var. Peter Ankersen de topu ceza sahası içindeki kaburga bölgesine hafifçe önkolunun üzerinden geçirdi. Bayern oyuncusu Thomas Müller, maçtan sonra DAZN yayın hizmetinde “Ben de el cezası vermezdim ama kuralların buna izin verdiğini düşünüyorum” dedi. “Şu anda kuralları koruyanların el kuralını nesnelleştirmek istediklerini hissediyorum.” Ama bu işe yaramıyor.

Müller, “Bırakın hakemler faulle nasıl karar vereceklerse öyle karar versinler” dedi. Hakemlerin de duruma göre karar vermesi gerekiyor. “Bir golü mü önlüyorum? Çok büyük bir asist mi?” dedi Müller. “Köşe bayrağına doğru gidip topu elime alırsam, o zaman ben de elime vururum. Bırakın hakem subjektif olarak karar versin elbette, birkaç kritere göre. Yetkiyi hakeme verin.”

dpa

#Konular