Şampiyonanın ardından: FC Bayernli kadınlar belediye binasının balkonunda kutlama yapıyor

fator

New member
Şampiyonadan sonra
FC Bayernli kadınlar belediye binasının balkonunda kutlama yapıyor

FC Bayern oyuncuları Münih Belediye Binası balkonunda şampiyonluk kupasıyla kutlama yapıyor. Fotoğraf

© Sven Hoppe/dpa

Münih belediye başkanı, FC Bayern kadın futbol takımını yenilgisiz bir “süper sezon” için onurlandırdı. Koç Straus'un takımı kupayı alır ve koç sözleşmesini uzatır.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, belediye binasında düzenlenen resepsiyonda FC Bayernli futbolcuları şampiyonluğu tekrar kazanmalarından dolayı onurlandırdı.

Teknik direktör Alexander Straus ve kaptan Glódís Perla Viggósdóttir liderliğindeki Bundesliga takımı da belediye binasının balkonunda şampiyonluk kupasıyla yüzlerce Bayern taraftarı ve turistin karşısına çıktı. Aynı zamanda FC Bayern, Straus'un sözleşmesinin 2026 yılına kadar uzatıldığını duyurabildi.

Reiter takımı takdir ederken, “Kalbimin derinliklerinden tebrik ediyorum. Harika bir sezondu. Bir maç bile kaybetmedin, bu futbolda çok nadir görülen bir şey, aslında hiçbir zaman olmaz” dedi. Reiter, bu yıl bu başarıyı elde eden ilk Bundesliga takımı olan erkekler şampiyonu Bayer Leverkusen'e atıfta bulunarak, “Erkek sporlarına yapılan herhangi bir atıf konusunda sessiz kalmak istiyorum” diye ekledi.

Reiter, “Şampiyon bir Alman takımının balkona çıkıp şampiyonluk kupasını sunması iyi bir gelenek” dedi. Kulüp başkanı Herbert Hainer ve CEO Jan-Christian Dreesen'in huzurunda 66 yaşındaki oyuncu, FC Bayern'in erkek ve kadın takımlarını gelecek yıl tekrar şampiyon olarak onurlandırabileceğine dair umudunu dile getirdi.

Hainer: “Bu kadınlar ve kızlar ilham veriyor”

“Hiç şüphe yok ki bu takım bunu fazlasıyla hak ediyor. Ustaca bir sezon, yenilgi yok, 19 galibiyet, üç beraberlik, ikinci sıradaki Wolfsburg'un yedi puan önünde ve önceki sezona göre bir puan daha fazla. Bu rakamlar her şeyi anlatıyor.” ,” dedi Hainer konuşmasında. “Bu kadınlar ve kızların sahanın ötesinde de etkileri var, ilham veriyorlar.” Oyuncular başkalarına örnek oluyor. Gelecek sezona baktığında Hainer, “Ünvanı üst üste üçüncü kez savunmak muazzam bir teşvik” dedi. 69 yaşındaki futbolcu, “Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

Bundesliga'nın 22. ve son maçında TSG 1899 Hoffenheim'ı 4-1 mağlup eden Bayern Münih, Pazartesi günü Whit'te şampiyonluk kupasını aldı. Antrenör Straus Münih takımında kalacak ve teknik direktör sözleşmesini uzattı. “FC Bayern'deki sözleşmemi uzatabilmek benim için çok gurur verici bir an. Burada iki yıl önce başlattığımız projeye kesinlikle inanıyorum. Çok iyi bir yoldayız ancak hâlâ elimizde çok şey var.” potansiyel var” dedi Norveçli.

dpa

#Konular